Ünzile Girişgin

Ünzile Girişgin

Bakir Erkekler

Bakir Erkekler

Tıpkı ekilmemiş bakir toprak gibi… Yüzlerine bile bakmaktan haya edebileceğimiz tertemiz genç ve yaşlı erkekler… Batı toplumunda internete mesaj düşer 11 yaşında kızım, hala bakireyim. Müslüman toplumda erkeklerin de bakir olması beklenen bir vasıftır. Hiçbir kızın elini tutmamış, tenine dudak değdirmemiş ve tıp talebeleri dışında çıplak kadın bedenine bakmamış erkekler. Plajlarda, ekranlarda bikinili, tangalı kadın görmüş olabilirler lakin gözleri baksa bile görmemiş olan erkekler. Görmemek için gayret sarf eden erkekler. Sokaktaki her kadını Hatice Annem, Fatma bacım diye görebilen ve kalbini bozmayan erkekler….

Erkeklerin kızlar gibi bakirliklerini temsil eden bir simgeleri yok. Yani sözle bilebilirsiniz yalan söylemeyen bir erkek ise hiçbir kızla beraber olmadığını… Vajinusmus vakalarının çoğunda yeni evlenen genç bakirdir. “ Daha önce bir kadınla beraber oldunuz mu?”  sorusuna  “ Hayır hocam diyen ben mastürbasyon bile yapmadım, ben internette bile cinsel içerikli sitelere girmedim diyen genç, yakışıklı, üniversite mezunu, kariyer sahibi oğullarımız, kardeşlerimiz mevcut. 500 kadınla yattım diye övünen erkekler buna inanmazlar ama Allah korkusu, zinadan korunma arzusu da genç oğullarımızı gayrimeşru ilişkilerden korumaya kafi gelir.

Genç kızlarımız cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlardan korunmanın tek yolunun bakir bir erkekle evlenmek olduğunu bilirler. Lakin bakir bir erkeğin kimliğini kestirmek zordur. Sadece halis iman sahibi genç erkekler bakir kalabilirler. Belki bir de kendisini cinsel enfeksiyonlardan korumaya çalışan prensipli erkekler….Cinsel alan gizlidir ve erkeklerin en zor imtihan alanıdır. Haya, konuşma ve yaklaşım tarzı, nişanlısına saygı, fırsatçılık yapmamak, bakarken bile yanakları kızarmak, konuşurken terlemek, dini nikahın önemini bilmek ve tokalaşmanın dahi Müslümanlar için hoş görülmediğini bilmek, bu ölçüler doğrultusunda hareket etmek bakir erkekleri ele verir. Çoğunluğu İslami bilince sahip tesettürlü kız ararlar. Tesettürlü olmasa bile imani bir olgunluk, dürüst bir kişilik gördükleri kızlarla evlenmek isterler. Müslüman erkeklerin İslam’ı seçme koşulu ile gayrimüslim kadınlarla da evlenme hakkı olduğu için evliliği yürütebilmek için tesettür tek kriter olarak seçilemez. Çünkü at izinin it izine karıştığı bu devirde kızların yetiştiği aile ortamı ön plana geçmiştir. Ot köküne çeker sözü evlenilecek kız ve erkek için en önemli kriter haline gelmiştir.

Temiz bir nesil için sadece evlenecek kızın bakire olması yetmez. Baba adayı geçmişinin kiri ile evlenmiş ise döllenecek yumurtaya da kir bulaşır. Bir erkeğin ardında gözyaşı içerisinde bir kız bırakması, söz verip vazgeçmesi, anasının, atasının ya da kendisinin ah alması doğacak bebeğine de sirayet eder. İmanlı genç oğullarımız kendi spermleri ile döllenen yumurtadan şaki ruhlu bir evlat çıkmasını isterler mi? Said ruhlar hangi kız ve erkeklerin nikahı ile teşekkül eder?

 Kızlar zina yapamaz ama erkekler yapabilir mi? Zinada bekar ya da evli olma cezası farkı vardır. Kız ya da erkek olma farkı yoktur. Peygamber Efendimiz 25 yaşına kadar bekar kalmıştır. Ki o yıllarda da fuhuş revaçta olup bunun ticaretini yapan kadınların evleri belli olurmuş. O toplumda bugünkü gibi hazza dayalı çiftleşmeleri doğal karşılarmış. Yakışıklı erkeklerin önüne geçip benimle birlikte ol diye talepte bulunan kadınlar varmış. Peygamberimizin babası kendisine hayran olan bu kadınlardan devamlı uzak durmayı başarmış. Çünkü Peygamberimizin temiz bir silsileden korunarak gelmesi gerekiyordu.

Maharet çalkantılı bir toplumda sadece elbiseyi temiz tutmak değil o elbise içerisindeki bedeni de temiz tutmak ve muhafaza etmekte.

Rahmetli babam ağabeylerim üniversitede okurken onları sık sık uyarırdı. Ben tıp öğrencisi olduğum için nasıl olsa gözü açık, her şeyi biliyor diye konuşmalar pek de gizlenmezdi. “ Oğlum sakın harama uçkur çözme. Bizim neslimiz pak bir nesil, sakın kirletme. Bir kızı incitme! Bacıların var. Sen zina yaparsan senden doğan nesil asi olur, gözünüzü dört açın ve nikahlanacak kız bulun, geç kalmayın derdi. Abilerim 25 yaşına dayanmadan evlenme baskısı uygulardı onlara.

Bakir bir kızla evlenmek nasıl erkekler için nimetse bakir bir erkekle evlenmek de kızlarımız için bir nimettir. Çünkü bakir evlenen erkekler hanımının kokusuna, gülüşüne bağlanır ve daha kanaatkar olurlar. Gebelik, adet, lohusalık, hastalık gibi sorunlu, cinsel yoksunluk gerektiren zamanlarda da daha dayanıklı ve sabırlı olurlar…

Bakir kalabilen gençlere selam olsun. Rabbim daima yar ve yardımcıları olsun, daima muhafaza eylesin kötülerin şerrinden… Hiç tanımadıkları ablaların, teyzelerin, annelerin duaları onlarla. Çünkü kendi evlatlarımız için dua ederken başına mutlaka diğer din kardeşlerimizin evlatlarını da koymaktayız. Jinekolog bir anne olmak hiç de kolay değil. Gençlerin durumu ortada ne de olsa…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Ünzile Girişgin Arşivi
SON YAZILAR