Anamaslı Mehmet

Anamaslı Mehmet

Kara sevdam ANAMASLAR

Kara sevdam ANAMASLAR

Çocukluğumdan bir sevdaydı Anamas sevdası, yıllar geçti bu sevda adeta kara sevdaya dönüştü. Bende bu sevdayı yaşatmak için adımın başına “Anamaslı” koydum. Çünkü ben Anamaslı’ydım. İçim yüreğim Anamas ile yanıp tutuşuyordu. Ekmeğinden çorbasına gökyüzünde ki bulutundan ağacına damarlarımda tarifsiz bir Anamas kanı var.

“Anamaslı Mehmet” olarak 10 yıldır Yörük nerede, Türkmen nerede bende orada oldum. Bu can bu bedende durdukça da kültürümüzü yaşatmak için ölene değin bu yolda olacağım Allah’ın izni ile.

On yıldır oba oba, yayla yayla, köy köy şölen şölen dolaşıp yörük Türkmenlere kısaca bu kültüre fotoğraflarımla kamera çekimlerimle hizmet ediyorum.

Bu süre zarfında da binlerce yörük ve Türkmen’i tanıdım ve tanıştırıldım. Bu tanışmaları sanal ortamda kurduğum “YÖRÜKLER TANIŞIYOR-VE YÖRÜK TÜRKMEN TANIŞIYOR” guruplarıyla destekledim. İçimdeki heyecan gittikçe büyüdü.

O ŞİİR YENİ BİR HEYECAN OLDU

30492_125057654177165_7100873_n-001.jpg

Yıllar önce Anamas yaylalarına gelen yörüklerin yaşantıları ve köyüm Kurucuova’da ki yayla hayatımız bana bir de şiir yazdırdı. Bu şiirimin adı da YÖRÜK KIZI idi. Yörük kızı şiirimi gittiğim şölenlerde seslendirdim ve bu şiir çok beğenildi zaten bu şiir idi beni yörük ve Türkmenlerle buluşturan Sanal aleme 600 ün üzerinde kendi çektiğim videolarımı yükledim. Facebook sayfalarımda 10 yıldır  Yörük Türkmen şölenlerinde çektiğim binlerce foto videomu yayınladım. Beni takip eden dostlarımı biraz olsun gülümsetebilmek amacıyla bu güzelliklerin “dadına” bakıyorum diyerek fotoğraf ve videolarımla sanal ortamda onlarla oldum.

YÖRÜK KIZI

Taksisi eşektir rotası yayla

Yününü atıyor elinde yayla

Yayığı elinde kalmış bak öyle

geleni seyreder bak yörük kızı

(NOT-Bu şiirim 14 kıtadır)

Kendimi de bir dörtlüğümle PUSULA Yayın Grubunun değerli okurlarına tanıtayım istedim

Anamaslı Mehmet yörüktür soyu

İlçesi Beyşehir Kurucuova köyü

Nasıl anlatayım ben bu sevgiyi

Yörük olmak bana gurur veriyor

Türkmen olmak bana onur veriyor…

13061954_10207286221888007_4467477468695713500_n-001.jpg

***

Şimdiden PUSULA gazetesine yayın ekibine ve okurlarına selamlarımı iletiyor saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Önümüzdeki günlerden itibaren yeniden başlayacak ülkemizin her yanından yörük ve Türkmen şölenlerinden fotoğraflarımla yazılarımla sizlerle olmak ümidiyle bugünlük hoşça kalın diyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Anamaslı Mehmet Arşivi
SON YAZILAR