Muzaffer Kırmacı

Muzaffer Kırmacı

“YAŞAM” TARZINA MÜDAHALE ALGISI

“YAŞAM” TARZINA MÜDAHALE ALGISI

Münferit bazı uçuk kaçık, kişisel, fevri, meczubâne müdahaleleri saymazsak, kimse, kimsenin “yaşam” tarzına müdahalede bulunmuyor.

            Ama öyle bir algı oluşturma derdindeki bazı geri zekalılar, feryadına bakacak olursanız sanırsınız ki yatak odasında şınav çektiriyorlar.

            Bir ülkenin Cumhurbaşkanı, ülkesi için gördüğü bir tehlikeyi bertaraf etmek adına bir tavsiyede bulunamaz mı? Cumhura,  tehlikenin boyutunu anlatamaz mı? Hele ki bu hatırlatma tavsiyenin ötesine geçmiyorsa öküzün altında neden buzağı aranır?

            Ülke nüfusu yaşlanmaya başlamışsa, Cumhurun başı Avrupa’daki gibi bizim ülkemiz de “Yaşlılar kulübüne” dönmesin diye yeni evlenen çiftlere “En az üç çocuk yapın” dediğinde  kuyruğuna basılmış kedi gibi niye bağırırsınız? Bağırmakla kalsalar yine iyi. Menopozun üçüncü evresine girmiş süslü kokonalar ellerinde pankartlarla yollara dökülüyorlar. Pankarta bakar mısınız: Sevişirim evlenmem. Hamile kalırım doğurmam. Sana ne?

            “Elle tutulur bir örnek verin”  desek, inanın söyleyecek mantıklı hiç bir açıklamaları yoktur.

Kimin giyimine karışılmış? Kimin etek boyu santimlenmiş? Kimin yediğine içtiğine müdahale edilmiş? Başı açıklara başını örtmesi için telkinde mi bulunulmuş? Camiye gelmeyenler zorla camiye mi götürülmüş? Meyhaneler, gece kulüpleri, plajların kapısına kilit mi vurulmuş? Allah’tan korkun Allah’tan. Allah’tan korkmuyorsanız, bari kuldan utanın.  Ne yapıldı da “Yaşam” tarzınıza müdahale edildi?

Anlaşılan arpanız biraz fazla gelmiş. Sizi de duyan sanır ki 28 Şubat mağdurlarındansınız. Bırakın yaşam tarzını. İnsanların dini tercihlerine dinamit koydunuz! Binlerce genç kızın okul hayatını bitirdiniz! Saçlarından sürüklenerek Üniversite kapılarından atılan kızlarımız, yüreklerinde açılan travmayı bile hâlâ atamadı. Üniversitelerdeki ikna odaları bugünkü iktidarın yüz karası değildir. Ne çabuk unuttunuz bütün bunları?

“Dinime söven bari Müslüman olsa.” Her boyayı boyamışlar da sanki fıstıki yeşil kalmış gibi, elifi görse mertek sanacaklar Kur’an’da örtünmenin olup olmadığı ile ilgili fetva bile verdiler. Sen Kur’andaki hangi şartları yapıyorsun ki baş örtüsünü dert ediniyorsun?

Meselenin özü yaşam tarzına müdahale değil. Anlamadık sanmayın.

Artık bizim yaşam tarzımıza müdahale edemiyorsunuz ya.

Kudurduğunuz ondandır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Muzaffer Kırmacı Arşivi
SON YAZILAR