Uğur Özteke

Uğur Özteke

AK Parti Konya, AK Gençlik ve AK Parti teşkilatlarının nabzı

AK Parti Konya, AK Gençlik ve AK Parti teşkilatlarının nabzı

Erken Genel Seçimlerin Konya ayağına baktığımız zaman ilk üç sırada yer alan partilerimiz AK Parti, MHP ve CHP içerisinde yeni sıralama için en hareketli parti AK Parti olarak dikkatleri çekiyor. Çünkü MHP’de pek büyük bir değişiklik olmayacak gibi. İlk iki sıralama değişir mi? 3. vekili kıl payı kaçıran parti teşkilatları ne yapar?… Bu noktada Konya’nın ipi Sayın Kalaycı’da gibi gözüküyor. Tabii teşkilatların da ağırlığını göz ardı etmeden. CHP’de ise bir değişiklik asla söz konusu değil gibi.

O zaman gelelim Ak vekiller için konuşulan vekil totoya !…    

AK Partili olsun olmasın herkesin konuştuğu tek konu nerede ise tamamen AK Parti’de vekil sıralamasındaki ilk 11. Bu 11 değişecek mi? Değişirse kaç vekil değişir?

Mesela biz bu konuda 2 kesin olur 3.de sürpriz olur diye yazmıştık. Hala aynı noktadayız ama partilileri 3 de kesmemiş gibi görünüyor. Ve bunun üzerine millet başlıyor toto oynamaya. Ya biraz izan beyler lütfen. Bu ülkenin kaderi toto oynamanın sırası mı?

Yalnız bu noktada AK Parti’nin genç fedakar isimlerini yaşlarından kat be kat daha olgun görüyorum. Mesela dün sabah fanatik bir AK Partili genç iş adamımız ile sohbet ediyorduk. Genç isim aynen şunları söylüyordu “Abi şu senin bugünkü yazın var ya. Vallahi noktasına virgülüne imzamı atarım”…

Dünkü yazı deyince yazmadan geçmek istemiyorum. Çünkü dün günümüzün gündemi bizim yazı olmuştu. Yazımız gazetede yayınlanmadan internete düşer düşmez Sayın Vekilimiz Dr. Abdullah Ağralı Bey aradı. Abdullah Bey ile 12 dakika görüşmüşüz. Abdullah Bey şehitler ile ilgili parti olarak vekillerinden teşkilatlara herkesin bir değil üç beş kez ziyaret ettiğini belirttikten sonra aileler ve yakınları ile ilgilendiğini hatta yazımıza söz konusu şehidimiz Piyade Er Muharrem Öksüz’ün kardeşi, amcası ve babası ile ilgili pek çok sorunu bizzat çözdüğünü tek tek anlattı. Ama en sonunda, “Uğur abi sana da katılıyorum. Babanın yerine empati yaptığımız zaman zaten cenazenin geç gelmesi aileyi daha da yıktı. Biz cumartesi günü sabah Ankara’ya gittik. Cuma günü bile cenaze gelecek diye bekledik” diyordu.

Sayın Ağralı’dan sonra Sayın Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu Hoca aradı. Mehmet Hoca ile de tam 22 dakika telefon görüşmesi yapmışız. Mehmet Hoca, Abdullah abi gibi düşünmüyordu. Yazımızın AK Partili vekillere haksızlık olduğunun ısrarla altını çiziyor ve yapılanları tek tek sıraladıktan sonra, “Şehidimizin adına orman yapılması için bile çalışma yaptık. Ama kongre nedeni ile böyle oldu. Yalnız vicdanen rahatım” diyordu.

Mehmet Hoca’ya da hak veriyorduk. Yalnız telefonda da anlaşamadığımız tek bir konu vardı. Basın en başta da biz Ak Parti’nin bugüne kadar şehitler konusundaki hassasiyetini sayfa sayfa yayınlamıyor muyduk? Hatta Sayın Başbakanımızın eşi Sare Hanım’ın ta Ankara’dan gelip bir şehit eşinin doğumunu bizzat yaptırdığı manşetlere taşımamış mıydık?

Bırakın şehit cenazeleri ve yakınları ile ilgili olarak AK Partili yöneticilerin neler yaptığını, Ermenek faciasında hayatlarını kaybeden insanlarımız için dahası iş kazalarında hayatlarını kaybedenlerin ailelerine kadar partinin neler yaptığını bire bir yaşayan ve dua eden biz değil miydik?    

Ama biz bası mensuplarının kaderi budur işte. Aylarca iyi yazarsın kimse bir şey demez. Ortada duran kocaman bir gerçeği sadece fısıldarsın adın çıkar, haksızlık yapan insan olursun biraz daha ileri gidilir “Muhalefet” ilan edilirsin.

Olsun biz de kamu adına görev yapan gazeteciler olarak vicdanen çok rahatız. Mehmet Hocamızı da, Abdullah abimizi de vekil dahi olmadan yıllar öncesinden sevdik, saydık, aldık ve de kabul ettik.

AK Partili vekillerden söz etmişken, bugünlük kısaca yeni yeni tanıdığım iki çok kaliteli isimden söz edeyim.

Biri pek yeni tanıdığımı bir isim değil elbette. Şehir de yakından tanıyor. Özellikle de Ereğli yeni bir siyasetçiyi meydana sürüyor. Sayın Edip Yılmaz. Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği yönetim kurulu üyesi olarak 81 ilde 160 bine üyeye, 925 bin işletmeye hizmet veren müthiş bir güç.

Diğeri ise hani parti teşkilatı mensuplarının iki de bir “Teşkilatın temsilcisi olsun” dediği ve AK Parti’nin Türkiye’de siyasete girdiği günden bu yana Konya’da özellikle de genç partililerin lideri konumundaki seven güleç yüzlü ve güçlü isim Halil Aytemir.

Bekleyip biz de partililer gibi göreceğiz bakalım.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Aldırma söylenenlere varsın görenler seni ot sansın. Sen gül ol da uğruna ötmeyen bülbül utansın.

 

NE ZAMAN DAHA İYİ ADAM OLURUZ? 

Gerçekler acı da olsa doğruları ve inandıklarımızı insanların arkasından değil yüzlerine karşı söylediğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR