Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Başarısız Değilim” Listesi

Başarısız Değilim” Listesi

AK Parti, MHP ve CHP yani Konya’dan geçen seçimlerde vekil çıkarabilen partiler aday listelerinde büyük bir değişikliğe gitmeyerek bu koca Anadolu şehrinde “hiçbirimiz aslında bu nedene bağlı başarısız olmadık” mesajı verdiler.

Ufak tefek taktik değişiklikler ile listeler teslim edildi. Bu süreçte çok yazdık çizdik biliyorsunuz. İktidar partisi adına en isabetli tahminlerimizden biri ülke genelinde aday listelerinin %40’ının değişeceğini söylemiş olmamız oldu. Bu oran %43 civarında seyretti. Beştepe etkisi olmazsa Konya’daki değişiklik 2-3’de kalır demiştik; bu da 14’de 3 olarak gerçekleşti.

Tabi bu süreçte en kolayı “ben demiştim” deme alışkanlığıdır. Fazla olsa iyi mi olurdu, daha mı çok oy alınırdı bilinmez ama karınca misali safı belli etmekti önemli olan.

AK Parti seçmeninin önüne koyduğu bu liste ile “ben Konya’da başarısız olmadım; buyurun seçilebilecek olan yerden tek değişikle aynı listeyi size sunuyorum” dedi. Belli ki Hoca Konya listesindeki vekiller ile çalışmak istiyor. Henüz hiçbirine fırsat gelmemesini kabul edemiyor.

2011’de %69,6 düzeyinde oy alınan Konya’da 2015 seçimlerinde %65,4 almak verisel bir sonuç olarak algılanmış. Ne teşkilatlarda ne de vekil adaylarında bir değişiklik yapılmadığına göre bu oran göze görünmedi. Futbol tabiriyle transfer dönemi sona erdi. Eldeki kadro ile en iyisini yapma vakti.

Ahmet Sorgun’un etkisi olur mu?

Geçtiğimiz seçimlerde teşkilatların gazını almak adına 12. Sıraya Eski Karatay ilçe Başkanı Ömer Ünal konulmuştu. Bu süreçte teşkilatların çalışma ritminde görülen eksiklikten olsa gerek 4. Sıraya eski il başkanı Ahmet Sorgun yerleştirildi. Dolayısı ile liste aşağıya doğru birer kişi kaydı. 10. Sırada aday gösterilen Rüveyde Gülseren Hanım ilk olarak gazetemizde yer alan iddiaların altında kaldı. Geçen dönemde “aday olma” baskılarına rağmen aday olan Gülseren Hanım bu şekilde cezasını çekmiş oldu.

Ahmet Sorgun’un özellikle taşra teşkilatlarına etkisi olacağı bir gerçek… Zira onun oluşturduğu yönetimler çoğunluklu olarak ayaktalar. Bu bir sinerji oluşturacaktır. Ama %4,5’lik oranı kapatma adına atılan bir hamle mi derseniz, orası biraz zor derim…

Ereğli Kilidini kim çözecek?

Ereğli ilçesi AK Parti, MHP ve CHP adına kilit noktada. Zira yarış orada biraz daha kızışacak.  MHP 3. Sıraya koyduğu Hüseyin Oprukçu hamlesi ile orada geçen seçimlerde yaptığı hatadan dönmüş oldu.

Buna karşılık AK Parti de Halil Etyemez’in yanı sıra 14. Sıraya Hüseyin Oprukçu’ya karşı seçim kaybeden Ahmet Özdoğan’ı koyarak listede kendi içerisinde bir denge oluşturmaya çalıştı.

CHP’nin 7 Haziran’da 2. Sıradaki Gülsüm Filorinalı yerine yine Ereğli tabanlı Ali Cemal Cömert’i 2’ye çekmesi ise Ereğli’deki seçim savaşını iyice hareketlendirmiş oldu.

Bakalım Etyemez ve Özdoğan birlikteliği mi, Oprukçu mu yoksa Cömert mi kazanacak! Ereğli kilidini çözmek kolay olmayacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR