Ahmet Çapanoğlu

Ahmet Çapanoğlu

Sevgiye Mektuplar… 3

Sevgiye Mektuplar… 3

“Yüreğinde sakladığın sevgilin için güzel şeyler düşünerek, dua edip yat, dudaklarında ona olan sevgin kelebek olsun havalansın.”

                         

 

Sevgi; öyle bir ses, öyle bir sözdür ki hiç bir ses ve söz sevgiyi anlatan sözler kadar güzel ve kalıcı değildir. Sevgiden bahseden her güzel söz, onu anlatan her ses güzel bir melodiyi ortaya çıkarır. Ruhuna huzur veren bu melodi, sana yaşama sevinci verir, hayatını güzelleştirir. Bu ses ki, çiçeklerin açmasını, gönüllerin ferahlamasını, kalplerin karanlığını siler, insana huzur verir. Güzel olmasını istediğin her şeyin başlangıcında, bu melodiyle başlayıp güzelleştirmek ve sonunda rahatlamak elindedir. Bu melodinin güzelliğine inanmadığın zaman, yapacağın her iş sana sıkıcı gelecektir. 

Sevgiyi doludizgin yaşamalısın. Sevgi, yüreğin de ve yürekler arasın da gel git yaparak çalkalanıp coşan bir deniz olsun. Tükenmek bilmeyen bir serüven gibi yaşanıp varlığı anlaşılsın. Damarların da kanın, kalbinden pınar gibi fışkırırken, istekle, mutlulukla onu hissederek aksın.

Eğer bir gün içine, sevgiyi yaşamak gibi bir düşünce doğarsa, hiç bir zaman sevgine yön verebileceğini düşünme. Çünkü, sen sevgiyi kendinde yaşıyorsan, sevgi senin içine girip yaşayabileceğin bir değer olduğunu kabul ederse, senin ona yön vermen imkânsızdır. O kendi yolunu bulacak, kendine yön verecek ve doğru yolda ilerleyecektir.

Sen ne kadar engel olmak istesen de, onu o yönünden vazgeçiremeyeceksin. Senin bir katkı da bulunmana ihtiyacı olmayacak, o kendi kendini tamamlayacak, sevgiyi sevgiye ekleyip çoğalacak. Yeter ki sen kalbinin sırrını öğren, kalbini anla ve onu dinle. Eğer onu anlar ve dinlersen, oda senin başını saran saçların gibi, vücudunu sarar elbiselerin gibi, seni sarıp koruyacak.

Seni nefretten, ihanetten ve umutsuzluktan uzak tutacak. Seni geliştirecek de, yaşatacak ve hayata bağlayacakta o dur. Sevgini dağıtırken acaba yerini bulacak mı, yoksa anlamayacak birinde mi yer alacak diye hiç düşünme. Biri olmasa, en azından değerini bilen bir gönül de yer bulacak ve değer kazanacak. Ve aynı şekilde sana geri dönecektir. Eğer sevgiyi mutluluk olarak kabul edersen, içindeki sevgin, dağıttığın mutluluk seninde mutluluğun olacaktır.

Sana sunulan sevgiye de gönlünü aç ki, onu gör ve tanı. Mücadelenin sınırlarını zorla. Daha doğrusu sevgin için mücadelende sınır tanıma. Duvarları, tabuları yık. Çünkü sevgi için mücadeleden kaçmak, onun gelişmeden yavaşlatılmasında, karanlığın içinde kalır, hiç bir sonuç alamaz, bir daha deneme cesaretin olmaz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Çapanoğlu Arşivi
SON YAZILAR