Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

ARA TRANSFERLERİ KİM YAPACAK?

ARA TRANSFERLERİ KİM YAPACAK?

Rüya kâbusa döndü ve ligin zirvelerinde istikrarlı yerini almasını beklediğimiz Atiker Konyaspor maalesef İlhan Cavcav sezonu on birinci hafta sonunda 10 puanla on beşinci sıraya demir attı. Orantısız ve haksız seyircisiz oynama cezası, hakem hataları, Abdou Razack Traore’nin sakatlanması ekibimizi olumsuz etkiledi kuşkusuz ama başarılı bir ekibi onca transfer yapıp bugünkü duruma getirmek ciddi bir yönetim başarısızlığıdır.

Haziran 2017 tarihinde transferler konusunda endişeler dile getirildiğinde kulübümüzün resmi internet sitesinden yapılan, “..borç batağından kurtardığımız kulübün kapılarını transfer sezonunun nimetlerinden faydalanmak isteyen kişi, kurum ve kuruluşlara açmamız düşünülemez... Sokağa atacak tek kuruşumuz yoktur” açıklaması ile rahatlamıştık. Seyir zevki veren hücuma yönelik takım kurma hedefi ile çıkılan yolda on bir gol ile ligin en az gol atan takımıyız.

Yeni transferlerden kaleci Patrick Carlgren, Kaan Özdemir, Savaş Polat, İsmail Güven ligde hiç forma giymediler. Eren Albayrak 255, Ferhat Öztorun 553, Mehdi Bourabia 986, Musa Araz 685, Petar Filipovic 540, Wilfried Moke Abro 540 dakika sahada kaldılar. Imoh Ezekiel 162, Lebogang Manyama 169, Malick Evouna 243, Patrick Friday Eze 255 dakika süre alan forvet elemanlarımız ancak Eze’nin iki golü dışında diğer yeni forvet oyuncularımız sessiz kaldılar. Moke’nin Trabzonspor maçındaki ıskasını; Filipovic’in Alanya maçını, Galatasaray maçında Gomis’i kaçırışını ve Sivasspor maçında Kone’nin golle sonuçlanan kafa vuruşu pozisyonundaki refakatini göz önüne getirince süre almaları mı almamaları mı hayırlı karar veremedim. Daha kötü sıralamada olmamamızı Serkan Kırıntılı’nın müthiş performansına bağlayanlardanım.

Özellikle üçüncü bölge için alınan oyuncularımızdan performans alamadık. 6 gol atan Khalid Boutaib (Malatya) transfermarkt değerine göre 1,5 milyon, aynı golle sıralamada yer alan Paulo Henrique (Akhisar)750 bin, 9 gol atan Adis Jahovic (Göztepe) 1,2 milyon Euro maliyete sahipken transferlerimiz Evouna 1,5 milyon, Eze 775 bin, Ezekiel 3 milyon, Manyama 800 bin bedelle mal olmuş görünmekte.

Ara transfer dönemi Atiker Konyaspor için çok önem arz etmekte artık. Kaliteli oyuncu bulmanın daha zor olduğu ikinci transfer sezonunda ekibimizin transferlerini kimin yapacağını merak ediyorum. Transferin nispeten daha kolay olduğu birinci transfer dönemindeki başarısızlığı göz önüne alınca sorunun cevabı beni endişelendiriyor. Bülent Akın ile yolların ayrılmış olması zaten başarısızlığın kabulü.

Ben mevcut yönetimin finansman konusundaki başarısını kabul ediyor ancak transfer başarısızlığını da kabul etmelerini bekliyorum. Yaptıkları transferler yapamayacaklarının belgesi olduğuna göre ara transferleri kimin yapacağının cevabı çok önem kazanıyor. Sorunun cevabını takımımızın en önemli destekçisi Sn. Tahir Akyürek’in de sorgulamasını bekliyorum. Ara transferler benzer ekibe bırakılamayacak kadar ciddi ve önemli zira. Saygı ve başarı umuduyla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR