Mustafa Balkan

Mustafa Balkan

LİSELER VE GERİCİLİK!

LİSELER VE GERİCİLİK!

Basın yayın organlarından haberdar olmuşsunuzdur.

Liselerde meydana gelen son gelişmeler ve kıpırdanmalar dikkatinizden herhalde kaçmamıştır.

İstanbul’da bir lisenin mezuniyet töreninde okul öğrencileri, müdürleri konuşurken arkalarını dönerek protesto etmişlerdi.

Bu tür bir protesto ahlâka, terbiyeye, kültürel görgü ve nezaket krallarına elbette aykırı bir şey.

Süleyman Şah İmam Hatip Lisesi bünyesinde eğitim ve öğretimlerine devam eden bir okulun kız-erkek öğrencileri, okulun bahçesinde düzenledikleri mezuniyet coşkusunu ellerindeki şampanya şişelerini patlatarak kutlamışlar.

O okulun öğrencileri büyük bir skandalın altına imza atmışlar.

Bütün bunların hepsi Gezi olaylarının ateşinin yakıldığı İstanbul’da oluyor.

 

***

Konya ile alâkasına gelince…

Gazetenin haberine göre; “Liselerde diktatörlüğe, baskıya ve gerici dayatmalara karşı başlayan isyan dalgası hızla yayılırken, liselilere bir destek de Türkiye Gençlik Birliği’nden (TGB) geldi. TGB bünyesindeki Türkiye Liseliler Birliği (TLB) bir açıklama yayınlayarak, başlattıkları imza kampanyasına 365 lisenin destek verdiğini beyan etti. TLB’nin imzaya açtığı ve 365 lisenin desteklediği metinde, ‘‘Bütün bu mücadelelerin parolası çok açık: Eylemlerin ortak paydası ve sırtımızı yasladığımız yegâne kuvvet Atatürk ve Cumhuriyet değerlerimizdir. Bugüne dek ne başardıysak bu parola yol ışığımız oldu, bundan sonra da böyle olacak.’’ denilerek Türkiye Liseliler Birliği adı altında bir bildiri kaleme alınmış.  O bildiriye imza koyan Konya’dan bazı liselerin de adları geçiyor. 

O bildiride “Okullarımızdaki çağdışı uygulamalar, müdür baskıları, engellemeler tüm liselerin ortak sorunu. Parasız, laik, bilimsel ve milli eğitim için mücadeleyi çoğaltmak geleceğimizi elimize almak hepimizin sorumluluğunda” denilerek öğrencilerin yanı sıra bu isyanda yerlerini almaya okul mezunları ve aileleri de davet ediliyor.

İmza kampanyasına katılarak o bildirinin altına imza koydukları belirtilen 365 lise arasında Konya’dan da 10 okul var. 

liseli-gencler---numayis.jpg

***

Türkiye’de “gericilik” adı altında liseli gençler, Gezi kalkışmasında olduğu gibi kandırılmak suretiyle mevcut devlet otoritesine karşı isyana teşvik ediliyor.

Şimdi buradan Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine soruyorum:

Böyle bir bildirinin altında, Konya’dan 10 okulun imzası var mıdır?

Eğer varsa, o okulların idarecileri hakkında şimdiye kadar herhangi bir işlemde (soruşturma) bulunulmuş mudur?

Liselerde çocuk yaştaki gençlere el atan Gezi kalkışması zihniyetine sahip adı geçen birliğin kaleme aldığı böyle bir bildirinin dağıtılmasına, yukarıda adları geçen okul idarecileri, müsaade etmişler midir?

 

AZİZİM DİYOR Kİ…

Liselerimizi, liseli gençlerimizi GEZİ zihniyetinden, vesayet rejimi holiganlığından, yıkıcı militanlıklardan, kaostan, anarşiden uzak tutalım. Onları harcamayalım, harcatmayalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Mustafa Balkan Arşivi
SON YAZILAR