Murat Güzel

Murat Güzel

Ak Parti'de kongre süreci

Ak Parti'de kongre süreci

Önce Ermenek’teki maden kazası, ardından Akşehir’den Isparta’nın ilçelerine elma toplamaya giden mevsimlik işçilerin yaptığı kaza…
Konya’nın üstünde gezen karabulutların sadece ovanın ihtiyaç duyduğu yağmurları getirmediğini gördük bu iki kazayla birlikte.
Acımız büyük.
Bu konuda yazabilecek ek bir şeylerim yok, çünkü yazabileceğim her satır boğazımda düğümleniyor ve orda kalıyor.
***
AK Parti bugün Hadim ve Bozkır ilçe kongreleriyle il kongresine giden sürece girdi.
Geride bıraktığımız hafta içinde bu kongrelerde benimsenecek formatla ilgili olarak gerek il yönetim kurulu üyeleriyle gerekse mevcut ilçe başkanlarıyla çeşitli temaslarımız oldu.
Seçimin kaybedildiği beş ilçede ilçe başkanlarının değiştirilmesine ilişkin alınan kararın bu başkanların gıyabında verilmesi bir ölçüde “nezaketsizlik” içeriyordu.
Seçim sürecinde aday belirlerken bilgi ve görüşlerine başvurulmayan başkanların, hatta il yönetiminin sırf kendi iradesiyle belirlediği adayın seçilemeyeceği yönündeki ilçe yönetimlerinden gelen uyarıları kaale almayan il yöneticilerinin seçimin kaybedilmesinin sorumluluğunu tamamen ilçe yönetimlerine kesmesi ne kadar “nazik” ve “doğru” bir karar, bu tartışmaya açık bir durum.
İl yönetiminin birçok konuda pasif kaldığı eleştirisini yönelttiğimiz bir yönetim kurulu üyesi bu eleştirimizi “haksızlık” olarak niteledi önce, ardından verdiğimiz örnekleri görünce bu nitelemesinden vazgeçmek zorunda kaldı.
Her neyse…
Gelelim şu ilçe kongrelerinde izlenecek usul ve yordama…
Her ilçede öncelikle 3 aday adayı belirlemiş il yönetimi ve bu konuda delegelerin fikirlerini almış.
Delegelerle yapılan istişarelerin ardından da tek bir başkan adayı belirlenerek kongreye gidilecek.
Bazı ilçelerde başkanlar değişecek yukarıda söylediğimiz gibi.
Başkanı değişecek ilçelerden ilki Doğanhisar.
Doğanhisar’a Ali Öztoklu başkan adayı olarak belirlenmiş.
Ahırlı’da seçimlerde büyük bir başarı göstererek AK Parti’nin taşra ilçelerinde aldığı en yüksek oy oranına ulaşan Ercan Altunbaş’ın da tekrar başkan olmasına kesin gözüyle bakıyorum hemşerilerim.
Ali ve Ercan beyi şimdiden tebrik edelim.
Seçilecek diğer başkanları da tebrik edelim.
***
Son olarak…
Hafta sonu, yani Cumartesi günü, 8 hafta boyunca her Cumartesi günü Adapazarı’nda, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı bir program dolayısıyla, Politik Roman Okumaları gerçekleştiriyoruz.
Programa katılan bütün dostlara şimdiden şükranlarımı sunuyorum.
Adapazarı’nın Konya’ya nazaran daha küçük ve daha yeni bir şehir olması kültürel zenginlik bakımından bu şehri Konya’nın gerisinde kalması anlamına gelmiyor.
Hatta edindiğim ilk izlenimler birçok bakımdan Sakarya Büyükşehir’in kültürel faaliyetler konusunda Konya’yı epey geride bıraktığını gösteriyor.
Hafta içi ve hafta sonları yapılan birçok program Mevlana vb. marka değeri olmayan bir şehrin kültürel alanda nasıl bu tür marka değerlere sahip illerin önüne geçebileceğine de örneklik teşkil ediyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Güzel Arşivi
SON YAZILAR