Uğur Özteke

Uğur Özteke

SİZİN EVİNİZİ BÖYLE YAPSALAR, NE YAPARSINIZ?

SİZİN EVİNİZİ BÖYLE YAPSALAR, NE YAPARSINIZ?

Ekim ayının ilk, haftanın ilk yazısı sizce de bence de iyi olmalı. İnsanlara okurlarımıza ümit vermeli, enerji vermeli, pozitif olmalı, değil mi? Hele hele bu dönemde.

Ama ne olursunuz beni af edin.

Biz sizden gelen bilgileri, fotoğrafları, istihbaratları değerlendirmek ve sizlerin sesi, gözü, kulağı olarak yapabilirsek becerebilirsek azıcık(!) basın olma görevini yerine getirmeliyiz diye düşünüyorum. 

Biliyoruz daha biz de şahıs olarak aile boyu millet gibi aynı şeyleri yaşıyoruz. Sizler iyi iseniz bizler de iyiyiz. Sizler mutlu iseniz bizler de mutluyuz. Peki bu güzel şeyleri bugün için söylemek mümkün mü?

Peki, düzeleceğine, bugünlerin de geçeceğine ve unutulacağına inanıyor musunuz?

Ben yürekten inanıyorum.

O zaman ümitlerimizi bir adım öteye bırakalım ve günümüze dönelim izninizle.

GAR’IN HEMEN YANI BAŞI

Bir abimiz okurumuz TSK’dan emekli bir büyüğümüz mücadele etmekten yorulmuş fotoğrafını çekip bize göndermiş.

foto-1-498.jpg

Altına da iki satır şöyle yazmış;

“Burası Gar’ın yanındaki park alanı, spor yapan sporcular ve kameriyelerde oturan aileler var. Ancak bu fotoğraflarda da görüleceği gibi birileri de duvarların dibinde alkol alıyorlar ya da bir şeyler içiyorlar.  Güvenlikçiye söylüyoruz sırtını dönüp gidiyor. Size de bize de kolay gelsin.”

EVİNİZE BÖYLE YAPILMASINA

GÖZ YUMAR MISINIZ?

Geçtiğimiz hafta içerisinde genç bir mühendis arkadaş gazetemize gelerek bizimle tanıştı. Derdini anlatmaya başladı. Konuğumuzu dinlemeye başladıkça ben de şöyle bir kanaat oluştu. Ailenin büyükleri bu işleri çözme işinden yorulmuş olacaklar ki artık görev bu arkadaşa verilmiş. 

Bu genç mühendisin anlattıkları ve dosyasını çıkartarak gösterdiği fotoğraflar utanç verici idi. Bu ev Meram’da Meram Yaka ve Meram Yeni Yol’un kesiştiği noktada yani Meram’ın göbeğinde evin halini önce bir görün bu arada yüz küsur yıllık anıt ağacın da ne olduğunu görün. Sonra biz yazmaya devam edelim. 

 

10-009.jpg11-020.jpg33-005.jpg

44.jpg55.jpg66-001.jpg77-001.jpg

Evet Meram’ın göbeğindeki bu evi tinerciler, meçhul şahıslar (!) bu hale getirmiş.

Evin sahipleri diyor ki “Başvurmadığımız resmi kurum kuruluş kalmadı. Evimizi yapalım diyoruz izin yok. Alın siz yapın diyoruz ona da yok. Niye? Sit alanı… Hırsızlar, alemciler kapıların altından gizli bölümler açıyorlar. Biz çivi çakamıyoruz ama tinerciler evimizi iyi kullanıyorlar.”

…………

Cenab-ı Allah’ım kimseyi böylesine zor bir durumda bırakmasın. Malı ile rezil etmesin.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Bağırıp çağırmaya gerek sesini duymak isteyene bir fısıltın yeter

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?  

Düğün sahiplerimiz trafik konusunda silah tüfek havai fişek atmama konusunda biraz vicdanlı biraz da duyarlı olmayı öğrendikleri zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR