Tülay Gizem Başar

Tülay Gizem Başar

Konya Gazze için koşacak!

Konya Gazze için koşacak!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Spor Konya Projesi kapsamında bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Uluslararası Konya Yarı Maratonu 26 Mayıs’ta başlıyor.

Sporun Konya’ya ayrı yakıştığını düşünüyorum. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim’ sözleri Konya halkına ve gençlerine oldukça yakışıyor. Nerede bir spor etkinliği görsek Konya halkı yoğun ilgi göstererek sporun hayatımızdaki yerini bizlere hatırlatıyor.

Geçtiğimiz yıl Konya Büyükşehir Belediyesi ile Selçuklu Otizmli Bireyler Vakfı tarafından “İyiliğe Koşuyoruz” temasıyla düzenlenen “2. Uluslararası Konya Yarı Maratonu” 26 ülke ile Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden yerli ve yabancı 15 bin sporcunun katılımıyla gerçekleşmişti.

Maratonun tüm gelirlerinin Türkiye’nin en büyük otizm merkezi olan SOBE Vakfı’na bağışlanacağını açıklanmıştı.

Bu yıl ise Konya hem sporseverliği hem de iyilikseverliği ile bir imza daha atacak. Günlerdir maraton hakkında açıklama bekleyen vatandaşlara güzel haber Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’dan geldi. Kayıt ücretlerinin Gazze’deki vatandaşlara aktarılacağını açıklayan Başkan Altay, “Kayıt ücretlerini bu yıl da SOBE, DOSD ve Karatay Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi’ne aktaracaktık fakat Gazze’de yaşananlardan dolayı bu yıl tüm gelirlerimizi Gazze’deki kardeşlerimizin ihtiyacını gidermek için kullanacağız. Böylece tüm katılımcılar iyilik hareketinin bir parçası olacak. Ben, tüm sporseverleri Uluslararası Konya Yarı Maratonu’na kayıt yaptırarak bu heyecana ortak olmaya davet ediyorum” dedi.

Bu açıklamanın ardından Konya’nın bir iyiliğe daha vesile olmasına çok sevindim. Ülke olarak ne kadar birbirimize kızsak da kardeş gibi didişmekten kendimizi alıkoyamasak da merhem olunması gereken bir yara da bir araya geliriz. Konya’da bu maraton vesilesi ile Gazze’deki binlerce masum kardeşimizin yarasına merhem olacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Tülay Gizem Başar Arşivi
SON YAZILAR