Hakan Markupçu

Hakan Markupçu

Konyaspor'un gücü yetmedi..!

Konyaspor'un gücü yetmedi..!

Konyaspor Galatasaray deplasmanında Deniz'in 4 kurtarışla olağanüstü başarılı oynadığı maçta zorla bulduğu pozisyonları kolayca harcayınca atamayana atarlar kuralı işledi sahadan 3-0 mağlup ayrıldı.

Deniz'in inanılmaz parladığı zorlu deplasmanda özelllikle ikinci yarıdaki mücadeleye rağmen ortaya çıkan sonuç takımın gücünün yetmediğini de net gösteriyordu..!

Bernardoni ve Cikalleshi'nin kadro dışı kalması son derece üzücüydü maç öncesi ama her şeye rağmen kalede 18 yaşındaki Deniz vardı güven veriyordu lakin o Oliveira yerine Emrehan Gedikli olsaydı keşke demeden geçemiyorduk maç öncesi. Hakan hoca neden Emrehan'a bu kadar takıntılı anlamak mümkün değil, vardır sanırım bir bildiği ya da beğenmediği..

20., 27. ve 33. dakikalarda Deniz muhteşem kurtarışlara imza attı, dalga dalga gelen ataklar karşısında sağlam duran tek isimdi ilk dakikalardan itibaren..

Eksik kadrosu ile olsa da Galatasaray'ın baskı kuracağı tahmin ediliyordu hatta Konyaspor da eksikti belki ama bu kadar zorlanması beklenmiyordu pas yapmakta dahi zorlanıldı ilk dakikalarda..

Konyaspor sadece bir kez tehlike oluşturabildi Cicaldau'nun sert şutunda direk dibinde kurtardı Muslera bu da ilk yarıdaki tek kayıt olarak notlara geçiyordu ne yazık ki..!

Her şeye rağmen genç Deniz'in ayakta tuttuğu Konyaspor soyunma odasına 0-0 girmeyi başardı, Oliveira top tutmayı bırakın kaptırdığı inanılmaz sayıdaki topla yine saç baş yolduruyordu..

Üç zorlu deplasmanın ilki olan Galatasaray mücadelesinin 2. yarısında değişiklik yapmadı Konyaspor..

55'te rakip ceza sahasında yakalanan inanılmaz pozisyonda zor olanı başaran Prip kaleye şut yerine pas vermeyi tercih ederek net golü kaçırdı akabinde Oliveira da ben daha iyi kaçırırım dercesine bir pozisyonu harcadı..!!

Konyaspor'un daha cesur ataklar gerçekleştirmeye başladığı dakikalarda sert faullere rağmen enteresan kararlar vardı..

Galatasaray'ın şansı bu kararlardı sanırım ama Konyaspor'un şanssızlığı da kendi yetiştirdiği evladından gol yemekti galiba 42 numaralı formasıyla Abdülkerim olağanüstü bir voleyle topu ağlara gönderiyor 63'te takımını 1-0 öne geçiriyordu..

Oysa o gol öncesi rakip sahada sert harekete rağmen faul verilmedi dönen topta pozisyon golle sonuçlandı.

74'de oyuna müdahale eden Hakan Keleş, Oğulcan ve Prip'i çıkarttı, Ahmet Oğuz ve Muriç'i oyuna aldı..

Rakip alanda etkili ayaklar ihtiyacı kendisini o kadar belli ediyordu ki ne yapsa olmuyordu Konyaspor zorla bulduğu pozisyonlarda da son vuruşu yapacak olanı arıyordu her zamanki gibi..!

83'de Cicaldau yerini Emrehan Gedikli'ye bıraktı son dakikalara girilirken..

Kalabalık bir şekilde rakip ceza sahasına yüklenen Konyaspor da pas hatası beraberlik golüne engel oldu yanlış tercihler yakıyordu bir bir..

90'da Deniz bir kez daha inanılmaz kurtarışa imza attı Kaan Ayhan'ın sert şutunu durdurdu ama Zaha dönen topu ağlara gönderdi skoru 2-0'a getirdi..

Soner ve Calvo da çıktı uzatmada Yunus Mallı ve Niko Rak girdi ama atı alan üsküdarı çoktan geçmişti bir kere..!!

Uzatma dakikalarında kornerden gelen topa harika kafa vuruşu yapan Abdülkerim kendisinin ikinci takımının 3. golünü Konyaspor ağlarına gönderdi..

Neticede Konyaspor gücü yettiğince mücadele etti ama o kadar çok kayıp yaşadı ki ikili mücadelelerde zayıflığı gol pozisyonlarını cömertçe harcaması oyunu bu hale getirdi, yazık oldu..

Şimdi üç gün sonra yine deplasmanda bu kez Fenerbahçe ile oynayacak olan Konyaspor'un bu yorucu yıpratıcı maratonda işi hiç kolay değil..

Kendisi de yıpranıyor taraftarını da yıpratıyor kısacası..!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Markupçu Arşivi
SON YAZILAR