Bahri Kılınçel

Bahri Kılınçel

Türk Donanmasına Kurulan Tuzak Çözüldü Mü (3)

Türk Donanmasına Kurulan Tuzak Çözüldü Mü (3)

Cumhuriyet donanması 90 yıllık birikimine karşı yürütülen kirli planlarla  2011 yılında  pusuya düştü ve bu  kirli ve yabancılara  hizmet eden bir  plan sonucu  cumhuriyetimizin  gözbebeği 50 amirali ve 5000 seçkin subay, astsubay ve uzman çavuştan  oluşan  donanmamızın 400 değerli  amirali, subayı ve astsubayı düzmece  belge ve ekleme  cdlerle  cezaevlerine  gönderildi. Bu operasyon sonunda   geleceğin komuta yapısı içinde yer alacak sınıflarının ilk beşindeki albaylar ,amiraller, geleceğin gemi komutan ve komodor adayları, hepsi  Amerika’da yüksek lisans yapmış MİLGEM (Milli Korvet Projesi), GENESİS (Milli Savaş Yönetim Sisitemi), milli torpido vb.. deniz projelerinde görev almış  mühendis amiral  adayları, SAT  komando birliklerinin başarılı subayları, Akdeniz’in en güçlü filosu sayılan Türk denizaltı  filosunun 25  yetenekli komodor ve gemi komutanı Silivri’ye tutsak edilmiştir.

Kısacası deniz kuvvetlerimizin gelecek 30 yılının en başarılı A TAKIMI saf dışı edilmiştir. Gelecekteki nesilleri de yetiştirecek deniz kuvvetlerinin kurumsal hafızası yok edilmek istenmiştir. Sadece balyoz davasında değişik listelerde adı geçen 1.800 denizci isminin olduğunu görürsek deniz kuvvetlerimizin ne kadar büyük tehlikeyle karşı karşıya olduğunu açıkça görebiliriz. Türk halkının tepkisizce seyrettiği ancak gerçeği asla bilmediği  husus 21. Yüzyılda cumhuriyet donanmasının hedefte  olmasıdır. Türkler   20. Yüzyıla   II. ABDÜLAHMİT  sayesinde  donanmasız  girmiş ve toprakların  kaybetmiş ve işgallerle  milyonlarca Mehmetçiğini şehit vermiştir. 21. Yüzyıla ilk kez Türk donaması amiralsiz girmiştir.

Donamaların gücü  iki temel yapıya bağlıdır. Bunlardan birincisi gemiler, ikincisi ise komuta yapısıdır komuta yapısı sadece amirallerden değil, birlik, gemi komutanları ve teknik kadrosunu oluşturan subay ve astsubaylardır, yani nitelikli eğitim görmüş mühendis ve personeldir. Savaş gemileri eğer nitelikli personel yoksa hiçbir işe yaramazlar. Komodorlar, gemi komutanları, amiraller, denizdeki savaşı destekleyecek karadaki nitelikli komuta yapınız ve kurumsal hafızanız yoksa gemiler birer saç yığınıdır. Örneğin Suudi Arabistan donanması kağıt üzerinde modern ve yeni bir donamadır ancak ondan kat kat küçük İsrail donanması Suudi donanmasında kat kat güçlü bir savaş yeteneğine sahiptir.

Günümüzde bir fırkateyn 500 milyon dolardır, denizaltının fiyatı 400 milyon dolardır, bir hücumbot 120 milyon dolardır. Yani iyi yetişmiş bir amirale bir baraj değerinde fırkateyn emanet edilmektedir ve bu fırkateynde 225 değerli subay, astsubay ve uzman; Türk milleti adına görev yapmaktadır.

Türk donamasına bu pusular kurulurken birkaç vatansever yazar, avukat, aydın, gazeteci dışında  halkın, Türk parlamentosunun, sesi  çıkmamıştır, gazeteler yazmamıştır. Politik liderlerin askeri danışmanları yoktur bunlardan habersizdirler. Umutlandığımız bu yeni dönemde bu pusuyu kuranların tespiti yolunda adımlar atılmasıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahri Kılınçel Arşivi
SON YAZILAR