Uğur Özteke

Uğur Özteke

Vatandaş Ölmüş Kimin Umurunda?

Vatandaş Ölmüş Kimin Umurunda?

Aslında ben de bugün Sayın Başbakanımız Konya’da olacağı için ve de Konya ile ilgili, siyaset ile ilgili manşetler, haberler, köşe yazıları Başbakan’a takdim edileceği için şöyle kendimce hoş bir Konya yazısı yazmayı düşünüyordum.

Ama önceki gün gecenin bir vaktinde tanımadığım bir isimden ve hesaptan aşağıda biraz sonra siz değerli okurlarımız ile paylaşacağımız yazı notlar halinde gelmeye başlayınca tüm yazacaklarımdan vazgeçtim.

Sizlerin de bu konu ile ilgili olarak empati yapmanız halinde bana ve sanayici okurumuza hak vereceğinizi umuyorum.

Allah korusun söz konusu yerde sizin bir yakınınız hayatını kaybetseydi, ya da en basitinden siz aracınızla burada maddi hasarlı bir kazaya karışsaydınız ne yapardınız?

Bence siz de bu konuyu kamuoyu ile paylaşır ve hiç değilse yetkililerin çözüm bulmayacağına inansanız da üç beş dakikalığına olsa dikkatini çekmek isterdiniz….

****

Bakın her gün sabah akşam yüzlerce aracın geçtiği bu arada yayalarında otomobillerin önüne atladığı kısaca yoğun bir trafik akışının yaşandığı Ankara yolunda bir sade vatandaş, bir sanayici başından geçeni şöyle özetliyordu; “Uğur Bey merhabalar, daha önce Konya …… …….. Basın Müşaviri ……. Bey ile birlikte ayaküstü bir muhabbetimiz olmuş idi ve geçenlerde de arkadaşım Şevket Üzer ile birlikte bir seyahat ettiğinizi facebooktan gördüm ve profilinizi inceledim. Yazılarınız okudum ve günlük olarak takip etmeye başladım. Açık konuşmak gerekirse şehrimizin görülmeyen veya görülmek istenmeyen sorunlarıyla ilgileniyorsunuz bu da bir Konyalı olarak beni mutlu ediyor.

Size Konya-Ankara yolunda Yeni Un fabrikası önünde olan olaylardan bahsetmek istiyorum.

Dün akşam Makparsan Sanayi sitesindeki iş yerimden evime hareket ederken Ankara Yolu Yeni Un fabrikası önünde aracın birinin önüme direksiyon kırması neticesinde ona vurmamak için kaçtım ve başka araca vurmak zorunda kaldım.

Neyse ki benimkisi maddi hasarlı bir kaza idi önemsemiyorum.

Fakat sadece benim bildiğim orada 5 vatandaşımız can vermiştir.

Özellikle akşam 17 ile 20 saatleri arasında burada muazzam bir yoğunluk ve kazalar meydana geliyor.

Dahası orada kaza olmadığı bir günü görmedim desem yeridir.

Ana yol üzerinde olmasından ve alt geçit bitiminde olmasından dolayı yol daralıyor ve kazaya anında davetiye çıkartıyor zaten.

Bugün polisi aradım, belediyeyi aradım, belediye zabıta karakolunu aradım fakat karşımda bir muhatap bulamadım. Çünkü herkes bana dokunmayan yılan bin yaşasın dercesine işin içinden sıyrılıyordu.

Zat-ı alinizin bu tür vatandaşın, Konya’nın sorunları ile ilgilendiğinizi bildiğim için bu mesajı size gönderme gereği duydum. Mesajımı okuduğunuz ve vakit ayırdığınız için ayrıca teşekkür eder çalışmalarınızda başarılar dilerim”

Xxx

Allah şehir içi ulaşımı her geçen gün kat be kat artarak çile haline dönüşmüş olan bu şehirde cümlemize kazasız, belasız, sorunsuz günler nasip etsin. 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Kırma dostun kalbini onaracak ustası yok. SoIdurma gönüI çiçeğini suIamaya ibrik yok.

NE ZAMANH ADAM OLURUZ?

GAZNET önündeki aylardır bitirilemeyen yaya üst geçidini devreye soktuğumuz zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR