Uğur Özteke

Uğur Özteke

Ak Parti kıpraşmaya başladı

Ak Parti kıpraşmaya başladı

Birileri aklı sıra ülkeyi karıştırmak istiyor. Seçim sonrası ekonomi kendisini beklemeye aldı. Daha acısı yıllar sonra hepimizin yüreğini parçalan şehit haberleri okunmaya başladı. Yerel ve ulusal terör örgütleri ile bu ülkenin gelişmesine büyümesine tahammülü olmayanlar, sanki bir anda el birliği ile yeniden düğmeye bastılar.

İnanın görevimiz gazetecilik, dahası habercilik olmasa televizyon dahi izlemek istemiyoruz. Ruhumuz karardı. Başımıza ağrılar giriyor. Şahsen vakit buldukça kendimizi toprağa vermeye çalışıyoruz. Çimleri, domatesleri sulayıp gündemden uzaklaşma çalışıyoruz.

Ama bu nereye kadar?

Gece yatmadan, yine iğrenç bir saldırı haberi.

Sabah kalkıyoruz kundaklama ve yürekleri dağlayan bir şehit haberi değil, şehitlerimizin haberleri.

Duymamak, görmemek, üzülmemek, dertlenmemek mümkün mü?

İşte genelde tüm bunları yaşarken Cuma günü Ak Parti vekilleri Halil Etyemez, Leyla Şahin, Ak Parti Ereğli Koordinatörü Seyit Ali Tekeli, İl Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Özkaya ile birlikte gazetemizdeydiler.

Partililerle gazeteci-politikacı görüşmesinin çok ötesinde son derece samimi abi kardeş ortak sevdamız Konya ve ülkemiz olmak üzere dertleştik.

Üç gün önce Ak Partili yeni vekilimiz Doktor Hüsniye Erdoğan Hanım misafirimizdi. Hüsniye Hanım ile de ilk kez böylesine samimi ve içten bir görüşme yaptık.

Dertler aynı idi.

Ve Çarşamba sabahı ilk ziyaretçimiz Sayın Hüseyin Üzülmez idi.

Sayın vekilimizin ifadesi ile söylüyoruz Hüseyin Bey iki yıl aradan sonra ilk kez bir gazeteye geliyordu. Ve bu gelişi de asla siyasetçi olarak değil bizi de gazeteci olarak görmüyor yani dost ziyareti yapıyordu.

Hüseyin Başkan, Ak Partinin bugünkü vizyonu misyonu doğrultusunda 30 yıldan bu yana bu davanın bir neferi olarak bizimle sohbet etti. Yaşadıklarını bilgilerini tecrübelerini paylaştı. Son vekillik yılları da olmak üzere inanılmaz örnekler ve yaşanmışlıkları “sır” olarak bizimle paylaştı. O gün değil o gece bile hala Hüseyin Bey’in anlattıklarının şoku ile dengemiz bozulmuştu.

Ama şunu görebiliyorduk Ak Parti içerisinde seçim öncesi olmayan bir kıpraşma mevcut.

Bu durumu bayram sohbeti sırasında bir abimizin anlattıkları ile noktalamaya çalışalım.

Ak Partiden Belediye meclis üyesi abimiz bayram sonrası gecikmeli bayramlaşmamız sırasında partinin durumunu ve koalisyon hesapları ya da erken seçimi şöyle değerlendiriyordu;

“Seçim sonuçlarının ardından belediye meclisi arkadaşlar ile bizlerde şok halinde kendimizce değerlendirmelerde bulunuyorduk.

Herkes kendisince suçlu arıyordu.

Dayanamadım. Arkadaşlar bunları söylüyorum diye benim de kellemi alacaksınız buyurun alın. Allah rızası için seçim öncesi ne yaptık? Kahvaltımızı Ak Partili bir tanıdık ile yaptık, öğle yemeğini partili birinin işyerinde yedik akşam yemeğini partililerle yedik. Yahu Başbakanımız (o dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kastediyor) yani cumhurbaşkanımız bir oy alacağım diye meyhaneleri bile dolaşıyordu. Sandıktan çıkan oyla herkes, hepimiz üzerimize düşen dersi çıkartmalıyız”…

…………

Başka yoruma gerek var mı bilemiyorum…

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Bir fare bir kediye gülüyorsa bilin ki yakında bir delik vardır

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Şehir içinde ulaşımın işkence olmasına son verebildiğimiz zaman ADAM oluruz.         

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR