Mustafa Kömürcü

Mustafa Kömürcü

Başkan Akyürek Onaylarsa

Başkan Akyürek Onaylarsa

İlk yazım dolayısı ile beni arayan mesajlarını ileten tüm sevdiklerime, okurlarımıza öncelikle çok teşekkür ederim.

Selçuk Üniversitesi’ne giderken TEİAŞ önündeki tramvay yoluna yaklaşık bir buçuk haftadır bakım yapılıyor. Tabi ki bu süre zarfında vatandaşlar Alaaddin-Otogar arası tramvaylarla, Otogar-Kampüs hattında ise otobüslerle taşınıyor.

Bu bakım onarım çalışmasının 1.5 ay daha sürmesinin planlandığı ancak en kötü senaryo göz önünde bulundurularak üniversite dönemine yetiştirileceği kulağıma gelen bilgiler arasında.

Bakım çalışması demişken ne olduğu ile ilgili de biraz bilgi verelim. Kültürpark durağının hemen yanında yer alan alternatif ray üzerinde geçtiğimiz aylarda bir çalışma olmuştu. Birçoğumuz o çalışmanın oraya asılan afişte yazdığı gibi yeni Adliye Hattı ile ilgili olduğunu düşünmüştük.

 

foto-1-011.jpg

 

İşin aslı maalesef öyle değilmiş. Hemzemin geçit olarak kullanılan tramvay yollarında asfaltın çıkardığı sesi daha aza indirmek için bahsettiğimiz yerde örnek bir çalışma yapılmış. Şehrimizin toplu ulaşımda ileri gelen isimleri de bu çalışmayı beğenerek diğer hemzemin geçitlere uygulamaya karar vermişler.

Tamam güzel bir çalışma. Takdir ediyorum. Ancak neden TEİAŞ önündeki hemzemin olarak kullanılması artık mümkün olmayan (iki tarafı da artık yeşil alan çünkü) rayları söküp, orayı normal taşlı tramvay yolu yapmak yerine tekrar hemzemin yol yapılıyor buna anlam veremedim.

BAŞKAN AKYÜREK ONAYLARSA

Cumhuriyet tramvay durağında geçtiğimiz hafta içerisinde bir çalışma yapılarak Bisiklet Parkı oluşturuldu.

 

foto-2-011.jpg

 

Çalışan işçi arkadaşlarla yaptığım sohbette, Cumhuriyet durağındaki Bisiklet Parkı’nın numune olarak yapıldığını ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in bizzat parkı teftiş edeceğini söylediler.

Başkan Akyürek eğer yapılan numuneyi onaylarsa uygun olan tüm duraklara Bisiklet Park’ları yapılmaya başlanacakmış. Hayırlı uğurlu olsun…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Mustafa Kömürcü Arşivi
SON YAZILAR