Rasim Atalay

Rasim Atalay

Ramazan gelmeden bereketi geldi

Ramazan gelmeden bereketi geldi

Rahmet ve bereket dolu bir haftayı geride bıraktık…

Şehrimiz ve bölgemiz genelinde hakim olan kurak hava nedeniyle başta toprakla meşgul olup üretim yapanlar olmak üzere hemen herkes içten içe kuraklık alarmının realiteye yansımalarından korkuyordu.

Tehlike tam olarak geçmiş değilse de geçtiğimiz hafta boyunca devam eden kar ve yağmur rahmeti, yüreklerimize adeta su serpti. Şükürler olsun rahmetini üzerimize esirgemeyene. İnşallah devamı da gelecek; susuzluktan kuruyan yanlarımız bahar yağışları ile can suyu almış olacak gibi duruyor. Bu anlamda rahmet ikliminin arifesinde gelen bu rahmete sevinmeyen yoktur.

FUAR KONYA’YA YİNE KAZANDIRDI

Tabi şehrimizdeki bereket yağışlarla da sınırlı değil. Geçtiğimiz hafta ortasında Konya, artık alanında rüştünü ispat etmiş, markalaşmış, takip edilen, ne zaman yapılacağı merakla beklenen, uluslararası katılımın olduğu, hedef kitlesi tüm dünya olan büyük bir organizasyona ev sahipliği yaptı.

Tarımla harmanlanan bir şehre, tarımın başkentine, payitahtı Selçuklu’ya, Konya’ya yakışan düzeyde, mükemmel bir tarım fuarı yapıldı. Öyle ki, katılımda büyük bir rekora imza atıldı.

Konya’nın, Türkiye’nin, dünyanın dört bir yanından tarımın tüm paydaşları Konya’da buluştu, Konya’da tarımın ticari yönü konuşuldu…

Tarımsal üretimin ana damarlarından biri olan Konya, tarım makinaları, tarımsal mekanizasyonlar, tarım aletleri alanlarında da ne kadar mahir olduğunu öncesinde olduğu gibi bu organizasyonda da tüm dünyaya haykırdı.

Sadece ticareti yapan kişiler ya da şirketlere değil tüm şehre bereket olarak yansıyacak güzel anlaşmalara imza atıldı.

Sadece bir fuar organizasyonu döneminde yani 3-5 gün gibi kısa bir zaman diliminde ve sadece traktör üretimi yapan bir firmanın hedeflediği 500 traktör satışı rakamına ulaşmış olması, ne demek istediğimi açıklamaya yetecektir…

Ürettiği tarım aletlerinin kalitesi iç piyasada bilinse de daha önce hiç ihracat yapmamış bir firmamızın, fuar organizasyonu ile ihracata dönük en büyük adımlarını atması ve ticari anlaşmalarını yapması da yine bu organizasyonun şehrimizin ekonomisine ne kadar büyük yansımalarının olduğunun bir göstergesidir.

Kısacası ve özetle, her yıl Konya ihracat rakamlarında önemli mesafe kat ediyor ve büyük adımlar atıyor. İhracat rakamları itibariyle koşar adım ilerleyen Konya’nın bu başarısında omuz veren en önemli etken, yine toprağa, yine tarıma ve tarım teknolojilerine dayanıyor. Konya bu alanda markalaşmış olan fuar organizasyonundaki ticari hacmi ile de genel manada yıl boyunca hedeflenen ihracat rakamlarına ulaşılmasında ve belki de bu rakamların üzerine çıkılmasında büyük önem arz ediyor.

Yan sektörlere olan yansımalarını yani çiçekçisinden ikramcısına, reklamcısından organizatörüne, taksicisinden turizmcisine, hazır gıdacısından restorancısına ve otel işletmesine kadar çok geniş bir yelpazede hizmet sektörüne sunulan katkıdan hiç bahsetmiyorum bile.

Geçmiş dönemlerde yaşanan birtakım sorunlardan da alınan dersler ile bu yıl daha derli toplu bir organizasyona şahitlik ettik. Rakamı tam bilmiyorum ama 300 bin civarında bir ziyaretçiden söz ediliyor. Ne diyelim, Allah bereket versin, bereketini artırsın.

KONYASPOR SONUNDA PATLADI

Haftalardır galibiyete, hatta tek bir gole dahi hasret kalan Süperlig temsilcimiz, futboldaki gururumuz Arabam.com Konyaspor, ligin lideri Galatasaray’ı Cuma akşamı Anadolu Kartalı’nın yuvasında ağırladı.

Son zamanların en kalabalık, en çok seyirci sayısına ulaşılan maçıydı bu. Kimileri Konyaspor’u desteklemek için, kimileri Konyasporlu olsa da özellikle Galatasaray maçı için, kimileri de ayan beyan Galatasaray’ı izlemek için gelmiş ve stattaki yerini almıştı.

Taraftarın psikolojik olarak baskı kurması ve üstünlük sağlaması bence sonuca doğrudan etki etti. İnşallah taraftarın Konyaspor’a olan ilgisizliği bir an evvel son bulur. Konyaspor da takım olarak haftaların birikmiş stresini, güzel bir oyun ile sonuca yansıttı. Konyaspor, lider Galatasaray’ın 14 haftadır devam eden yenilmezlik serisine Konya’da son vermiş, bunu yaparken de galibiyet hasretini dindirmişti. Futbolda da bereketli bir haftayı geride bırakmış olduk.

Yeni haftanın da rahmetle, bereketle devam etmesi dileğiyle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Rasim Atalay Arşivi
SON YAZILAR