Mehmet Emin Bozkulak

Mehmet Emin Bozkulak

Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar

Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde tıpkı TKDK gibi başka bir hibe programı da Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı. Geçtiğimiz günlerde çıkan tebliğle 2015 yılı için program takvimi başladı.

2015/16 no’lu Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının uygulamaya koyduğu program ile kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, üretici gelirlerini artıran ve çeşitlendiren, tarıma dayalı küçük ve orta ölçekli sanayinin gelişmesini, yaygınlaştırılmasını esas alarak tarımsal üretimin miktar ve kalite olarak artışına büyük olanak sağlanacak, bitkisel ve hayvansal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesi ile ilgili yeni ve yarım kalmış tesislerle hayvancılık işletmelerine inşaat ve makine desteği sağlanacaktır.

Program ile gerçek ve tüzel kişilerin ekonomik faaliyetlerine yönelik yatırımlarının desteklenmesi amacıyla yapılması gereken hususları kapsamaktadır.

Ekonomik yatırımlar destekleme programı kapsamında;

  • Yaş meyve sebze tasnif, paketleme ve depolama yatırımları hariç bitkisel ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması,
  • Hayvansal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması konusunda sadece ham derinin işlenmesi,
  • Soğuk hava deposu,
  • Çelik silo,
  • Hayvansal orijinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması,
  • Alternatif enerji kullanan yeni seraların yapımı,

Tebliğ kapsamında bulunan konularla ilgili tarımsal faaliyetlere yönelik yapılmış veya yapılacak tesislerde kullanılmak üzere alternatif enerji kaynaklarına yönelik yapılacak yatırımlara ait projeler, hibe desteği kapsamında değerlendiriliyor.

Ekonomik yatırım proje başvuruları gerçek ve tüzel kişiler tarafından yapılır. Tarımsal amaçlı kooperatifler, birlikler ile bunların üst birlikleri, ekonomik yatırım konularına tüzel kişilik olarak başvurabilirler.

Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar başvurularının 29 Mayıs 2015 tarihine kadar proje kabulü yapacaktır.

Aradığınız destek burada yoksa?  Vazgeçmeyin!

Bir sonraki yazımızda, görüşmek üzere hoşcakalın selam ve dua ile…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Emin Bozkulak Arşivi
SON YAZILAR