Havva Gül Acar

Havva Gül Acar

Korku salmayın!

Korku salmayın!

Hepimize geçmiş olsun, inşallah geçer de. Bundan aylar aylar sonra uzmanların son yüzyılın en büyük ikinci depremi dediği Kahramanmaraş merkezli depremi çoğumuz unutmuş olacağız. Depremi bizzat yaşayanlar ise hayatlarına çok zor bir şekilde devam edecekler. Yani ateş düştüğü yeri yakacak.

Amacınız ne?

Depremin ne kadar yıkıcı olduğunu hepimiz birçok video ve fotoğrafla gördük. Yalnız yıkıcı olan bir şey daha var aramızdaki korku salıcılar. Amaçlarının tam olarak ne olduğunu bilmediğim, muhtemelen yapacak işi olmayan kişiler depremle ilgili safsatalar yayıyor. Böyle zamanlarda salgın döneminde de olmuştu; türüyorlar ve verdikleri zarar depremden de, salgından da daha fazla. Emniyet Genel Müdürlüğü deprem olduğu andan itibaren sosyal medyada korku ve panik yapmak amacıyla provokatif paylaşımlarda bulunan hesap yöneticilerini tespit edip ilgili birimlere gönderdi, evet ama yani sayıları çok fazla.

Şimdi o yalan haberlerle ilgili birkaç örnek vereceğim; “Deprem sonrası Adana Havalimanı uçuşlara kapatıldı”, “Van için kentte büyük bir deprem bekleniyor” gibi haberlerle (sayısı ve sansasyonelliği verdiğim örneklerden çok daha fazla) büyük- küçük tüm insanları korkutuyorlar.

Ne Yapmalıyız?

Sadece deprem için değil her alanda bilgi edinmek için güvenli kaynaklara haber sitelerine ve haber kanallarına başvurmalıyız. Şüphemiz varsa teyit için resmi kaynaklara başvurmalıyız. Kaynaksız haberlere itibar etmemeliyiz. Sosyal medyada ya da Tv de karşımıza çıkan her bilgiye inanmamalıyız, doğruluğunu araştırmalıyız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Havva Gül Acar Arşivi
SON YAZILAR