Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

BAŞBAKAN EL ATMAZSA…

BAŞBAKAN EL ATMAZSA…

Mesele derin. Mesele uzun. Konya, 2016 İslam Turizm Başkenti. Şehrin maliklerinin, bu konudaki icracılarının sessizliğine anlam vermek mümkün değil.

Bu durum onların uhdesinde küçümsenecek bir şey mi? O yüzden mi şehirde konuyla ilgili herhangi bir şey yapılmıyor! 2016 Şubat ayı yaklaşıyor fakat bu konuda bırakın yapılmış herhangi bir icraatı en azından bir yol haritası açıklansa ya…

Yazın yapılacak birkaç toplantı dışında konuyla ilgili tek satır bilgi yok.

Önemli bir ayrıntı da 2016’daki programın içeriğinde Kültür olmaması. Yani Konya Kültür Turizm Başkenti değil. Turizm Başkenti.

Kim bilir belki de yetkililerimizin umursamazlığının sebebi budur.

Ajans kurulmasını size daha önce ayrıntılı anlattım. Dünyada yapılmış bu tür organizasyonlarının tamamında resmi olarak kurulan bir ajans vasıtasıyla; işler belirli bir düzene konulmuş. Türkiye’de de yapılmış örneklerinden bahsettik.

Vakıf meselesinde ısrar edilmesini kamuoyunun anlayacağı bir dille ifade edebilecek bir yetkilimiz var mı şehirde?

Geçen yıl bu konularda yapılmış onca toplantının neticesi nerede?

Şehir tanıtımlarının ne kadar önemli olduğunu koca koca adamlara anlatacak halimiz yok. Turizm Başkentliği kapsamında ciddi bir hava oluşturulabilirse uluslararası arenada Konyamız adına güzel şeyler yapılacağından eminiz. Organizasyonun öneminin farkında değiliz belli ki.

Konya ile ilgili bütün projelerde olduğu gibi Başbakanımız Ahmet Davutoğlu bu meseleye el atmazsa sanırım yine elimizde patlayacak. Bunca yoğunluğunun arasında ondan böyle bir şeyi Konya adına istememiz ne kadar doğru bilmiyoruz ama bizim başka kimimiz var?

Geçen hafta Aksaray’daydım. Belediye ziyaretimiz sırasında Aksaray Belediyesi’nin büyük emek ve gayretiyle şehrin bilinen önemli evliyası “Somuncu Baba” filminin çekildiğini ve 1 Nisan’da gösterime gireceğini öğrendim.

Fragmanlarından ve tanınmış oyunculardan kurulu kadrosundan anlaşıldığı kadarıyla oldukça kaliteli bir film çekilmiş. TRT’de filme katkıda bulunmuş.

Bizim yıllardır üzerinde çalıştığımız, hatta bir dönem Rahmetli Ömer Lütfi Mete’ye senaryosunu yazdırdığımız Mevlana Filmi’ne ne oldu dersiniz?

Konya’nın merkez ilçeleri kadar büyüklüğü olmayan Aksaray, tek değeri olan Somuncu Baba için TRT ile anlaşıp film çekiyor; çeşitli ülkelerde ve Tüm Türkiye’de gösterime sunuyor. Kıskanmıyor, tebrik ediyorum. Helal olsun.

Biz hangisini sayalım? Mevlana, Şems, Konevi, Ateşbaz Veli ya da Selçuklu Sultanları?

Biz konuşmayalım da kim konuşsun… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR