Yusuf Alpaslan Özdemir

Yusuf Alpaslan Özdemir

İzEdebiyat’la yazı macerası

İzEdebiyat’la yazı macerası

İnternetin uçsuz bucaksız büyülü dünyasında tercihlerimizi doğru yaparak hemen her alanda gelişimimize yatırım mümkün. Bu sitelerden biri İzEdebiyat.

Usta, profesyonel yazar ve düşünürlerin fikirlerini pek çok mecrada okuyor, dinliyor ve izliyoruz. İzEdebiyat sitesinin farkı ağırlıklı olarak amatör yazarlara yer vermesi. Yazmaya meraklıysanız, başkalarının fikirlerini merak ediyorsanız, siz de edebiyatın hemen her türünde ve alt dallarında yazılarınızı ücretsiz olarak bu siteye gönderebilir, günlük tutabilir; kısacası yazma maceranıza renk katabilirsiniz. İzedebiyat.com sitesine bir göz attığınızda ve sürekli güncellenen yazılarından ilgi alanlarınıza girenleri okudukça seveceğinizi düşünüyorum.

Site hakkında merak edilen bazı soruları ve yöneticilerin cevaplarını derledim.

İzEdebiyat kimlere açık?
Herkese! Elbette bir şeyler (mümkünse de iyi bir şeyler) yazıyor olmalısınız. İzEdebiyat bir sosyal paylaşım sitesi ya da arkadaş bulma sitesi değil. Ama bu, site içerisinde harika arkadaşlar edinemeyeceğiniz anlamına gelmiyor. Tersine, İzEdebiyat, sizinle aynı duyarlılıklara sahip, benzer idealler paylaşan sayısız insanla tanışabileceğiniz harika bir platform aynı zamanda.

İzEdebiyat'a ne tür metinler gönderebilirim?
Sitemizin adı her ne kadar İzEdebiyat olsa da, sitemizde azıcık gezdiyseniz, içeriğin sadece edebi metinlerle sınırlı olmadığını görmüşsünüzdür. İzEdebiyat'ta öykü, roman ve şiirlerin yanı sıra binlerce güncel, bilimsel, tarihsel ya da felsefi metin de bulabilirsiniz. Yazarlarımızdan tek bir ricamız var. Yazdığınız yazıyı yüklemeden önce, metninizin başkalarını ilgilendirip ilgilendirmediğni kendinize sorun. Eserinizi ne kadar derli toplu, kullandığınız dil ne kadar anlaşılır ve düşünceleriniz ne kadar özgün olursa, o kadar çok kişinin ilgisini çekersiniz. Biz sizden bütün yazılarınızı beklemiyoruz, en güzellerini bekliyoruz!

Üyelik paralı mı?
Hayır. Üyelik baştan aşağı ücretsiz.

Nasıl üye olunur?
Bütün sayfalarda yer alan Katılım bağlantısını tıklayarak hemen üye olabilirsiniz. Aynı zamanda burayı tıklayarak da hemen üye olabilirsiniz. Üye olmak için öncelikle kendinize bir Kişisel Yazar Sayfası oluşturmalısınız. Kişisel Sayfanız, yazılarınızı, bloglarınızı, bağlantılarınızı ve resimlerinizi paylaşabileceğiniz ve aynı zamanda sizinle ilgili bilgiler içeren size özel bir sayfa. Bu sayfanın içeriğine ve tasarımına siz karar veriyorsunuz. Bütün yazılarınız buraya toplanıyor ama elbette sadece buraya toplanmıyor, bütün sitede uygun kümeler ve listeler altında da görünür oluyor.

İzEdebiyat'ta ünlü yazarlar var mı?
Ün, oldukça göreceli bir kavram. Kitabı basılmış, ödüller almış yazarlar bulunuyor, ancak (bildiğimiz kadarıyla) Orhan Pamuk ya da Latife Tekin henüz sitemize üye olmadılar.

İzEdebiyat'ın politik bir eğilimi var mı?
Elbette bütün yöneticilerinin ve editörlerinin (herkes gibi) bazı duyarlılıkları var. Ama açık konuşmak gerekirse İzEdebiyat'ta şeriat hayaliyle yaşayanlarla, darbe hayaliyle yaşayanları aynı listelerde bulabilirsiniz. Elbette bunlar en uç örnekler. Yazıların çok büyük bir kısmı ılımlı ve sağduyulu insanlar tarafından kaleme alınmış ve İzEdebiyat'ı politik bir dövüş platformu olarak değerlendirmeyen metinler. (Ulusal günlerimizde sitenin tepesinde göreceğiniz güzel bir Atatürk resmi sitenin politik eğilimi hakkında çok genel bir fikir verebilir size.)

İzEdebiyat'ın arkasındaki insanlarla iletişim kurmak istiyorum. Mümkün mü?
Posta yoluyla, evet. Yüz yüze bir çay içmek istiyorsanız ve sitenin geleceği hakkında fikir alışverişinde bulunmak istiyorsanız, bu nazik teklifinizi ne yazık ki geri çevirmek durumundayız. İzEdebiyat'ın tüm yönetici ve editörleri yayın ve kitap dünyasında çalışan insanlar. Sitemiz bizim için en değerli varlıklarımızdan biri olsa da hiçbirimizin mesleği İzEdebiyat değil. (Keşke olsa.) Bizimle [email protected] adresinden görüşebilirsiniz. Sanal ve gerçek adresimiz bu.

İzEdebiyat dışında da yazma faaliyetlerinize katkı sunacak pek çok site var şüphesiz. Küçük bir araştırmayla buralara da ulaşabilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yusuf Alpaslan Özdemir Arşivi
SON YAZILAR