Uğur Özteke

Uğur Özteke

AK Partililer, ak sakallıya niye inanmaz ki?

AK Partililer, ak sakallıya niye inanmaz ki?

“YENİ KONYA”nın “yeni düzeninin” ilk dama taşlarından birisi dün belli oldu. Çok şükür ki belli oldu. Allah’a şükür belli oldu. Nerede ise kongre başlayacaktı ama ortada bizim Başkan yoktu.
Sayın Musa Arat Konya’ya ve AK Parti’ye hayırlı uğurlu olsun.
Bizler için her seçim farklı hatıraları ile bir iz bırakır sonra da unutulur gider. Ama biz gazeteciler ise her seçimi, kişiyi, partiyi bir yerlere not ederiz. 
Niye? Mesela benim bir hayalim vardır. Nasip olursa spordan siyasete Konya ile ilgili bir hatıralar kitapları yazmak en büyük hayalimdir. İnanın yakın dostlarımız birebir biliyorlar. Ne yeni ev almak gibi, ne bir otomobil almak gibi hayalim ve duam vardır, en büyük hedefim birkaç kitabımın daha olması ve şehre aileme kalıcı bir eser bırakabilmektir.
…………………… 
Neyse konuyu dağıtmayalım. Biz bu il başkanlığı içinde çok önceden bir köşe yazısı yazmıştık.
Oysa pek çok samimi okurlarımız bu seçim öncesi pek seçim kulislerine girmediğimizi gördüler. Hatta bize zaman zaman sitem bile ettiler.
İşte şimdi bunun sebebini açıklamaya çalışacağız.
Konya’da AK Parti teşkilatından vekillerimize kadar resmi isimlerin yüzde 90’nı milli görüş mensubudur. Bu isimlerin de yüzde 90’ını ile de uzaktan yakından tanışırız görüşürüz. Bu insanların nerede ise tamamı yakın zamana kadar “AK sakallılara inanırlardı”…
Ama demek ki onlarda özlerinden kopmaya başlamışlar! Ve AK Sakallılara inanmaz olmuşlar!
Bakın AK Parti İl Başkanını Sayın Başbakanımız ne zaman belirledi?
22 Kasım günü akşam saatlerinde.
Peki naçizane biz ak sakallı Musa Arat Bey ile ilgili tek ve net yorumumuzu ne zaman yapmışız?        
17 Kasım günü.
O gün ne demişiz?
“Musa Arat ismi İl Başkanlığı için geçerse “olmaz” diyen kaç kişi?”
…………
Bu cümleleri kullandığım gün en samimi olduğum isimlerden tutun da hiç tanımadıklarımız bile bize sitem etti. Hatta aralarından birisi üstü kapalı fırçalayarak küstü bile.
Suçumuz neydi?
“Musa Arat’ı da nereden çıkartıyorduk?”
…..
Pazartesi günü önce Ankara’dan, sonra partiden resmi olarak Musa Arat ismi açıklandı ya. Şehirde pek çok kişinin sümsüğü düştü. Bu büyük kesim büyük hayal kırıklığı içerisinde idi. Benim için ise en büyük zevk saatlerimdi… Ben Musa Arat isminden çok mutlu oldum.
Beni sevin sevmeyin. Bize inanın inanmayın. Ama artık Musa Arat ile YENİ KONYA için bir şeyleri anladınız diye düşünüyorum. 
Ha bu partiye gönül veren, bu partiye kuruluşundan bu yana maddi manevi hayatlarını ortaya koyan insanlar adına da YENİ KONYA’nın mimarlarına bir sitemimiz olacak.
İsteğinizi Başkan, istediğinizi yönetici, istediğinizi bürokrat, istediğinizi vekil, istediğinizi zengin yapacaksınız. Ve tabii ki istemedikleriniz içinde de bunun tersini yapacaksınız. Şehir ve bu değerli insanlar adına haddimi aşarak sizlerden bir ricada bulunmak istiyorum. 
Siz siz olun ne olur böylesine insanların onurları gururları ile oynamayın.
Sadece bizim bildiğimiz 20 küsur il başkan adayı vardı. Allah rızası için bu isimleri keşke usulen de olsa bir çağırsaydınız. Bunlarla bir istişare yapsaydınız. Ya da yalandan karşınıza oturtup bari gazlarını alsaydınız. 
Hiç şimdi bu adamların yerine kendinizi koyup empati yapıyor musunuz?
Bu adamlar şimdi kendilerini …… gibi hissediyor.
Neyse şimdi diyeceksiniz ki bu isimlerden sana ne? 
Vallahi haklısınız. Özür dilerim bize ne ki?

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ
İnsan hiçbir söz söylemez ki, yanında onu gözetleyen yazmaya hazır bir melek bulunmasın.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?
Bayan sürücüler şehir içi hız limitine uydukları zaman ADAM oluruz 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR