Rasim Atalay

Rasim Atalay

Konya Emniyeti’nin Z raporu!

Konya Emniyeti’nin Z raporu!

Konya İl Emniyet Müdürü Engin Dinç’in misafiri olduk dün…

Polisevi’nde kahvaltı eşliğinde güzel bir sohbet ortamında Konya’yı, Konya’nın huzur ve güven ortamının sürekliliğinin sağlanması adına yapılanları ve yapılması gerekenleri konuştuk. Hasbelkader fikir sunduk…

Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır derler…

2017 yılının Temmuz ayından bu yana Konya’da görev yapan Engin Müdür ile birlikte Konya İl Emniyet Müdürlüğü’nün en yakın paydaşlarından olan medyaya bakış açısı da farklılaştı.

Engin Müdür ile birlikte Konya İl Emniyet Müdürlüğü’nün yoğurt yeme şekli açıkçası biz gazetecileri memnun etti, ediyor.

Çünkü;

Şehrimizi ilgilendiren asayiş, trafik, güvenlik, kaçakçılık, siber suçlar, narkotik ve benzeri her konuda yaşanan her türlü gelişmeyi, huzur için yapılan operasyonları anında net bir bilgi ile bizimle paylaşan bir Emniyet yapısı oluşmuş durumda…

Yetmeyip, dahasını yapan, kirli bilgileri bertaraf etmek için arayıp sorduğumuzda açık ve net bir şekilde bizi bilgilendiren bir Emniyet teşkilatı ile birlikte Konya için çalışıyor, Konya’nın çıkar ve menfaatleri için alanımızdaki görevlerimizi omuz omuza en iyi şekilde yürütüyoruz

Bu çalışmanın baş mimarı hiç şüphesiz ki İl Emniyet Müdürü Endin Dinç’tir…

Tabi onunla uyum içerisinde çalışan tüm Emniyet teşkilatına da hassasiyetleri ve bilgi paylaşımı konusundaki duyarlılıkları için teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Engin Müdür, Konya’ya geldiği ilk dönemden bu yana, yıl bitip yeni yıldan gün aldığımız Ocak ayında basınla bir buluşma tertip ediyor. Geleneksel hale getirdiği bu buluşmalarda da bir önceki yılın Emniyet ve Konya açısından nasıl geçtiğini değerlendiriyor.

Aslında değerlendiriyor dediğime bakmayın, bizi dinliyor, bizden kendine ders çıkarıyor.

Gazetecinin toplumun aynası olduğunu çok iyi biliyor. Bizi dinleyerek, kendine aldığı ders notlarını da ekibiyle birlikte şehrin emniyet güçlerinden beklentileri başlığı altında değerlendirip uygulamaya koyuyor.

2022 yılında Konya İl Emniyet Müdürlüğü’nün ne kadar başarılı bir grafik çizdiğine şahitlik ettik. Aracılığımızla Konya kamuoyu da Konya Emniyeti’nin suç unsurlarını bertaraf etmek, suça bulaşanları yakalayıp adli mercilere iletmek ve temelde şehirdeki huzur ve asayişi sağlamak adına emek yoğun bir çaba içerisinde olduklarını görmüş oldu.

Eşimizden, dostumuzdan, yakın çevremizden Konya emniyetinin operasyonlarıyla ilgili paylaşımlarımızın ardından Konya Emniyeti ile ilgili güzellemeleri defalarca dinledik.

Elbette ki herkes ve her şey mükemmel olamaz. Zaman zaman olumsuzluklarla da karşılaşanlar ve bu olumsuzlukların da bertaraf edilmesi gerektiğini düşünenler oldu. İşte bu toplantıda Emniyet Müdürü Engin Dinç ve ekibine not olarak iletilmesi gerekenler bunlardı, biz de bunları ilettik.

2022’de ortaya koyulan performansta küçük de olsa bizim de katkımızın olduğunu öğrenmek bizleri de mutlu etti, yaptığımız işi daha büyük bir şevk ve azimle yapmak adına bizleri gayretlendirdi.

Bu toplantıda şunu da görmüş olduk, bir önceki toplantıda şehir adına öneri olarak sunduğumuz birçok konuda somut gelişmeler yaşanmış. Bunu aslında biliyorduk da Engin Bey’in de tasdik etmesiyle tescillemiş olduk.

Neydi de ne oldu diyecek olursanız, başlıklar halinde hatırladığım kadarıyla sıralayıvereyim;

* Asayiş olaylarında bir önceki yıla oranla ciddi bir azalma var.

* Düzensiz göçmenlerin şehrin tam merkezinde ikamet ediyor olması göz önünde olmalarını da beraberinde getiriyor. Ancak özellikle son yılda alınan tedbirlerle birlikte yabancı uyruklu vatandaşların suça bulaşma oranlarında önemli bir gerileme mevcut.

* Başta FETÖ, DEAŞ, PKK olmak üzere her türlü terör örgütü ile mücadele sessiz ve derinden devam ediyor, istihbarat sağlam çalışıyor, Konya’da bu tür yapılara göz açtırılmıyor.

Şimdi öneri olarak sunduğumuz neler vardı?

Aslında sorduğumuz her bir soru şehir adına rahatsızlık duyulan konuların gündem edilmesiydi.

Bu açıdan dilenciler meselesini dillendirdik. (Toplantı dönüşü Emniyet Kavşağı’nda çocuk yaştaki dilencilerle karşılaştık.)

Çocukların suça bulaşma oranlarında artış olabileceği varsayımımızı dillendirip dikkati bu yöne çektik.

Siber dolandırıcılık, internet ortamından yapılan sahtekarlık konularını önlemek adına yapılanları ve yapılması gerekenleri konuştuk.

Şehir merkezindeki eğlence mekanlarının gece saatlerinde oluşturduğu / oluşturabileceği huzursuzlukları önlemek adına neler yapılabileceğini konuştuk. Bu alanda da bir çalışma var. Şehir merkezinde kalan eğlence mekanları inşallah kısa bir zaman içinde taşınacak.

Engin Müdür, toplantıya da çok sağlam gelmiş. Her konuda hazırlıklı… Öyle ki salonda meslektaşlarımızın arasında neredeyse her birimin amiri, amir değilse de yetkili bir ismi bulunuyordu. Sorduğumuz sorulara karşılık hemen ilgili birim amirinden net verileri alıp anında bizimle paylaşabiliyordu.

Son olarak Engin Müdür, Konya’nın sokakların suç değil, buram buram tarih kokan, her sokağından farklı lezzetlerin tüttüğü bir şehir olarak tanımlıyor. İnşallah şehrimiz böyle olmaya devam eder.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Rasim Atalay Arşivi
SON YAZILAR