Uğur Özteke

Uğur Özteke

AK PARTİ’NİN SKM’LERİ

AK PARTİ’NİN SKM’LERİ

Bugün hafta başı olması münasebeti ile biriken iki üç değil ama izninizle dört beş konuya mümkün oldukça kısa kısa değinmeye çalışacağız.

MOTORU YAKMADAN

Bir okurumuz çok güzel bir tespitte bulunmuş bakın bu örnek hepimiz için geçerli olduğu için sizlerle paylaşmak istedim;

“Sayın Uğur Bey

Siz lay lay lom değil gerçek soru ve sorunları yazdığınız için şehrimizdeki ender yerel gazetecilerdensiniz. Dün yazdığınız yazı ile ilgili bir durum var. Hemşireye darp olayı, sizi tenzih ederek söylüyorum, sağlıkçıları vatandaşın önüne atan sorumsuz gazeteciler var.

Sonra da böyle olaylar olunca sağlıkçıdan yanaymış gibi timsah gözyaşları dökerler. Basın eleştirir, vatandaş eleştirir söver döver, idareci sürekli ama sürekli mobbing yapar.

Meslektaşları arasında dünyanın en yoğun çalışma şartlarına sahip oldukları için fiziksel zihinsel ve psikolojik olarak bitmiş durumda tüm sağlıkçılar. Herkes köyüme gidip tarla mı eksem, babamın işini mi yapsam? filan diyor. Böyle imkânı olmayan da her gün bu mesleği seçtiği güne söve söve işe geliyor. Bilginize sunarım. İsmimi paylaşmamanızı da ayrıca istirham ederim.

Kimse unutmasın ki; kamyona 20 ton buğday atarsan kaymak gibi çeker, 30 ton atarsan zorlasa da çeker, 40 ton atarsan lastik gümler, motor yanar.

Saygılarımla güzel abim, biz sağlıkçılar robot değiliz, haşa peygamber evliya hiç değiliz. Gücümüzün üstünde iş yüklenirse kendimizi sıksak da bir yere kadar.”

……………

ANLAYANA SİVRİSİNEK SAZ

Çok değer verdiğim yaş olarak benden genç ama çok çok olgun bir dostum hafta sonu bana şu acı gerçeği Mısırlı sanatçı Muhammed Subhi’nin dedikleri ile şöyle hatırlatıyordu; Bir medeniyeti yok etmenin üç aşaması vardır. Subhi’ye göre bu üç aşama; aileyi yıkmak, eğitimi yıkmak ve örnek olan şahısların değerini düşürmek.”

“Aileyi yıkmak için annenin rolünü değiştirir, onu ev hanımlığı vasfından utandırırsın” diyen Subhi, “Eğitimi yıkmak için muallimleri toplumda önemsiz hale getirirsin. Öyle ki; öğrencileri bile ona hakaret edebilsin.” diye konuştu. Son olarak Muhammed Subhi, “Örnek olanları gözden düşürmek için, alimlerin ve fikir adamlarının değerini düşürür, onlardan şüphe duyulmasını sağlarsın. Ta ki, kimse onları dinlemeyinceye dek.” ifadesini kullandı.

Hadi gelin şimdi bunu günümüze ve önce kendimize uygulayarak empati yapabilir miyiz? Sizce Subhi doğru mu demiş yoksa yanlış mı? Yoksa o da muhalefet mi yapıyor :)))

……………….

YENİŞEHİR MAHALLESİ YILDIZELİ

SOKAK’TAN FOTOĞRAFLAR VAR.

Bir okurumuz bir şeye öylesine takılmış ki üşenmemiş bunun fotoğrafını çekmiş.

internet-001.jpg

“S. A abi. Hayırlı günler

Burası Yenişehir Mahallesi, Yıldızeli sokak. Eski adı da Hacı İsa Efendi Mahallesi…

Bu sabah bizim sokağa süpürge arabası girmiş. Sağ olsunlar da.

Küllükler, pislikler kaldırımın dibinde olmasına rağmen bu arkadaş sağ olsun bayağı bir yanaşmış yani… Fotoğrafta çok belli değil de. Pislikler öylece duruyordu. Yani ben anlamadım niye iyice kaldırıma yanaşmadan gidiyorlar ve süpürmüş oluyorlar? O zaman ne anlamı kaldı süpürmenin? Boşa benzin yakmaktan başka bir şey değil..”

………………..

ANLADIM KOSKİ’NİN

PARAYA İHTİYACI VAR…

Hafta sonu yaşadığım bir olayı bugün kendim için değil, aylardır KOSKİ’den paralarını alamayan iş adamlarını hatırladığım için yazmak istedim.

Bizim eve yaz aylarında ortalama 500 kışın en az 100 lira su parası gelir.

Geçen gün çocuklar evde olduğu halde bahçeye su faturası kesilmiş ve gidilmiş.

Buyurun

 

 

foto-3-326.jpg

 

Bu nasıl bir sayaç okuma? Bu nasıl bir değerlendirme?

Cuma günü hemen bunu öğrenmek istedim.

El cevap “Tahmini yazılmış”…

Evde insanlar vardı içeriye girebilirsiniz. Tamam bizimkilerin hepsi işitme engelli duymadılar, aceleniz ne be kardeşim yoksa aylardır KOSKİ’den ödeme bekleyen insanların parasını mı ödeyeceksiniz?

Büyükşehir’in bu örnek tıkır tıkır çalışan kurumu, tıkır tıkır görev yapmak dahası para tahsilatı için beni çok üzdü. Bunu böyle bilesiniz. Size olan güvenim de sarsıldı.

VATANDAŞ ÇOK HASSAS

Cuma günü vakti zamanında AK Parti teşkilatlarında resmen görev yapmış tescilli bir iş adamımız abimiz önce şöyle bir not gönderdi;

“Hayırlı Cumalar Uğur abi bugünkü yazında Ak Parti SKM vardı. Bence SKM’nin olduğu yer kime ait? Bir baksan FETÖ’den alınan Bank Asya…  TSMF devredildi yani şu an devletin malı. Acaba kiraladılar mı? Kirası ne kadar? Ödeme yapıldı mı? gibi hiç etik olmamış, yer mi bulamadılar saygılar”

………….

Bu konuyu hiç düşünmemiştim. Yer de gerçekten orası mıydı yoksa abimiz hata mı yapıyordu.

Abimize sordum “FETÖ hassasiyetiniz için çok teşekkür ederim. Bu yer kesinlikle o bankanın yeri mi? Yanlışlık olmasın”…

Cevap “Tapu kayıtlarında TMSF’ye ait yer.

Burası iki sefer ihaleye çıktı ama alan olmadı. Çarşamba itibari ile tapuda TMSF ait yani devletin”

……………..

Ak Parti’nin SKM’leri deyince geçtiğimiz hafta yine bir arta gelirli esnafın yaptığı espri aklıma geldi. Akıncılar bölgesinde garip bir esnaf abimizin dükkânının önünde ayakta dondurucu soğukta çay içip hem ısınmaya hem de dertleşmeye çalışıyoruz.

Abimiz bir ara AK Parti Selçuklu’nun yeni SKM’sini parmağı ile göstererek “Uğur abi buranın eski halini bilir misin?”

-“Ne bileyim abi”

-“Abi burası yakın zamana kadar vatandaşın ekmek aldığı fırındı”

-“Tamam, tamam abi hatırladım”

-“Sonra kısa süreliğine Selçuklu Belediyesi Kentsel dönüşüm ofisi dediler. Şimdi de SKM yapıverdiler. Vallahi bizimkiler çok akıllandı anlayacağın. Fırın iken SKM yapsalardı mahalleli ayaklanırdı.”….

………….

Her zaman diyorum. Bizim insanımız çok akıllı çok zeki müthiş bir ufku var. Bunu bana diyen abimiz inanın en iyi ihtimalle ilkokul mezunudur. Ama önünden en az günde iki defa geçen ben salağım bu durum bir defa aklıma gelmedi. Gelse zaten fotoğraflardım. 

…………….

Yeter artık kaşınmayayım ve büyüklerimizi üzmemeyim. Yarın görüşmek üzere iyi günler.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

“Düşüncelerine dikkat et; sözlerin olur. Sözlerine dikkat et; davranışın olur. Davranışlarına dikkat et; alışkanlıkların olur. Alışkanlıklarına dikkat et; günahların olur. Günahlarına dikkat et sonun olur. kişiliğine dikkat et; kişiliğin kaderin oluyor..!”

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Belediye temizlik araçlarının bazı sürücüleri trafiğin boş ya da rahat olduğu saat ile bölgelerde hız sınırını aşmadıkları zaman (……… 36) daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
20 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR