Mustafa Kömürcü

Mustafa Kömürcü

Samsun'daki kreş!

Samsun'daki kreş!

Yazılarıma uzun bir süre ara vermiştim. Bu süre zarfında bir Yazı İşleri Müdürlüğü deneyimim de oldu. Artık www.pusulahaber.com.tr adresinin sorumlusuyum. Allah utandırmasın inşallah.

Bundan sonra haftada belirsiz süre aralıklarında gündem ile alakalı şeyler yazacağım. Samsun'da özel bir kreşte minik çocuklara yapılan şiddeti gördünüz mü bilmiyorum. Görmediyseniz de buraya tıklayarak ilgili videoyu izleyebilirseniz.

Videoda sözde kreş yetkilisi öğretmenler (öğretmen demeye dilim varmıyor da neyse) çocuklara şiddet uyguluyor. Bu şiddet de kameralarca kaydediliyor.

Hadi dayak atılan çocuğun psikolojisi bozuldu. Yanındaki çocuklar etkilenmeyecek mi? bu nasıl bir eğitim anlayışıdır?

O kreş yetkilileri hakkında polis soruşturma başlattı. Bakalım neler olacak.

Gelelim sadede...

Şimdi ben de bir babayım. Yaklaşık 11 ay önce oğlum dünyaya gelmeden önce eşime dedim ki "Beni geri kafalı biri olarak düşünebilirsin ama ben senin çalışmanı istemiyorum!"

Eşim doğal olarak tepki verdi tabiki maddi açıdan -özellikle oğlumuzu kucağımıza aldıktan sonra- sıkıntı çekeceğimizi bunu nasıl aşabileceğimiz sordu...

"Haklısın" dedim. "Maddi olarak sıkıntılar yaşayacağız."

Ancak benim mesleğimden ötürü her şeyin en kötüsünü düşünmek gibi bir hastalığım var. Beni bilen bilir kolay kolay da hayata pozitif bakamam. Çünkü sizlerin bazen çok şaşırdığı haberler bizlere yani basın sektöründe çalışanlara normal geliyor. Anormal bir insan olduğumu kabul ediyorum. Ama bu konuda maalesef değişemiyorum.

Eşim maddi olarak sıkıntı yaşayacağımızı söylediğinde ona söylediğim tek cümlem şuydu: Sen oğlumuzun büyümesinde yanında ol, evinde çalış başka hiç bir şey istemiyorum...

Şimdi dobra dobra konuşalım. Konya'nın iş sahası belli. Eşim Gıda Teknikeri ve büyük bir fabrikada Kalite Kontrol Müdürlüğü de yaptı. Yaklaşık 12 saat mesailerle çalışmasının sonucunda aldığı parayı söylesem gülersiniz.

Basit bir hesapla eşimin de çalışması ile birlikte oğlumuzu kreşe göndermemiz halinde elimize kâr olarak küçük bir miktar para kalacak.

Peki bu kalan para bizi kral mı yapacak?

-Hayır

Oğlumuz daha iyi bir eğitim mi alacak kreşte?

-Hayır! (Burada eşime eğitim konusunda güvendiğimi belirteyim)

Kafam, bu kadar kötü örnek varken sizce rahat olabilir mi?

-Kesinlikle hayır...

Konya'da çok güzel kreşler var biliyorum. Hepsi kötüdür de demiyorum. Çocuklarınızı kreşlerden alın da demiyorum. Yanlış anlaşılma olmasın lütfen.

Bu arada ben bu yazıyı neden yazdım biliyor musunuz? Bu haberin altına yapılan bir yorumdan dolayı.

Vatandaş diyor ki Çocuklar çok şımarık ve haylazlar, iyi bir dayak hak ediyorlar. Öğretmenler iyi eğitim veriyorlar.

Şimdi ben ne diyeyim. okuduğumda kafamdan vurulmuşa döndüm. Şahıs diyor ki ÇOCUKLAR HAYLAZ(mış). Çocuk kardeşim bu çocuk. Sen hiç mi çocuk olmadın sanki.

Arkadaşı dayakla terbiye etmişler belli ki. Her çocuğa dayak atmayı uygun görüyor.

Neyse daha fazla uzatmayalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Mustafa Kömürcü Arşivi
SON YAZILAR