Rasim Atalay

Rasim Atalay

Tahammülümüz kalmadı!

Tahammülümüz kalmadı!

Asabi bir toplum olduk çıktık…

En ufak bir şeyden nem kapıyor, ‘yan baktın, çamur attın, dik konuştun’ gibi incir çekirdeğini doldurmayacak gerekçelerin arkasına sığınarak sonu kanla, vahşetle ve ölümle biten olaylara imzamızı atabiliyoruz.

Hele trafikte…

Direksiyon koltuğuna geçen, kendini yolların hakimi sanıp ‘açın yolları, yolların şahı geliyor’ edasında ilerliyor.

Dahası, öyle bir psikolojiye bürünülüyor ki, ‘Biri bir hata yapsa da çatsam, diklensem, önüne kırsam, atar gider yapsam’ dercesine sürüyoruz arabayı.

Trafiği tahammülsüzlüğün, hata payı verebilmek varken tolerans tanıyamamanın, haklıyken haksız duruma düşmenin, haksızsak da güç göstererek suç bastırmanın uygulama alanı haline getirdik.

Bunu sen, ben, o, bu, şu değil, biz yapıyoruz.

Bu yazıyı okuyan kişi, şayet Konya trafiğinde araç kullanıyorsan hiç çekinmeden, gönül rahatlığıyla sen de alınabilirsin. Kendimi de ayrı tuttuğumu sanmayın. Zaman zaman ben de çok geriliyorum. Hele hele arabada ailem, çocuğum varken bir hata yapılmışsa ve onları tehlikeye atacak bir durum söz konusuysa ben de alttan alamıyorum. Tabi sonrası pişmanlık…

Nasıl helalleşeceğiz bilmiyorum.

Önceki gün Konya’nın en geniş yollarından birinde Dr. Halil Ürün Caddesi’nde iki araç sürücüsü görgü tanıklarının anlattığı kadarıyla yol verme meselesi yüzünden tartışıyor. Sonrasında taraflardan biri diğerinin peşine düşüyor. Stadyum civarında tekrar tartışmaya başlıyorlar. Tartışma büyüyor, kavgaya dönüşüyor. 20 yaşındaki bir genç, karşısındaki 30’lu yaşlardaki gencin kalbine bıçağı saplayıveriyor. Genç, yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılıyor ama nafile. Can bedenden çıkıyor.

Gencecik yaşta, bir anlık öfkeyle başka birinin canına kıyan o kişi, öfkesinin kontrol edememenin cezasını hem gençliğini hapishane köşelerinde çürütecek düzeyde yakarak, hem de Allah bilir ya ahiretini yakarak ödeyecek.

Önce sen mi geçeceksin, sonra ben mi geçeceğim, yol hakkı senin mi benim mi diye başlayan tartışmanın sonunda taraflardan biri kodesi, biri mezarı boyladı.

Trafikteki tahammülsüzlük ve öfkeyi kontrol edememenin acı sonucunun en bariz örneklerinden biri yaşandı. Hem de tüm şoförlere, trafikteki herkese ders niteliğinde bir örnek.

İyi araç kullanmak yetmiyor, psikolojik olarak da trafiğe hazır bulunmak gerekiyor. Bu konuda bilmiyorum nasıl bir eğitimden geçiliyor ama sürücü adaylarının direksiyon sınavından daha zor bir psikoteknik ve psikolojik hazır olma testine tabi tutulması gerekiyor.

KONYA BUGÜN RAHMET İÇİN

NAMAZGAH’TA BULUŞACAK

Kurak geçen kış mevsiminin ardından ilkbaharın ilk günleri da hayli kurak devam etti. Öyle ki, Konya’nın mevcut şartlardaki su potansiyelinin şehre ancak 6 ay yetebilecek düzeyde olduğu konuşulmaya başlamıştı.

Şükür, son 10 gündür şehir genelinde sağanak yağmur etkili oluyor. Allah rahmetini üzerimizden eksik etmesin. Konya’nın hem bireysel su ihtiyacı, hem tarımsal verimlilik, hem yeraltı kaynaklarının beslenmesi açısından daha çok rahmete ihtiyaç duyduğu aşikar. Bugün Cuma Namazı sonrasında Musalla Camii’nde bulunan Namazgah’ta yağmur duası yapılacak. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge de tüm şehri bu özel programa davet ediyor. Duada buluşalım inşallah.

KONYASPOR’A KIZACAKSAK DA

KÜSECEKSEK DE ZAMANI DEĞİL!

Tüm Konya sevdalıları, her bir Konyalı gibi ben de seni çok seviyorum Konyaspor. Tek avuntumuz sensin. Ama son zamanlarda kabusumuz oldun. Birçoğu şimdi diyecek, ‘lüzumsuz işler’ diye… Diyen desin…

Önümüzde 4 maçlık bir periyod var. Ligde kalma mücadelesi artık ligde kalma savaşına dönüşmeli. Mücadelenin ötesinde futbolcuların ortaya savaşırcasına bir performans koyması gerekiyor. Şehrin de her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenmesi ve Konyaspor’a taraftar desteğini vermesi gerekiyor.

Gelin küskünlüğü, kırgınlığı bir kenara bırakalım. Varsa söyleyecek sözümüz içimizde tutalım. Hesabı sonra görmek üzere bugün şehrimizin en önemli markalarından biri olan Konyaspor’umuza hep birlikte deste verelim.

Pazartesi akşamı Fenerbahçe ile oynanacak maçta stattaki yerimizi alalım. Biz sesimizle inletelim, Konyaspor rakibini titretsin. Bundan sonraki her maç bizim için final. Ligden düştüğümüz bir senaryoyu düşünmek bile istemiyorum. Lütfen Pazartesi akşamı için başka bir program yapmayın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Rasim Atalay Arşivi
SON YAZILAR