Mustafa Kömürcü

Mustafa Kömürcü

İstanbul’un güzide ilçesi: Seydişehir

İstanbul’un güzide ilçesi: Seydişehir

Yazımıza başlarken öncelikle şunu belirtmek istiyorum, bugüne kadar yazdığım yazılarda yıkıcı değil yapıcı olmaya çalıştım her daim. Eksiklikleri, sorunları, enteresan durumları belirtmeliyim ki bu hususlar üzerinde yetkililer bir çalışma yapsın.

Birkaç hafta önce yazdığım “İlla Ölmek mi lazım” başlıklı yazımda Sultan Caddesi’nde acilen bir düzeltme olması gerektiğini belirtmiştim. 

foto-1-020.jpg

Yazımızın üzerinden fazla bir zaman geçmeden o cadde üzerine trafik ışıkları konuldu. Bu ışıklar da o caddede sürekli meydana gelen maddi ve yaralamalı kazaların ciddi seviyede azalmasına sebep oldu. Demek ki neymiş illa ölmek lazım değilmiş! İstenildiği vakit çok rahat trafik düzenlemesi yapılabiliyormuş…

 

SEYDİŞEHİR NERENİN İLÇESİ?

Büyükşehir Yasası ile artık ilçe belediyeleri Büyükşehir Belediyesi’ne bağlandı bildiğiniz gibi. Yani 31 ilçemizin bütün sorunu artık Büyükşehir Belediyesi’ne ait. Geçtiğimiz hafta içerisinde Seydişehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler biriminden şehrimizin tüm yazılı ve görsel basınına “Seydişehir yenilenmeye devam ediyor” başlıklı bir haber servis edildi. Haberde Seydişehir’de yaz dönemi ile birlikte başlayan asfalt çalışmalarının hız kesmeden devam ettiği ve Konya Büyükşehir ve Seydişehir Belediyesi’nin ortak çalışmaları ile başlatılan asfalt çalışmalarında ilçenin sorunlu ve bozuk yollarının yeniden yapıldığı yazıyordu. Eee ne var bunda? dediğinizi duyuyorum. Aşağıdaki fotoya dikkatlice bakın lütfen!

foto-2-023.jpg

Bu fotoğraf Seydişehir’den bize servis edilen haber fotoğrafı. Hala dikkatinizi çeken bir şey yok mu? Fotoğrafın sağ tarafına dikkatlice bakacak olursanız İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Müdürlüğü Yol Çizgi Çalışması yazdığını görebilirsiniz.

Büyükşehir Belediyesi ile görüştüm. Bu durumun asılını da sordum. Aldığım bilgiye göre Konya Büyükşehir Belediyesi’nin yol çizgisi çalışma aracı yokmuş. Bu araç da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden kiralanarak 1 günlüğüne getirilmiş. Bu şekilde ihale ederek araç kiralamak almaktan daha hesaplı imiş. Ne diyelim bu işin uzmanları böyle yorumlamış demek ki.

Büyükşehir Belediyesi yeni yasa ile omzuna oldukça aşırı bir yük almış durumda. Bunun farkındayım. Ancak, bu ülkede yapılan işler ben yaptım oldu mantığı ile ilerlemese, bu atın arabayı çekip çekmeyeceği önceden tespit edilse ne iyi olur değil mi?

Kaldırımlar yapılıp 1 ay sonra sökülmese, asfalt yapıp 3 gün sonra kazıp boru değiştirilmese ne güzel olur. Fizibiliteyi düzgün yapabilsek, biraz öngörülü olup işimizi sağlam yapsak bence tam Büyükşehir oluruz

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Kömürcü Arşivi
SON YAZILAR