Uğur Özteke

Uğur Özteke

1 NİSAN ŞAKASI GİBİ

1 NİSAN ŞAKASI GİBİ

Türkiye Başkanlık sistemi ile yerel seçimlerde de bir ilki yaşayarak ittifakları gördü. Başkanlık sistemi öncesi koalisyonları gören Türkiye, dün gerçekleşen son genel seçimlerde yerelde ittifakı yaşamış oldu. Böylece tarihe şahitlik ederek ilk kez bir yerel seçimlerde ittifakları gördük.

Bu seçiminde 1 numaralı maratoncusu, en çok yorulanı, en çok çalışanı, en çok gayret edeni, belki de en inançlısı taraflı tarafsız herkesin kabul ettiği “tek kişilik ordu” Sayın Cumhurbaşkanı idi.   

Sayın Cumhurbaşkanı bu seçimlerde yanılmıyorsam 102 miting yaptı.

Bir günde 8 ilçede konuştu, yine yanılmıyorsam bir günde üç ilde oldu ve halka hitap etti.

Türkiye genelinde ittifakların gündemleri bile ayrı ayrı idi. Cumhur İttifakı Sayın Cumhurbaşkanımızın her mitinginde özellikle öne çıkardığı ve üstüne basa basa vurguladığı “BEKA” ile sandığa giderken Millet İttifakı’nın 1 numaralı gündem maddesi ise “EKONOMİ” idi.

Türkiye genelinde ve Konya’mızda da bu yerel seçimlerde belki yaşanan bir diğer ilk ise; Belediye Başkan adayları ve projeleri değil yukarıda da dikkat çektiğimiz gibi Beka ve ekonomi konuşmaları oldu. Şehrimizdeki açık ve kapalı alanlarda yapılan toplantılarda mitinglerde de hep beka ve ekonomi vardı.

İlçelerimizde bağımsızların mücadelesi, Konya gibi AK Parti’nin kalesi bir şehirde gerçekten izlenilmesi ve takdir edilmesi gereken bir mücadeleydi. Bağımsızların tecrübeli siyasetçilerle ve özellikle de eski Belediye Başkanları ile iddialı olduğu şehirlerde AK Parti’nin yaptığı anketlerde öylesine kötü sonuçlar çıkıyordu ki.

Bunun üzerine alarma geçen İl ve Genel Merkez yöneticileri bu ilçelere tarihlerinde görmedikleri Bakanları son bir ayda gönderdiler ve bu ilçelerimizde bakanları belki de ilk defa bu kadar çok ve sık gördüler.

Özellikle Çevre Bakanı Murat Kurum adeta Konya’da kaldı ve anketlerde gitti gözü ile bakılan ilçelerin geriye döndürülerek yeniden Ak Partinin kazanmasında en büyük rolü oynadı. Bakan Kurum’un vaatleri enerjisi ve ısrarı son bir ay içerisinde AK Parti’nin aleyhine olan en az 6 ilçenin kazanılmasında büyük etken idi. 

Yarın inşallah Konya Büyükşehir yani Uğur İbrahim Altay nezdinde Büyükşehir merkez ilçeler ve diğer ilçelerin çok daha açık ve detaylı analizlerini yapacağız inşallah.

Konya genelinde baktığımız zaman önce AK Parti İl teşkilatının Hasan Angı başkanlığındaki büyük başarısının altını çizmemiz lazım. AK Parti Konya genelinde Reis’e olan desteğini bu büyük ekonomik sıkıntıya rağmen verdi ise, bunda teşkilatın özellikle her geçen gün yorularak azalan değil her geçen gün daha da yükselen performansı ile çalışmasının sonucunu aldı.

Uğur Başkan sandıktan çıkmadan Tahir Başkan’dan devraldığı koltuğu iyi doldurmuştu. Seçim öncesi tüm anketlerde Uğur Başkan’ın her siyasi görüşten insanımızdan teveccüh görüyordu. Uğur Başkan da bu büyük başarının lokomotifiydi.

Merkez ilçeler Selçuklu, Meram ve Karatay’da AK Parti’nin adaylarının gerçekten rakipleri yoktu. Seçim öncesi her yazımızda insafsızca eleştirildik. Ama Allah sizi inandırsın anket sonuçları bir yana AK Parti adayları dışında tüm partilerin tüm adayları iyi niyetle olağanüstü çalışsalar da şu gerçeği bir yerde kendileri de kabul ediyorlardı; bu iyi niyetli temiz ve çalışkan adayların arkalarında Genel Merkez desteği diye en ufak bir destek yoktu.

Bunu da önümüzdeki günlerde açma şansını inşallah buluruz.

Merkez dışındaki ilçelerimize gelince; Cumhur İttifakı özellikle de AK Parti kaybettiği ilçeleri bile kazandı.     

Tabii burada Cumhur İttifakı gibi Türkiye’yi silip süpüren bu ezici güce rağmen kazanan üç ilçe ve üç başkan vardı ki bu işte çok ama çok ama çok büyük bir başarı oluyordu.

Ereğli’de bağımsız Hüseyin Oprukçu, Beyşehir’de yine bağımsız Adil Bayındır ve Tuzlukçu’da CHP’li Nurettin Akbuğa, Konya gibi AK Parti’nin yıkılmaz geçit vermez dahası surda gedik açtırmaz kalesinde kazanıyorlarsa bu şehrin kaderini çizenler oturup bir daha düşünmelidirler derim.

Genelde İyi Parti’de aldığı oy ve belediye meclis üyelikleri ile gerçekten büyük başarı elde etti. İyi Parti’nin Genel seçimlerde Konya’dan vekil çıkarması şimdi de bu oyu almasının sebebinde İyi Partili siyasetçilerinde her türlü maddi ve manevi olumsuzluklara rağmen olağanüstü gayretleri ve yine MHP’den kopan ya da MHP’ye dahası Genel Merkez’e kırgın ve kızgın olan ülkücülerle teması iki önemli unsurdu.

HABER Merkezindeki arkadaşlarımız ve baskı için hem vaktimiz hem de yerimiz daraldı dahası bittiği gibi sınırımızı da aştık.

O zaman inşallah yarın daha detaylı ve biraz daha açık birlikte olabilmek ümidi ile bu seçimde tam 1 Nisan şakası gibi oldu.

Neden mi? Sizce Türkiye’de bu seçimin kaybedeni oldu mu? Yarışa giriyorsunuz maç yapıyorsunuz ama kaybedeni olmayan bir maç… 

Herkes kendine göre kazanmış.

Nasıl 1 Nisan ama…

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Günün adamı olmaya çalışma, hakikatin adamı olmaya çalış.

Çünkü gün değişir, hakikat değişmez.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Yağışlı havalarda çetin hava ve yol şartlarında insan olarak birbirimize olan saygımızda daha hassas olmayı becerebildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.     

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR