İbrahim Çiçekçi

İbrahim Çiçekçi

Konya’daki vaka artışının en önemli sebebi

Konya’daki vaka artışının en önemli sebebi

Vatandaşın Konya’daki devlet hastaneleri ile ilgili Pandemi sürecindeki şikayetlerini ne yalan söyleyeyim abartı buluyordum. Ama geçtiğimiz gün bizzat kendim şahit oldum perişan duruma. İçten bir “Eyvah eyvah” çektim. Konya olarak Covid-19 vakası artışında neden ikinci il olduğumuzun bence ana nedeni hastanelerde sürecin yönetilememesi.

***      ***      ***

Covid şüphesi ile hastaneye gidiyorsunuz. Kafana göre test yaptırmak zaten imkansız. Ateşi 39’u bulmuş, öksürükten nefesi kesilen adamları evine gönderiyorlar test yapmadan. Eline bir antibiyotik bir ateş düşürücü yazılı reçete verip.

***      ***      ***

Adam Covid-19’mu belli değil. Öğrenemeden çıkıyor. Hastalığı kesin olmadığı için bu kişi yine normal yaşantısına devam ediyor. Temasını sürdürüyor. Eğer Covid ise durumu siz düşünün. Böyle yüzlerce vatandaş var. Alın size Konya’daki vaka artış sebebi…

***      ***      ***

Özel hastanelere gelince işimiz daha da ciddileşiyor. ‘Biz pandemi hastanesi değiliz’  diye güzel bir bahaneleri var.

Hele ki TIP Fakültelerine girmek imkansız. TIP fakültelerinde işlem yaptırmak için Sağlık Bakanı sayın Fahrettin Koca’yı araya sokmanız gerekebilir.

***      ***      ***

Binin üzerinde vaka hastanelerde yatıyor Konya’da. Numune Hastanesi iki gün sıra veriyor yatış için.

***      ***      ***

Tüm bunları görünce sarılacak tek bir nokta var o da; ‘tedbir’… Artık çok yakınımızda. Birinci derece akrabalarımız pozitif çıkıyor. İş ilk günkünden daha ciddi. Hepimiz yakınlarımızı kaybetmeye başladık.

***      ***      ***

Allah rızası için Konya’da bu ateşin şiddeti azalana kadar bayram tatilini fırsat bilip evinizden çıkmayın. Şu an ne doktor ne hastane bir şey yapabilir bize. Kendimizi korumaktan başka çaremiz yok…

TKDK’ya sevindiren görevlendirme

Tarım Ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu(TKDK) diye bir resmi kurumumuz var. Bilenler bilir. IPARD destekleri ve birçok kolda nakdi destek verip, hayvancılık başta olmak üzere kırsalda kalkınmaya yönelik fazlaca alternatif yatırım fırsatı sunan bir kurum.

***      ***      ***

Geçtiğimiz günlerde öğrendim. Konya’da tarım denilince akla gelen nadir isimlerden Adem Fidan bey vekaleten kurumun başına atanmış. Son derece sevindirici bir gelişme. Sayın Fidan’ı eski tanırım. Tarım ve tarıma dayalı sanayiyle ilgisi olan bir gazeteci olarak çok kez yolumuz keşişti. Kendisinden çok faydalandım. Gerek akademik kariyeri, gerek saha tecrübesi hatta yurt dışı çalışmaları ile alternatifsiz bir isim. Bölgeye çok şey katacağından şüphe duymayız. Kendisini tebrik ediyoruz. Umarız asaleten de bu göreve atanır. Çünkü bu görevi layıkıyla yürütebilecek başka bir alternatif isim benim aklıma gelmiyor.

 

Konya Emniyet Müdürü Mustafa Aydın hakkında bir sohbet

Konya Emniyet Müdürü Mustafa Aydın bey ile yüz yüze tanışma fırsatımız olmadı. Ben de medyadan takip ettiğim kadarıyla ve çevresinden aldığım duyumlarla tanıdım kendisini.

*          *          *

Dün de  teşkilatta görev yapan komiser bir arkadaşımla otururken bahsi geçti. Bugüne kadar Emniyet Müdürü Mustafa Aydın hakkında negatif görüş bildiren olmadığını söyledim.

*          *          *

Bana söylediği şu oldu ‘Emniyet Müdürünüzün kıymetin bilin.’  Hayırdır abi deyince ‘Bu denli samimi, vatandaş ile iletişimi güçlü ve aynı zamanda iş ciddiyeti olan nadir bir isimlerdendir kendisi. Cana yakınlığı ile insanların ve personelinin sevgisini kazanır, işinde başarılılığıyla da güven verir. Bizim camiada takdir edilen bir büyüğümüzdür’ dedi. Bir komiserimizin emniyet müdürümüzü övmesi beni gururlandırdı. Şehrimizde böyle bir isimin emniyetin başında olması mutlu ediyor. Sayın Mustafa Aydın’a başarılar diliyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İbrahim Çiçekçi Arşivi
SON YAZILAR