Mustafa Balkan (Tarih Yazıları)

Mustafa Balkan (Tarih Yazıları)

İnsanlığın kurtuluşu Ahlâk Savaşıyla olacak

İnsanlığın kurtuluşu Ahlâk Savaşıyla olacak

TARİHE YOLCULUK (155)

 

  • Müslümanların kucağına öylesine bir fitne ateşi bırakıldı ki, bu ateşten veya küresel bir savaştan kurtulmanın yolu; insanlığın beraberce sürdüreceği ahlâk savaşının sonucunda olacak.

 

Nurettin Topçu, millî hayat ve ahlâkla ilgili düşüncelerini dile getirirken özetle şunları ifade ediyor:

“Millet, soy, vatan, menfaat, din, dil ve kültür bağlarıyla birbirine bağlanan insanların meydana getirdiği birliktir. Millî ahlâkı yaşatan millî ruh, millî birlik unsurlarıyla millet tarihinin eseridir.

Türk milletinin ahlâkında görülen özellikler, mertlik, kuvvetliye boyun eğmeyiş, haksızlığa isyan, büyüklere saygı, misafirperverlik, verdiği sözü tutmak ve kendine yapılan kötülüğü bağışlamak gibi karakterlerdir.”

 

***

Türk milleti, tarih sahnesine çıktığı günden günümüze gelinceye kadar kuvvetliye hiçbir zaman boyun eğmediğini def’alarca dost ve düşmana göstermiştir. Çanakkale Destanı ve İstiklâl Savaşı ile bunun en son örneği olan 15 Temmuz’da ülkemizi işgal etmek isteyen küresel güçlere ve onların yerli işbirlikçilerine karşı boyun eğmemiştir. Kutsal beldeler Hicaz ile Kudüs’ü 400 yıl adalet ve merhametle sulh içinde yönetmiştir. 9 Aralık 1917 tarihinde terketmek zorunda kaldığımız Filistin toprakları ile Kudüs-ü Şerif’ten hüzünlü bir şekilde ayrılışımızın üzerinden tam 100 sene geçti. Bugün 9 Aralık 2017. ABD Devlet Başkanı Trump, Amerika’daki siyonist ve evanjelist güçlere boyun eğerek Kudüs’ü, İsrail’in başkenti olarak ilân etmesiyle birlikte Ortadoğu (Kenan diyârı)’nun çıbanbaşısı İsrail’le başa çıkamayan ve Kudüs’ü koruyamayan 1,6 milyar İslâm dünyasının kucağına zaman ayarlı bombayı bırakıverdi.

Yâni bütün peygamberlerin, medeniyet ve dinlerin neşet ettiği Mezopotamya büyüklüğündeki bir coğrafyada yeni bir din ve mezhep savaşı başlatmak maksadıyla dünyayı kıyâmete zorlamak için birlikte hareket eden hristiyan evanjelistler ile siyonistlerin ekmeğine yağ sürmüş oldu. Yâni eski işi emlakçılık ve kumarbaz olan ve devlet kademeleri ile siyaseti pek bilmeyen bir adamı Beyaz Saray’a başkan seçtiren gizli siyonist Küresel güçler (aile ve şirketler), küresel bir hercümercin fitilini de böylece ateşlemiş oldu. Trump, dünya insanlığı ile Müslümanlara nasıl bir kötülük yaptığının farkına vardığında ise iş işten çoktan geçmiş olacak. 

Nurettin Topçu, Kudüs’ü koruyamayan 1,6 milyar Müslüman âlemine ahlâkî açıdan bakarken 1965’te yazdığı bir mektupta şöyle diyor: “Ahlâksızlığın ummanı olan bu Şark’ı yaşadıkça tanıyorum. Burada insanı fenerle arayanlar yanılmamışlar. “Müslümanız” diyen insan yığını yok mu? Onlar Şark’ın en aşağı tabakasını temsil ediyor. Müslümanlık; yaşanan şekliyle Müslümanlık, Şark’ı bitirmiş. Buraya artık ne ilim girer, ne ahlâk, ne de Allah uzanır bunlara. Bunların önce her şeyi bırakıp, insanlık devrine girmeleri lâzım…”

Din yönünden bakış açısı ise şöyle: “Bütün kirlerinin üstüne dindarlık libasını giyinenler, din hayatının sarrafları veya karaborsacıları kesildiler. Mallarının sürümünü sağlayanlara peşkeş çektiler. Kendileri ile alışveriş yapmayanları ise, cehenneme gönderdiler ve sanki kendileri Allah’ın umumi vekâletine sahiplermiş gibi, iman ile isyanın sınırlarını sımsıkı ayırdılar…

Din çok defa sapıklıkla birleşti ve din hayatı her türlü aydınlığın, kültürün, medeniyetin, insaniyetin düşmanı oldu.”

hay-42.jpg

İnsanlık ahlâk sınavından geçiyor…

Amerika’nın kumarbazlar kralı bu adam, Müslümanların kucağına öylesine bir fitne ateşi bıraktı ki, bu ateşten kurtulmanın veya savaşları yeryüzünden kaldırmanın yolu; insanlığın beraberce sürdüreceği bir ahlâk savaşının sonucunda olacaktır.

Küresel çeteler, makine medeniyeti denilen ve robot ile yarı insansı robotların devrede olduğu Üçüncü Sanayi Devrimi’nde kullanacakları yeni “sanal para” birimini de borsalar aracılığıyla tedavülde dolaştırmaya başladılar bile. “Bitcoin” fiziki bir karşılığı olmayan dijital bir para birimi. Tüm hesapların dijital cüzdanlarda saklanacağı ve 21 milyon adet üretimle sınırlanan bu sanal para Bitcoin; TL, USD ve EURO gibi birçok para birimine de dönüştürülebiliyor. “Altcoin” adıyla üretilen “kriptopara”lar ise 2015’ten bu tarafa kullanımda. Dünyayı gizli yöneten ve dünyadaki bütün borsaları ellerine geçiren bu  dünyanın en zengin aile şirketleri, bu ‘sanal para’ları kullanmakta ve bilim kurgu filmlerinde görülen ileri yüksek teknolojiye de sahipler. Damadı ve kızı Yahudi olan ABD Başkanı Trump, bu küresel güçlerin boyunduruğu altında hareket etmekte.

 

***

Hâlbuki bu yazımda ben, Mevlâna ve Mesnevî’ye göre miraç mucizesine yer vererek Kudüs-ü Şerif’in kutsallığı ile çevresi nurlu ve bereketli kılınan Mescid-i Âksâ’nın önemini dile getirecektim. Dünya gündemine, Trump tarafından insanlığı yakacak ve yıkacak sıcaklıkta bir fitne ateşi düşürülünce, öncelik ne yazık ki bu tarafa kaymış oldu.

 

PAZARTESİ: Miraç Mucizesi ve etrafı bereketli kılınan Mescid-i Âksâ.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Mustafa Balkan (Tarih Yazıları) Arşivi
SON YAZILAR