Mehmet Akif K.

Mehmet Akif K.

İçici değil, tüketiciyiz!

İçici değil, tüketiciyiz!

Ne kadar kesinliği tartışılsa da Konya, birçoğumuzun inandığı gibi Belde-i Muhayyere‘dir. Peygamber Efendimiz (SAV)‘e hicret için sunulan 3 yerden biri olarak bilinen Kın Nesreyn (Konya), Dünya tarihinde her dönem etkin bir konuma sahip olmuştur. Muhyiddin-i Arabî Hazretleri’nin 1000 sene önce yazdığı Fütuhatı Mekkiye kitabında, “İnsanlık fetret dönemine girecek ve kurtuluş Konya’dan başlayacaktır” cümlelerinin bulunduğu da söylenir. Bilinen en eski Cilâlı Taş Devri kalıntılarına sahip şehir, Selçuklu Devleti‘ne de başkentlik yapmıştır. Mevlânâ Muhammed Celâleddîn, bilinen adıyla Mevlânâ Celâleddîn-î Rûmî ve Şems-i Tebrîzî Hazretleri başta olmak üzere binlerce Allah dostunu bağrında barındıran Konya, Hz. Mevlânâ’nın “gel, ne olursan ol yine gel…” cümleleriyle hoşgörü timsali olmuştur.

Şimdilere geldiğimizde, onca güzelliğine rağmen Konya, öyle saçma cümlelerin içinde geçiyor ki, resmen karalama kampanyaları ile Mevlânâ Diyarı, bilinçaltlarında yeni yer tutturulmaya çalışılıyor.

Özellikle Konya dışına çıkanlar ya da dışarıdan gelmiş bir dostuyla sohbet edenler duymuşlardır bu cümleyi; “Konya en çok alkol içilen şehirmiş?

Bakmayın cümlenin sonuna “soru işareti” koyduğuma. Aslında soru gibi görünen cümlenin altında, cahillikten kaynaklanan bir hesap sorma vardır. Başkasından duyduğunu karşısındakine yönelten ve cevap aramaktan çok karşıdakini küçük düşürme çabasına giren bir hesap sorma!

Konya, Türkiye’nin en çok alkol içicisi değil, tüketicisidir. Kullandığım iki kelime arasında dağlardan daha büyük farklar vardır.

Konya’nın Tekel fabrikasına sahip olması, Ankara’da üretilen içkinin Konya’da depo edilmesi ve Türkiye’de kolonya üretiminde lider konuma sahip olmasıdır insanları yanılgıya düşüren. Sağlık Bakanlığı kayıtlarına bakıldığı zaman alkolün içki olarak kullanımında Konya en alt sıralardadır.

Uzun lafın kısası; Konya alkol içicisi değil, tüketicisidir. Bilesiniz ki, bana bu cümleyle gelene artık gülümsemekten başka cevap vermiyorum. Türbesi Konya’da olan Nasreddin Hoca gibi tebessümü en iyi biz biliriz ;)

Allah, çarşınıza pazar versin. Selametle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Akif K. Arşivi
SON YAZILAR