Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

Gelecek sürdürülebilir turizmde

Gelecek sürdürülebilir turizmde

       Konya’m Büyükşehir Belediyemizin internet sitesine göre “Kültür ve Tarih şehri, Bilim ve Kongre şehri, Eğitim ve Spor şehri, Kalkınmada Öncü şehir, Çevre Dostu şehir, Huzur şehri, Tarım ve Sanayi şehri, Ulaşımda Model şehir. “ O zaman herkese düşen gezmek Dünya’yı, görmek Konya’yı, illa ki Hz. Mevlana’yı.

       Turizm gelecek. Turizmden pay almak için ülkeler ve kentler yarışta. Bu yarış fark yaratmak, farkındalık yaratmak, talep yaratmak yarışı. Yeni kavram sürdürülebilir turizm. Sürdürülebilir Turizm, doğal, ekonomik ve kültürel kaynakların korunmasını ve devamlılığını gözeten; kaynakların değerlendirilmesi fırsatını yaratan; bu kaynaklardan gelir elde edilmesini ve bu gelirin kaynağın ait olduğu yerde kullanılmasını sağlayan bir turizm yaklaşımı. Anadolu Efes, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı işbirliğiyle “Gelecek Turizmde; sürdürülebilir Turizm Destek Fonu 2015 projeleri “  geçenlerde belli oldu* ve 477 proje arasından  “Dünyanın en eski tapınağı Göbeklitepe’de taş işçiliği” “Malatya’nın mirası Arslantepe” “Safranbolu Hatırası” projeleri jüri tarafından seçildi. Proje ile Göbeklitepe’deki 12000 yıllık taş işçiliği yeni atölyelerde gelecek kuşaklara taşınacak; 5000 yıllık Arslantepe höyüğü turistik cazibe merkezi haline dönüştürülecek; Safranbolu’da yeni hediyelik eşya tasarımları ortaya çıkarılacak. Tabii ki amaç bölgedeki nitelikli turist sayısını ve turizm gelirini artırmak. Konya’m herhangi bir projeyle katıldı mı bilemiyorum ama bu kentler ve kentlilerin kazanacağı çok şey olduğu gerçek. Ne diyeyim, gelecek yıllarda Konya’ma da nasip olur inşallah.

  • Food&Travel Aralık 2014

 

TÜRKİYE GENÇLİK VAKFI  – BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ  İŞBİRLİĞİ

 Şahsım encümen müdürü olduğu bir belediyede bir vakfa yapıla yasal cezai işleme rağmen imtiyaz sağlandığı iddiasıyla darbe olup olmadığı halâ tartışılan 28 Şubat döneminde lüzum-u muhakeme kararı ile yargılanıp beraat etmiş bir bürokrattır. Güzel ülkemde bazı şeyler değişir dönemsel olarak. Bir bakarsınız kurban derisi toplaması polisiye tedbirlerle engellenen kuruluşlar bir dönem sonra destek alır hale geliverirler veya tersi de olabilir. 8 Aralık 2014 tarihinde Konya Büyükşehir Belediye meclisinde Türkiye Gençlik Vakfı ile ortak hizmet protokolü yapmak amacıyla Belediye Başkanımız Sn. Tahir Akyürek’e yetki verilmesi gündem maddelerindendi. Başkanımız ustalık döneminde bir hukukçu başkan olduğuna göre protokol ve işbirliğinin kazananının Konya’m olmasını diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR