Murat Güzel

Murat Güzel

Abdullah Ağralı ve YHT iptali

Abdullah Ağralı ve YHT iptali

Dünkü yazımızda AK Parti milletvekili listesindeki bazı sıkıntıların olması sebebiyle oy kaybedildiği iddialarını dile getirmiş, sözgelimi Abdullah Ağralı’nın ilk 15 günkü yoğun haber akışının sonradan görülmemesini İl Başkanı Musa Arat Bey’e sorduğumuzu belirtmiştik. Musa Arat’ın verdiği cevaba göre, Abdullah Bey, AK Parti adına bir hafta boyunca Avrupa’da seçim çalışmalarına katılmıştı.

Yazımızda yer verdiğimiz bu konuya bir cevap da Hüseyin Yıldız adlı bir okurumuzdan geldi. Okurumuzun bu konudaki görüşleri şöyle: Türkiye’nin her yerinde HDP oylarını yüzde yüzden fazla artırırken Konya’da birçok yerde bırakın artırmayı, oyları azalmıştır bile. Seçim çalışmalarında Konya’nın 31 ilçesinde yapılan çalışmalar haricinde özellikle Altınekin, Kulu ve Cihanbeyli’nde ziyaret edilmedik esnaf veya ev kalmış mı? Abdullah Bey yokken Ak Parti’nin en iyi dönemindeki oyları sabit tutarak hatta bazı bölgelerde artıran birisinden bahsediyorsunuz. Sizin sorunuzun muhatabı Abdullah Ağralı değil. Ayrıca HDP’nin silme oy çıkardığı yurtdışı bölgesinde Ak Parti oyları bir önceki seçime göre artırılmış ve öne geçilmiştir. Kendisi eski bir teşkilatçı olan birisinin sadece seçim dönemi çalışmadığının da altını çizmek isterim.”

Okurumuzun görüşleri böyle. Sonuçta Başbakan Ahmet Davutoğlu haricinde AK Parti Konya listesinin omurgasını şu üç ismin teşkil ettiğini seçimden önce de yazmıştım: Mustafa Baloğlu, Abdullah Ağralı, Halil Etyemez. Okurumuzun aktardığı düşünceler de bu söylediklerimi teyit etmekten öteye geçmiyor.

YHT’DEN NİYE VAZGEÇİLDİ?

Seçim akşamı saat 19 civarında YHT Garı’nda telaşlı bir bekleyiş vardı. AK Parti Konya İl Teşkilatı protokol saydığı bazı isimlere cep telefonundan mesaj göndermiş, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun balkon konuşmasını dinlemek üzere davet ediliyorlardı. Davetliler arasında Hasan Angı, Mehmet Kılıç, Muharrem Candan, Abdullah Çetinkaya ve Ali Öztürk gibi eski milletvekilleri de bulunuyordu. Ancak Başbakan Davutoğlu’nun Ankara’ya gitmek için tercih ettiği araç YHT yerine uçak olunca program AK Parti il teşkilatı tarafından iptal edildi.

Konuyu kendisiyle görüştüğümüz eski vekil Ali Öztürk, “Başbakanımız trenle değil de uçakla Ankara’ya gidince program iptal edildi. YHT ile gidilse nasıl dönüleceği konusunda bir plan yapılmamıştı. Bunun da bir sıkıntısı olabilir. Ya da başbakanımızın tercihiyle iptal edilmiş olabilir” dedi.

Yine de programın iptal edilmesinin pek şık olmadığını belirtelim. AK Parti Konya İl Teşkilatı her ne olursa olsun, Ankara’da Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun o gece yapacağı konuşmada ona destek olmalıydı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Murat Güzel Arşivi
SON YAZILAR