Uğur Özteke

Uğur Özteke

Tahir abi yine çok kızacaklar ama “sen yaparsın, senden korkulur”…

Tahir abi yine çok kızacaklar ama “sen yaparsın, senden korkulur”…

Bu güzel şehrin insanını çözmek vallahi imkansız. Ha çözmeye çözersiniz de günaha girersiniz. Tahir Akyürek Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu günden bu yana Sayın Başkan’ın dostu kesinlikle azalmıştır. Başkan’ın olmadığı ortamda Başkan’ın arkasından konuşan, onu iki tutup bir yırtanın sayısı da binlerce artmıştır.

Gel gelelim iş icraata, oya, kendisine direkt ya da en direkt bağlılıkları bildirmeye gelince bu sayı iki misle olumsuzluktan olumluya dönmüştür.

Yani bırakın şehrin durumu her yerde her an adı geçen Tahir Başkan’ı 10 küsur yıldır çekiştire çekiştire Sayın Başkan’ın bütün günahlarını aldık tertemiz çıkardık.

Böyle bir girişi şunun için yaptık.

Son yıllarda Aladdin Tepesi’nin etrafında tavaf yaptıkça kazılanlara, örtülere, şöyle yapıyoruz, böyle uçuyoruz diye Büyükşehir’in reklamlarını gördükçe bu millet bizden çok başkanı eleştirdi.

Aradan birkaç yıl geçti bizim Başkan yine açıklamadı ama biz içerden öğrendik ki altı kazılıp üstü örtülen yerlerden Selçuklu tarihi fışkırıyor.

Yalan olmasın aradan en az bir yıl geçti Tahir Başkan lütfen açıkladı “Alaeddin Tepesi Arkeolojik Park olacak”…

Millet o günlerde inanmadı Başkan birazcık açıkladı, “Alaeddin Tepesi’nde Selçuklu dönemi iç kalenin surları ortaya çıktı. Burada, Selçuklu Sarayı’nın burçları ile ilgili çalışma yürütüyoruz. Alaeddin Camii’nin restorasyonu çalışması devam ediyor. Bu çalışmalarla birlikte Anadolu medeniyetimizin, Selçuklu medeniyetimizin tapu kaydı olan, adeta tapu sicili kabul edilen Alaeddin Tepesi çok daha farklı bir manaya kavuşmuş olacak”…

………………

Durun mevzumuz daha bitmedi.

Şimdi biraz daha geriye gidelim.

En az 10 yıl önce Tahir Başkan A takımına buradaki sarayın duvarını koruyan şemsiyenin yenilenmesi talimatını verdi. Ben bu talimata bire bir şahidim. Gel gelelim o yıllardan bu yana tık yok. Biz buna canlı şahit olduğumuz için aklımıza geldikçe içten içe Tahir Başkan’ın kulaklarını çekiyoruz.

Şimdi şemsiyenin oradan geçerken hiç dikkat ediyor musunuz?

Çelikten korumalar yükseliyor. Yağmur kar yağsa da dev araçlar bu alanda çalışıyor.

Yani…

Yani Başkan 10 yıl sonra da olsa verdiği talimatı yerine getirtiyor.

…………

Şimdi kendisini yakından tanıdığımı hep iddia ettiğim Tahir Başkan, Allah razı olsun bizi bir kere daha haklı çıkartıyor.

O son derece sakin gibi görünen Başkan çok nadir siyasetçi de görülebilecek sabrı ile nasip olur da görevini birilerine teslim ederken Alaaddin Tepesi için dediğini yapmış olacak.

Biraz ileriye bakalım. Tahir Başkan da bu koltuğa çelik zincirle bağlanma değil mi?

Makamı terk edecek. Aradan üç beş ay ya da sene geçecek bugünlerde Başkana bir sövmediği kalanlar, ya da sövenler inanın kendisini sevgi ve saygı ile yad edecekler.

Yoooo öyle gülme yok. Tahir Başkan bir Arena’ya imza attı 100 tane yanlış işi unutturdu. Tüm Türkiye’nin takdirini kazanıp milli takımla Konyaspor ile tarihe geçti.  

Geçmedi mi?

Tabii şimdi siz diyeceksiniz ki “Peki eski stadyum ne olacak?”

Vallahi onu da Tahir Başkan bilir.

Benim bildiğim Tahir Başkan da şimdilik oraya pek el atmaz, toz kaldırmaz.

Tekrar Alaaddin’in çevresinde tavafa gelince. Ordu Evi’nin yerinde yeller esiyor. Başkanı ipsiz asanlar şimdi alkış tutuyorlar? Yalan mı?

Sizi bilmem ama biz bildiğimizi Başkan’ın yüzüne de söyleriz, arkasından da yazarız “Tahir Akyürek gibi bir siyasetçi bu şehre de bu ülkeye de çok zor gelir. Gelir de biz görür müyüz onu da bilemeyiz”…

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Parçaları kaybolmuş puzzle gibi artık insanlar. Kiminin kalbi, kiminin ruhu, kiminin beyni yok..

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Hava karardıktan sonra araçların farını yakmayı unutmadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR