Rasim Atalay

Rasim Atalay

Karatay bir başka!

Karatay bir başka!

31 Mart tarihinde yapılacak olan seçime gün gün yaklaşıyoruz…

Bu süreçte her geçen gün heyecan katlanarak artmaya devam ediyor. Bir taraftan adaylar saha çalışmalarını yürütürken, diğer yandan da mevcut başkanlar geride kalan 5 yıl içerisinde yapıp ettiklerini tüm detaylarıyla anlatıyor.

Daha önce Meram, ardından Selçuklu, sonrasında da Büyükşehir Belediye Başkanlarının 5 yıllık hizmet süresi içerisinde yaptıkları yatırım ve hizmetleri paylaştıkları programların ardından önceki akşam da Karatay Belediye Başkanı ve yeni dönem başkan adayı Hasan Kılca, çalışmalarının bir çıktısını sundu.

5 yılın Z raporunun ortaya koyulduğu programda Başkan Hasan Kılca, 5 yılı yaklaşık 1 saate sığdırmaya çalıştı.

Karatay’ın en dikkat çeken sloganlarından biri ‘Bir Başka Karatay’dır…

Bu sunumunda Başkan Hasan Kılca, yolun başındayken nasıl bir başka Karatay hayal ettiklerini ve 5 yılın sonunda Karatay’ın değişim, dönüşüm ve başkalaşım sürecini kamuoyuyla paylaşmış oldu.

Karatay’ı hem Karatay yapan, hem de başka kılan belli başlı konular var ki bunlar içerisinde en önemli olanı Karatay Belediyesi’nin kurulduğu 1989 yılından bu yana krediye bulaşmaması, faize kaynak ayırmaması ve yatırımlarının tamamını kendi öz kaynaklarıyla gerçekleştirmesi…

Bu ayrıntı hakikaten çok önemli. Bereketin vesikasıdır faizsiz belediyecilik…

Karatay Belediyesi’nin geride kalan 5 yılını dinlediğimizde bereketin işleyişe ve yapılan işlere nasıl yansıdığını görebiliyoruz.

Tek tek buradan ayrıntı veremem ama gazetemizin sayfalarında ve haber sitemizde genişçe bu detaylara yer verdik.

Ama bereketi söz konusu ettik ya, karşılığının ne olduğuna küçücük bir detayla da olsa değinmek gerekir.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, 5 yıl önce seçmenden oy isterken 73 proje için söz vermiş. 5 yılın sonunda ise pandemi döneminin yaşanmasına ve herkesi derinden etkileyen depremin de yaşanmış olmasına rağmen söz verilen projenin 3 katı proje üretilerek, 241 yatırıma imza atılmış.

Karatay’ın bendeki yeri ve önemi de bir başkadır… Özüm Karatay sonuçta… İnsan yaşadığı, doğup büyüdüğü, kendini ait hissettiği yeri daha çok sahiplenir. Her ne kadar şu an Karatay’da ikamet etmiyor olsam da kendimi Karataylı olarak tanımlarım. Dolayısıyla Karatay’a yapılanlar, yapılması gerekenler, Karatay’ın dünü, bugünü ve yarına bakış açısı benim için daha kıymetlidir.

Karatay’ı Karatay’da yaşayan Karataylılara sorduğunuz zaman ise özellikle yeşil alanlar, parklar, kentsel dönüşüm çalışmaları, spor ve sosyal tesisler, sağlık tesisleri gibi temel ihtiyaçların ilçenin geniş yüz ölçümünün tamamına yayılmış olmasından duyulan memnuniyeti görüyoruz.

Şehir merkezinde ne varsa, şehir merkezinin dışında kalan yerleşim yerlerinde de aynısının olmasına yönelik bakış açısı ve bu bakış açısıyla ortaya koyulan çaba meyvelerini vermiş.

“Gidemediğiniz yer sizin değildir” derler… Bu açıdan yollar da çok kıymetlidir. Benim, Karatay’ın merkezine yaklaşık 90 kilometre uzaklıkta bulunan köyüme (mahallem) ulaşımım tamamen sıcak asfalt üzerinde ve evimin önüne kadar da parke taşı döşenmiş halde. Bu, Karatay’ın her yerinde böyle…

Niyetim birilerine övmek değil ama olanı da olduğu gibi söylemek. Bereket hizmete dönüşmüş, Karatay’ın her yerini sarmış.

Bu açıdan ben de Karatay’ın bir başka olduğunu söylüyorum. Cumanız, hayrolsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Rasim Atalay Arşivi
SON YAZILAR