Rasim Atalay

Rasim Atalay

Okuyan şehre yakışan etkinlik

Okuyan şehre yakışan etkinlik

Bir önceki yazımızda kısacık bir cümleyle değinmiştik ama siyasi olaylar ağır basınca üzerine düşememiştik…

Konya’da Ekim ayının ayrı bir atmosferi, bambaşka bir havası olur.

Adeta kitap kokusu tüter şehrin bacalarından… Kitap yükselir yeryüzünden semaya…

Yüz binlerce kitap aşığı bir noktada buluşur, buluşturulur…

Yüzlerce kitap yazarı, okurlarıyla Konya’da biraraya gelir. Okur, hayranlıkla okuduğu kitapların hangi kalemden çıktığını canlı canlı görme fırsatı bulur. Yazar da okunurluğunu, beğeni oranını, okur gözündeki kıymeti harbiyesini bu şekilde ölçmüş olur.

Konya, okuyan bir şehirdir. Bununla da her daim gurur duyar…

Türkiye genelinde en çok kütüphane ziyaretinin yapıldığı şehirler sıralamasında lider konumdaki şehir Konya’dır. Nüfusu itibariyle Konya’dan daha kalabalık olan metropol şehirlere rağmen bu böyledir…

Şehrin kalbinde bulunan kütüphanenin önünde sabahın ilk ışıkları ile kapının açılmasını sıra halinde bekleyen yüzlerce genç vardır mesela.

Sabahın alacakaranlığında kitapların dünyasına girip günü burada bitiren, görevlilerin ikazı olmasa saatin akşamı gösterdiğinden bile bihaber olan insanlarımız vardır.

Şehrin okuma hevesinin farkında olan belediyelerimiz de aslında kendilerinden bekleneni yaparak gençlik merkezleri, kültür merkezleri, emekliler konağı gibi adlar altındaki kültür ocaklarında kitaba ayrı bir yer ayırıyorlar. Konya’nın okuma kültürünü daha geniş bir tabana yaymak ve okuyan şehrin kültür inşasına katkı sunmak için çalışıyorlar.

Ekim ayında ise kitap ve Konya bütünlüğü Konya Kitap Günleri etkinliği ile adeta bir kültür şölenine dönüşüyor.

Bu yıl yine aynı heyecan, aynı merak ve kitap hevesi ile Konya Kitap Günleri etkinliği başladı.

14 Ekim’de başlayan kitap ve kültür şöleni 23 Ekim tarihine kadar devam edecek. Konya’nın en önemli kültür ve sanat merkezlerinden biri olan Selçuklu Kongre Merkezi’ndeki Konya Kitap Günleri etkinliğinde sadece kitapla sınırlı kalmayıp, sevilen birçok yazar ve hatibin söyleşileri de dinlenebiliyor.

Yazar ve okurun ortak paydası olan kitap, yazarıyla okurunu bu etkinlikte biraraya getiriyor. Her gün onlarca yazar da belli saatlerde Kitap Günleri etkinliğinde okurlarıyla buluşuyor. Hangi gün hangi yazarın geleceğini takip etmek için yerel gazetelerimize bakmanız ya da www.konyakitapfuari.com adresini ziyaret etmeniz yeterli.

Her yaştan her insanın hayatına dokunan, yön veren kitaplarla buluşmak için şehrimizdeki bu şölene dahil olmanızı; bu önemli organizasyonu kaçırmamanızı şiddetle tavsiye ediyorum.

BAŞKAN ALTAY KONYA

MODELİNİ DÜNYAYA TAŞIYACAK

Şehrimizi ulusal ve uluslararası organizasyonlarda başarı ile temsil eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, geçtiğimiz hafta Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) Genel Kurulu’nda Başkanlığa seçildi. Öncelikle kendisine bu görevinin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz.

Daha önce kendisine Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Tarım Şehirleri Birliği Başkanlığı görevleri de tevdi edilmişti.

Konya’nın dünyaya tanıtımı, Konya kültürünün yayılması ve Konya modeli belediyecilik mottosunun daha geniş bir platforma ulaştırılması adına üstlenilen misyon ve misyonun gereğini yerine getirmek, büyük kazanımları da beraberinde getirecek.

Şehrin bir ferdi, bir paydaşı olarak belki içinde yaşadığımız ortamın, Konya’nın ne kadar büyük ve önemli organizasyonlara başkanlık ettiğinin farkında olamayabiliyoruz. Ancak özellikle dışarıdan Konya’ya bakınca farklı bir Konya görüyoruz. Bizim görmediklerimizi yolu Konya’dan geçen yerli ve yabancı birçok Konya gönüllüsü görüp, bize iletebiliyor. Konya’nın dünya çapında elde ettiği başarıyla ilgili ilk tebrikleri de yolu Konya’dan geçmiş olan eşimiz, dostumuz, arkadaşımızdan alıyoruz. İşte o an yukarıda bahsettiğim, içinde yaşadığımız şehrin misyonunun farkına daha çok varmış oluyoruz. Yine bu durumdan yola çıkarak Konya’nın dışarıdan birçok göz tarafından yakından takip edildiğini de idrak edebiliyoruz.

Konya’nın üstlendiği misyondan ötürü Konyalı olan bizleri tebrik eden arkadaşlarımızın yanında sosyal medya üzerinden görüp takip edebildiğimiz kadarıyla birçok şehrin belediye başkanları, yöneticileri, bakanlar, bürokratlar ve hatta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan hanımefendi de Konya’ya yeni bir bakış açısı kazandıran Başkan Uğur İbrahim Altay’ı tebrik etmiş. Bu durumu marifetin iltifata tabi olduğu deyimiyle özetleyebiliriz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Rasim Atalay Arşivi
SON YAZILAR