Mustafa Balkan

Mustafa Balkan

Ramazan-ı Şerif Sevinci…

Ramazan-ı Şerif Sevinci…

Mübarek Üç Aylar ikliminin manevi atmosferinde ilerlerken bu manevi iklimin en önemli ve önemli olduğu kadar bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni içinde barındıran Kur’an ayı olan Ramazan-ı Şerif’e kavuşmanın sevincini yaşıyoruz.

“Bereket” denilen elle tutulmayan ama hissedilen enva-ı türlü nimetler ve Allah’ın ihsanı olan bolluk, gürlük, feyiz, uğur ve hayrın; ayların sultanı olan Ramazan-ı Şerif’te ortaya çıktığı bir vakıa.

Satıcının “bereket versin” ifadesine karşılık bizim teşekkür ve dua olarak “bereketini gör” dediğimiz gibi…

Ramazan-ı Şerifiniz bereketli olsun,

Hânenize bet bereket gelsin,

Ömrüne bereket,

Sürüsüne bereket ola…

 

***

Sevgili Peygamberimiz, Ramazan-ı Şerif’in önemini ve hayata getirdiği bereketi şu sözlerle dile getiriyor:

“Ey insanlar! Büyük ve mübarek bir ay yaklaştı, gölgesi başınıza geldi. Bu öyle bir aydır ki, içinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi vardır.

Allah o mübarek ayın gündüzlerinde orucu farz, gecelerinde nafile namazları meşru kıldı. Bu ayda küçük büyük bir hayır yapan insan, başka aylarda bir farz eda etmiş gibi sevap alır.

Bu ay Allah (c.c.) için açlık ve susuzluğun, taat ve ibadetin zorluklarına sabretme ve dayanma ayıdır. Sabrın karşılığı da ancak Cennettir.

Bu ay yardımlaşma ayıdır. Bu ay müminlerin rızkının artırıldığı aydır.

Bu ayda her kim oruçlu bir mümine iftar yemeği verirse iftar edecek bir şey verirse yaptığı bu iş günahlarının bağışlanmasına ve cehennemden kurtulmasına sebep olur.”

 

***

Ramazan ayı gelince benim içimi nedense birden sevinç rüzgârları kaplayıverir.

Nerede o eski Ramazanlar demeyeceğim.

Ama Ramazan mânisinden de bahsetmeden geçemeyeceğim.

Muhacir Pazarındaki o iki katlı güzel evimizin önünden halkı sahura kaldırmak için davul ve zurna çalarak bizleri uyandıran Ramazan davulcularının söylediği o güzelim mâniler, Kentsel Dönüşümün altında kalıp, kaybolup gittiler.

O Ramazan mânilerinden bir tanesi şöyleydi:

Besmeleyle çıktım yola/ Selâm verdim sağa sola/ Güller gibi gül efendim/ Ramazan mübarek ola.”

 

***

26 Mayıs Cuma günü sahura kalkıp Cumartesi günü Ramazan’a oruçlu olarak girmiş olacağız.

Ey mübarek Ramazan!

Sana selâm olsun, hoş geldin sefalar getirdin. Rabbim, rahmetini, bereketini, saadetini artırsın. Artırsın ki rahmetinin ve tatlı atmosferinin dışında kimse kalmasın. Seni bize lütfeyleyen Cenab-ı Hakka sonsuz şükürler olsun. Senin sayende kalbimizin kapıları Hakk’a, kesemizin kapıları da halka açılacak. İçimiz nûr, dışımız nûr, her şeyimiz huzurla dolacak inşaâllah.

 

GÜNÜN TWİTİ

“İmam hatiplerde sınavdan önce öğrencilere sınavda çıkacak sorular veriliyor. Sebep? İmam hatipler başarısız dedirtmeyeceklermiş. (mustafadeveci‏ @mstdeveci)

 

 

AZİZİM DİYOR Kİ…

Başlangıcı rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennem azabından kurtuluş ayı olan Ramazan-ı Şerifiniz mübarek olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Balkan Arşivi
SON YAZILAR