Uğur Özteke

Uğur Özteke

AHMET SORGUN HESAPLARI BOZDU

AHMET SORGUN HESAPLARI BOZDU

Şu siyasette özellikle de AK Parti’de öyle hızlı işler oluyor ki ne yazacağımızı hangi birini yazacağımızı inanın biz de bilemiyoruz.

Bakın mesela bugün bizim anlı şanlı tarihi meşhur Konya Anadolu Lisesi ile ilgili bir şey yazmak istiyordum. Durun yine izninizle küçük bir şey yazalım da karnımın şişini indireyim.

Dün öğleden önce uğradım yerlerden birisi de Konya Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırlamış oldukları muhteşem sergi ve kermes idi. Bu şahane çalışmaları izlerken bir yandan da arada bir kafamı kaldırıp tarihi binaya bakıyordum ve içimden neler söylüyordum neler…

Bu siyaset nasıl iğrenç bir şeydir Allah’ım.

Bu politikacıların hiç mi insafı yoktu?

Eğitim ülke insanının geleceğimiz olan evlatlarımızın olmaz ise olmazı eğitim siyasete böyle mi alet edilebilirdi?

Ben de naçizane bir dönem bu okulun Okul Aile Birliğinde gönüllü olarak çalışmıştım. Okul yönetimi ile öğretmenlerimiz ile o günkü Okul Aile Birliği yöneticileri ile ne güzel çalışmalara imza atmıştık. Dahası Cenab-ı Allah’ım bize bu fırsatı vermişti.

Hani geçenlerde Sayın Cumhurbaşkanımız bir okul açılışında hayallindeki okulları açıklarken “Okullarımızın bahçelerinin altına otoparklar yapalım. Hem mahallenin bu araçlarını park etme sıkıntısını ortadan kaldıralım, hem de belediyeler verdikleri sözleri yerine getirmiş olsunlar" demişti hatırlıyor musunuz?

………..

Hay senden Allah razı olsun Başkanım.

Belki 15 yıl önce biz Okul Aile Birliği’nin ve okul yönetiminin ortak kararı ille okulun bahçesinin bir kısmının otopark yapılmasının kararını almıştık. Hem okulumuza gelir olacaktı hem de bu bölgedeki büyük bir otopark sorununa çözümün parçası olacaktık.

Evet bunu yapmasına yaptık ama birileri bizi topa tutmuştu.

Demek ki aklın yolu birmiş değil mi?

Bakın yıllar sonra Reis de aynı şeyi söylüyordu.

Mesela aynı törende Sayın Cumhurbaşkanımız mikrofonda açık net ve sesli olarak, “Eğitim ve kültür konusunda tam istediğimiz seviyeye henüz ulaşamadığımıza inanıyorum” da deyivermişti.

Ahhhhh Cumhurbaşkanım ahhhh.

Bunlara inanmamaya siz de inanmıyorsunuz ama yine birileri milleti kandırmaya devam ediyor.

Vallahi de billahi de sizi yanlış yönlendiriyorlar efendim.

Bunu yapanlar da ne acıdır ki sözüm ona sizi sevenler.

Mesela Başbakanlar Bakanlar bilim adamları sanatçılar çıkarmış bu tarihi okulumuzu da sizin adınızı kullanarak “Niteliksiz okul” yani “sıradan okul” ilan ettiler yaaaa.

Sayın Cumhurbaşkanım yeminle söylüyorum bunu yapanlar ne sizin dostunuz ne de AK Parti’nin iyi olmasını istiyorlar. Bunu yapanlar öbür dünyada yanacaklar.

Bu okulu tarih kabul etmiş birileri kabul etmese ne yazar?

…………..

Neyse yine dellendim.

Aklıma geldikçe çıldırıyorum.

İnşallah önümüzdeki dönem AK Parti’nin kurmayları birazcık vatan millet ve Reis sevdalısı olurlar.

AHMET SORGUN DA ADAY OLUNCA

Bizim Konya’nın her yanı vıcır vıcır dedikodu yaaa. Zaten bu dedikodu kadınımızdan erkeğimize hele hele kadınları bile gölge de bırakan erkeklerimizde. Ortaya bir yalan atarız sonra oturur kendimiz de inanırız.

Mesela şehri yönetenlerin en çok korktuğu ve çekindiği konu asılsız fısıltı gazeteleri ve yalan şehir efsaneleridir. Basını bile susturursunuz ama bunları değil susturmak önünde bile duramazsınız.

Uğur İbrahim Altay’ın Büyükşehir Başkanlığından önce siyasi kanattaki senaryolardan birisi de Sayın Ahmet Sorgun’un yeni dönem için yani 10 ay sonra Büyükşehir Belediye Başkanlığı mevzuu idi.

Ancak Uğur Başkan’ın buraya layık görülmesi ve 48 saatteki olumlu hava inanın Külliye’yi sarmış durumda. Dolayısıyla da Reis bu atamanın mutluluğunu yaşıyormuş. Çünkü tek çıt tek bir olumsuz dedikodu dahi çıkmamıştı. (Ve bu iş Konya’da pek nadir olurdu)

………….

Yine de yukarıdaki senaryoyu yazanlar Ahmet Sorgun’un adaylık başvurusunu yapmamasını bir yerlere bağlıyorlardı. Ama son gün son dakikada Sayın Sorgun vekillik müracaatını yapınca bu iş B ve C alternatifli olarak suya batmış durumda.

Neyse şu cumartesi pazarı hayırlısı ile bir atlatalım.

Sonra vekillik sıralamalarını netleştirelim.

Ve yeni dedikodulara o zaman kulak verelim olmaz mı?

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İnsanın gökyüzüne bakacak vakit olmalı. Edemedim yetiştiremedim yapamadım, bu iş bitmez. Hiç bir devirde bitmemiştir.  İnsan dağlara bakmalı hakikate bakmalı kendisiyle yalnız kalmalı.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Elektrikli bisiklete çoluk çocuk beş kişi binip ana caddede trafiğe çıkmadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR