Murat Güzel

Murat Güzel

Ve süreç başladı

Ve süreç başladı

Aday adaylığı süreci başladı ve siyaset ısınma turlarına girdi. Hafta sonu ülke gündeminde MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın AK Parti’den milletvekili aday adayı olabilmek için beş yıldır sürdürdüğü görevden istifa etmesi konuşurken Konya gündeminde de PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk’un yine AK Parti’den aday adayı olmak için görevinden ayrılması gündem oldu. Konuk’un milletvekilliğine aday gösterilirse Türk siyaseti ve ekonomisi önemli bir ismi kazanmış olur diyoruz.

Konya’da tarımın önemi büyük ve bu sebeple tarım sektöründen aday adaylarının da epey olması bekleniyor. Bu minvalde Uluslararası Bahri Dağdaş Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü Müdürü Dr. Fatih Özdemir de yine AK Parti’den aday adayı olabilmek için görevi bıraktığını duyurdu.

Bu arada bugün Meram Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Göka’nın da Denizli’den milletvekili aday adayı olabilmek için görevinden istifa edeceğini öğrendik. Erol abiye de hayırlı olsun bu kararı.

Avukat Harun Akdere de adaylığı önemsenmesi gereken isimlerden. Akdere’nin hukuki bilgisi ve ataklığıyla Konya kamuoyunda epey takdir topladığına işaret eden dostlar, bu ismi mutlaka göz önünde tutmamızı salık veriyorlar bize.

AK Parti eski İl Başkan Yardımcısı M. Akif Göksu da ismi öne çıkan adaylardan.

Aday adayı olduğunu açıklayan birçok isim arasından şimdilik bizim önemsediğimiz isimler bunlar. Başkaları da olacaktır muhakkak. Aday gösterilir ya da gösterilmezler, bu başka bir konu, ama siyaset dünyasının daha epey hareketlenmesine sebep olacak her yeni isim.

Bununla birlikte okurlarımızdan gönüllerindeki aslanlarla ilgili listeler gelmeye başladı tarafımıza. Geçtiğimiz günlerde yazdığımız bir yazıda bu liste kehanetlerini kaleme aldığımızı duyanlar kendi listelerini bize ulaştırmaya başladılar.

Bu listeler genelde AK Parti listesi olarak düzenlenmiş. Görebildiğim kadarıyla bütün bu listelerde ortak 3 isim var: Başbakan Ahmet Davutoğlu, MKYK Üyesi Mustafa Akış ve Mustafa Baloğlu. Listelerde bizim yazdığımız gibi üç kadın vekilin yer alması öngörülüyor. Bunun dışında bana ulaştırılan listelerde halen aktif görevdeki iki bürokrata da yer veriliyor.

Yine yazdığımız gibi genç isim konusunda kulisler tereddütlü, aday adaylarının çıkması bekleniyor besbelli.

Ancak dikkatimi çeken bir başka konu daha var ki okurlarımızın hazırladığı listelerde muhakkak 2-3 yer için boşluk bırakılmış, herhangi bir isim seçilmemiş buralara.

Bazı listelerde Konya Ticaret Borsası Başkanı Uğur Kaleli ön plana çıkarılırken, bazı listelerde de 2011’de de aday adayı olmuş Abdullah Ağralı önemseniyor. Ağralı’nın özellikle Kobani’den gelen Kürtlere yardım götürülmesi sürecinde aktif roller benimsediğine dikkat çekenler, Çözüm Süreci’ne bu ismin önemli katkılar yapabileceğine de işaret ediyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Güzel Arşivi
SON YAZILAR