Murat Güzel

Murat Güzel

Mobbing mi, yanıltma mı?

Mobbing mi, yanıltma mı?

Dünkü yazımızla ilgili Selçuk Üniversitesi (SÜ) Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü’nden gelen cevabı cevap hakkında duyduğumuz saygıdan dolayı virgülüne satırına dokunmadan yayınlıyorum:

Pusula Gazetesi’nin 24.11.2014 tarihli nüshasında yer alan ‘Akademik Mobbing’ başlıklı köşe yazısında yer alan bazı ifadelerin düzeltilesi gerekliliğinden hareketle;

Söz konusu Konya İl İnsan Hakları Kurulu Raporu’nda sadece bir inceleme raporuna atıf yapılarak Yrd. Doç. Dr. İsmail Hakkı Kalyoncu’ya aynı fakültedeki iki öğretim üyesi tarafından mobbing uygulaması yapıldığı kanaati bildirilmiştir. Raporda Rektörümüz Prof. Dr. Hakkı Gökbel’in veya Rektörlüğümüzün herhangi bir baskı ya da kötü muamelesine ilişkin bir ifade bulunmamaktadır. İl İnsan Hakları Kurulu raporunun Rektörlüğümüzün talimatıyla oluşturulan bir incelemeye dayandığının altını çizmek isterim.

Rektörlüğümüzün, 1 Ekim 2013 tarihinde Konya Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu Başkanlığı’na gönderdiği yazıda da belirtildiği üzere Rektörümüz Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Yrd. Doç. Dr. İsmail Hakkı Kalyoncu ile yüz yüze görüşerek şikâyetlerini dinlemiş, şikâyetlere ilişkin 31 Ocak 2013 tarihinde inceleme başlatmış, İnceleme Raporu üzerine 27 Haziran 2013 tarihli yazıyla taleplerine ilişkin disiplin ve ceza soruşturmaları açılmıştır. Ayrıca konuya ilişkin Selçuk Üniversitesi İç Denetim Birimi görevlendirilmiş, Yrd. Doç. Dr. Kalyoncu’nun ders dağılımında adaletsizlik yapıldığı iddiası üzerine Ziraat Fakültesi Dekanlığı’na Rektörlüğümüzce iki ayrı uyarı yazısı gönderilmiş, araştırma görevlilerinin öğretim görevlisi yapılarak bölüm kurulu toplantılarına katılmaları engellenmiştir. Sayın Kalyoncu’ya mobbing uygulanıyorsa tüm bu işlem ve girişimler çelişki arz etmiyor mu? Rektörlüğün konuyla ilgili ilerleme sağlamasına rağmen İsmail Hakkı Kalyoncu’nun istediği derslerin kendisine verilmediği iddiasıyla Rektör dahil birçok öğretim üyesine hakaretler yağdıran yazılar yazması ve görevlendirildiği derslere girmemesi düşündürücüdür.

Yrd. Doç. Dr. İsmail Hakkı Kalyoncu’nun Rektörümüz Prof. Dr. Hakkı Gökbel’e ağır hakaretler ve iftiralar içeren yazıları üzerine Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuş, Cumhuriyet Başsavcılığı konuyu YÖK’e göndermiş, YÖK ise dosyayı işlem yapması için Rektörlüğümüze iade etmiştir. Yazıda bahsedilen soruşturma bu şekilde başlatılmıştır.

Yrd. Doç. Dr. İsmail Hakkı Kalyoncu’nun bölümde rahatsızlığına ilişkin iddialar yeni değildir, en az 14 yıl öncesine dayanmaktadır. O dönemden bu yana görev yapan neredeyse tüm bölüm başkanlarından, öğretim üyelerinden, dekanlardan şikâyetçi konumda bulunması da kanaatimizce düşündürücüdür.

Rektörümüz Prof. Dr. Hakkı Gökbel, bugüne kadar ne rektörlük görevi ne de önceki idari görevleri sırasında hiçbir akademisyene her ne sebeple olursa olsun mobbing uygulamamış ve akademik yaşamı boyunca bu ve benzeri uygulamaları gayri ahlaki ve bireyin hakkının gaspı olarak değerlendirmiştir.”

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Murat Güzel Arşivi
SON YAZILAR