Rasim Atalay

Rasim Atalay

Ne oluyor bu Konya’ya böyle?

Ne oluyor bu Konya’ya böyle?

İçinde yaşadığımız, sevinciyle sevindiğimiz, mutluluğumuzu paylaştığımız, derdiyle dertlendiğimiz, bereketinden istifade ettiğimiz Konya, bugünlerde bambaşka bir hal aldı. Öyle bir hal aldı ki, ‘Ne oluyor bu Konya’ya böyle’ diye sormadan edemiyoruz.

Özellikle 2022 yılının başından bu yana gerek yerel yönetimlerimiz, gerek merkezi idare tarafından organize edilen etkinlikler, yapılan faaliyetler, gerekse uluslararası arenada Konya’nın öne çıktığı İslami Dayanışma Oyunları, Konya’ya adeta durumu, konumu ve bakış açısı itibariyle level atlattı.

Konya’nın adını sanını duymayan yoktur da, bu kadar çok gündemde yer alıyor olması, Konya tabiriyle ‘Taa uzaklardan’ duyulmayı, hissedilmeyi, gündem olmayı ve geri dönüşleri beraberinde getirdi.

Uzunca bir süredir görüşmediğim üniversite arkadaşlarım, asker arkadaşlarım, televizyon ekranlarında ve yaşadıkları şehirlerdeki reklam panolarında gördükleri Konya’yı sıklıkla sormaya başladı. Bu vesileyle görüşme fırsatımız oldu eski dostlarla. Halen de Konya’yla bir şekilde ünsiyeti olmuş, Konya’da yaşamış ya da Konya’da bulunmuş olanlar, şehrin bu kadar gündemde olması dikkat çekmiş olacak ki, Konya’da bir gazeteci dostlarının var olduğu düşüncesiyle arayıp soruyor, daha olmadı yazıyor, cevap bekliyor.

Biz de olanı biteni, 5. İslami Dayanışma Oyunları ile şehre gelen dinamizmi, en iyi şekliyle anlatmaya çalışıyor, şehrimizde buluşmak üzere davet ediyoruz. Hiç ummadığım isimler, hiç beklemediğim diyarlardan ve dahi Türkiye sınırlarının dışından arayıp sorunca, bizim için önemli olanın Konya’nın tanıtımına katkı sunmak olduğu düşüncesinden hareketle, bu oyunların maksadının hasıl olduğunu düşünüyorum.

BEDESTEN’İ UMARIM ISKALAMAMIŞSINIZDIR

Geçtiğimiz Cuma günü Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Konya’daydı. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve 3 gün süren Tarihi Bedesten Alışveriş Günleri’nin açılışına katıldı.

Çocukluğumun bir manada içinde geçtiği ama uzunca bir süredir uğramadığım Tarihi Bedesten Çarşısı’nı bu vesileyle ben de ziyaret ettim. Tıklım tıkış kalabalık, insan seli… Hava sıcak mı sıcak ama güneşi görmek mümkün değil. Çünkü ay yıldızlı bayraklarla donatılmış gökyüzü…

Her sokak başında bir gelenek, her sokak başında bir zanaat…

Yerli ve yabancı misafirler, büyük ilgi gösteriyor. Çaycısından lokantacısına, etliekmekçisinden dönercisine, tuhafiyecisinden manifaturacısına ve ayakkabıcısına herkes memnun… Bu memnuniyet sadece esnaf düzeyinde değil. Alan da satan kadar memnun çünkü gerçek manada indirim uygulanmış 3 gün süren Alışveriş Günleri’nde… Organizasyon, şehirdeki dinamik yapıya, hareketliliğe ekstra katkı sağlamış. Tam bir bayram havası estirilmiş. Umarım Bedesten’i ıskalamamışsınızdır…

KONYASPOR TARAFTARINA NAÇİZANE ÇAĞRIMDIR!

Anadolu Kartalımız, Konyasporumuz’un cefakar ve vefakar, takımı kazandıkça sevgisi, kaybettikçe sadakati artan taraftarları…

Yazımın bu bölümünde seslenişim sizedir…

Avrupa’ya talihsiz bir şekilde erken veda etmiş olsak da dün dünde kalmıştır. Bugün önümüze bakmak ve güzel, daha büyük başarılara imza attığımız yarınlara ulaşmak için bir olma, birlikte olma ve kenetlenme vaktidir.

Konya nasıl ki bizim ortak paydamızsa, Konyaspor da ortak paydamızdır. Taraftarımız da aslında bunun bilincindedir.

Bugün Konyasporumuz için büyük bir gün… Lige kötü denemeyecek şekilde başlayan ve henüz yolunda başında olan takımımızı bugün kendi evimizde ve yuvamızda karşılamayı çok istemiştiniz. Ancak nasip olmadı maalesef…

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan inceleme neticesinde Konya Büyükşehir Belediyesi Stadyumu’nun saha ve zemin anlamında futbolcu sağlığı için elverişli koşullara sahip olmadığı kanaatine varılmış. Bugün Başakşehirspor ile oynayacağımız maç da buna bağlı olarak Eskişehir’e alınmış. Ben daha önce 2017 yılında Türkiye Kupası’nı Başakşehirspor’u devirerek kaldırdığımız Eskişehirspor Stadının bizim için ayrı bir anlam ifade ettiğini düşünüyorum.

Eskişehirspor ile Konyaspor arasındaki kardeşlik bağını da gözönünde bulundurursak, ikinci evimizde oynayacağımız bir maç olacak. Eskişehirspor taraftarları da inşallah bizi bağırlarına basacak, en güzel şekilde ağırlayacak.

Tabi şu da bir gerçek ki, Konyaspor taraftarı Eskişehir’e nasıl gitsin?

Haftanın ilk iş günü olması münasebetiyle belki taraftar ağırlığımızı kaybedeceğiz.

Yine de söylemekte fayda var. Bugün takımımızın yanında olma günüdür. Yalnız bırakmamak için elimizden geleni yapmalıyız. Konyaspor, taraftarı olmadan noksan kalacaktır. Nasıl ki Ankaragücü maçında Eryaman Stadı’nı inletmişsek, Başakşehir maçında da Eskişehir Stadı’nı daha büyük bir taraftar kitlesi ve daha büyük bir güçle inletmeliyiz. Bu büyük ve önemli günde duracağımız yer, takımımızın yanı olmalıdır.

Yeni haftanın hayırlara ve berekete vesile olması niyazıyla hepinizi selamlıyorum…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Rasim Atalay Arşivi
SON YAZILAR