Seda Erciş

Seda Erciş

Tucker>Micov Bu maç böyle

Tucker>Micov Bu maç böyle

Zorlu İstanbul deplasmanında Galatasaray ile karşılaştık. Hedefimiz Fenerbahçe gibi Galatasaray’ı da kendi sahasında yenmekti. Ama maalesef bunu başaramadık. Tucker'ın nefesi yetmedi diyebiliriz. Karşılaşmaya her zamanki gibi kötü başladık. Sahada düzensiz bir takım vardı. Galatasaray üst üste Micov’dan sayılar buldu ve farkı giderek açmaya başladı. Takımımız Micov’u durduramadı. Savunma adına hiçbir şey yoktu. O kadar vasat oynuyorduk ki böyle giderse fark yeriz demiştim. İlk periyodun bitiminde demek istediklerim koç Aziz Bekir'in yüzüne yansımıştı zaten. Nitekim ilk periyotta 16 sayı farkla 27-11 tamamladık.

Evet, bu kadar kötü bir çeyrekten sonra ikinci periyod nasıl geçecek diye düşünürken inanılmaz başladı temsilcimiz. İlk olarak Plisnic'in tecrübesiyle sayılar bulduk ve ardından devreye Tucker girdi. İşte bu andan sonra maç yeniden başladı…

Clay Tucker bütün sorumluluğu alarak takımını tek başına sırtladı. Alan savunması yapan Konyaspor karşısında Galatasaray’da dengeler bozuldu. İpleri tamamen Konyaspor aldı ve maçta ilk defa öne geçti. (34-35) Galatasaray'ı ise Micov ayakta tutmaya çalışıyordu. Bu çeyrekte Tucker Micov düellosu izledik adeta. Fakat Tucker'a ne desek az. İnanılmaz bir oyuncu. Tek başına Galatasaray'ı parkeye serdi desek yerinde olur. İlk yarıda toplam 25 sayı attı ve temsilcimiz soyunma odasına 44-43 bir sayı farklı geride girdi.

3.periyoda istediğimiz gibi başlayamamanın sonucunda kritik top kayıpları yaptık. Galatasaray Tucker'ı iyi savundu ve neredeyse eline hiç top değmedi. Temsilcimiz adına tempo düştü desek de Sean Williams bu tempoyu yükseltme adına bir şeyler yapmaya çalıştı. Fakat Galatasaray tecrübesi farkı giderek açtı. Final periyoduna karşılıklı sayılarla başladı her iki ekip. Tucker attı Lasme attı. Bu dakikalarda da ritmini bulan Galatasaray, Konyaspor'a şans tanımadı ve sahadan 78-65 galip ayrıldı.

Çok değişik bir maç izledik bu hafta. Her periyodunda farklı bir oyun. Tucker'ın 35 sayısı galibiyete yetmedi. Zaten tecrübeli oyuncunun nefesi de yetmedi. Bu konuda acilen bir çözüm bulmalı Torku Konya. Skor üreten 2. bir oyununun olmaması ilerleyen haftalarda takımın başına büyük işler açabilir. Özellikle yerlilerden katkı bulamamaya devam ederse çok zorlanacak.

Son olarak takımın gizli kahramanlarına bir parantez açmak istiyorum. Her ne kadar mağlup olsak da Vanja Plisnic ve Sean Williams’tan söz etmeden geçemeyiz. Plisnic o kadar tecrübeli ki nerede nasıl oynayacağını çok iyi biliyor. Tucker’ın devreye girmesinde Plisnic’in katkısı büyük. Sean ise 10 sayılık bir katkı yaparken aldığı kritik ribaund ve bloklarında yine yıldızlaştı. Umarım ilerleyen haftalarda tüm oyuncularımızdan skor bularak galibiyeti elde ederiz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Seda Erciş Arşivi
SON YAZILAR