Murat Dönmez

Murat Dönmez

İlk elin günahı olmazmış!

İlk elin günahı olmazmış!

Futbolu özlemişiz. Özellikle Konya’da Yeni Stadyum hayali ile yatıp onunla kalkmaya başladığımızdan bu yana biran önce şu lig başlasa diye diye nihayet ilk maçların düdükleri çalmaya başladı.

Bu sezon iskelet kadrosunu koruyan ve yeni takviyelerle güçlü bir kadro oluşturan Torku Konyaspor, yönetim kadrosunda olmasa da; genel hava büyük hedefleri konuşuyor olması şehre ayrı bir hava katmaya başladı.

Geçen sene son haftalardaki kötü rüyaların yaşanmaması adına yönetim de ciddi adımlar attı atmasına da, hazırlık maçlarında genelde iyi bir görüntü sergileyen yeşil beyazlılar, ilk hafta herkesi hayali sükuta uğrattılar.

‘İlk elin günahı olmaz’ derler

Doğrudur. İlk maç, ilk deplasman ve ilk heyecan…

Bunların hepsine kabulüm…

Ama Eskişehir karşısında ilk 25 dakikada mükemmele yakın bir oyun sergileyen bir gol atan, bir topu da direkten dönen ve daha sonrasında da yüzde 99’luk gol pozisyonlarını hoyratça harcayan ama nedense öne geçtikten sonra Türk futbolunun ‘kötü kaderinden’ bir türlü kurtulamayan Konyaspor’un gol bulup öne geçtiği karşılaşmada ‘sıfır’ çekmesi de kaçınılmazdı.

Geriye çekilen Konyaspor karşısında Eskişehirspor, oyunda önce dengeyi, ardından da oyunun kontrolünü tamamen ele geçirince 2. yarı, farklı hayal kuranlar soğuk birer bardak su içerek kendilerine geldiler.

Tabii mağlubiyetin farklı nedenleri var.

Baş sebebi de oyunu okuyamayan Mesut Bakkal hoca.

Özellikle Uğur’un maç boyunca çok tutuk kalması, bu yüzden de Hleb’in oyuna kendisini verememesi ve yüzüne aldığı darbe sonunda da tamamen oyundan kopması, Konyaspor’un orta saha da hakimiyetini kaybetmesi, yenilgiyi getiren en önemli faktördü. Bir de Mesut Hoca’nın rakibin 4 numaralı oyuncusu Lawal’a tedbir alamamasıydı. Lawal, hemen hemen her topu, ileriye atan, attığı topu takip eden, hatta ceza sahası önünde bile bir çok pozisyonu yakından takip etmesi, ne yazık ki yeşil beyazlıların gardının düşmesine neden oldu.

Dedik ya: ‘İlk elin günahı olmazmış’ diye..

Hataların görünmesi, futbolcuların kendilerine çeki düzeni en kısa zamanda vermesi ve gelecek haftalar için Konyaspor’un daha iyi bir konumda olmasının dersleri çıkarılmalıdır. Tabii eksikler de önemli. Hasan Kabze ve Djalma’nın yokluğu Konyaspor’un belki de oyununu olumsuz etkilemiştir. Ancak, Ali Turan ve Ömer Ali, Konyaspor adına sağ kanatta iyi iş çıkaran isimlerdi. Sol taraf ise ne yazık ki, ülkemizdeki siyaset gibi ağır aksak ilerliyordu. Yabancılara gelince, Torje ve Marica fena değildi. Kaleci Kaya ilk golde pozisyon hatası yapıp ters ayakta yakalanınca gol de kaçınılmaz oldu. Diğer oyuncular ise vasatın üstüne bir türlü çıkamadı. Bu yenilgi, belki de isabet oldu. Lig maratonu uzun ama göz açıp kapanıncaya kadar da geçiyor. Aman dikkat…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Dönmez Arşivi
SON YAZILAR