Mustafa Kömürcü

Mustafa Kömürcü

Büyükşehir yine sınıfta kaldı

Büyükşehir yine sınıfta kaldı


Dünyanın en büyük restorasyon çalışmalarından biri olan ve Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen “Tarihi Bedesten Çarşısı Restorasyon Çalışması” kapsamında son rötuşlar yapılıyor. 
Valilik önünden trafik girişi iptal edilerek kaldırım çalışması yapıldı. Amacın trafik akışını keserek esnafın daha rahat satış yapabilmesi. 

foto-007.jpg

Yaklaşık bir hafta önce Bedesten esnafı zabıtaların kaldırım işgalinin önüne geçmek için mallarını kaldırtmalarından dolayı kepenk indirmişti. Bu uygulama ile işleri büyük ölçüde aksayan esnaf umudunu trafiğin olmamasına bağlamış durumda. 
BELEDİYE SINIFTA KALDI
Bu yaşıma geldim ben bu seneki kadar düzenli ve 3-4 saat süren yağış Konya’da görmedim. Gördüysem de unuttum. Sayın Yazı İşleri Müdürüm Hüseyin Altay ile saate ve havaya bakıp yarım saate yağmur başlar diyoruz ve maşallah ortalığı sel götürüyor. Düzenli olarak akşam saatlerinde başlayan bu yağışlara “Kırkikindi Yağışları” adı veriliyor. Genellikle yaz ve kış mevsimlerinin başlangıcında görülüyor. Yağmur berekettir daha çok ve vakitli yağsın inşallah. 

foto-2-020.jpg

Tabi bu yoğun yağışlara alışık değiliz. Bu bir gerçek. Trafik yağmurla beraber anında kilit. Sürücülerin nedense elleri ayakları dolanıyor. Haliyle trafikte de keşmekeş bir durum söz konusu oluyor. 
Büyükşehir Belediyesi haklı olarak Konya’nın fazla yağış almamasından altyapıyı pek önemsemiyor bana göre. Bu söylediklerimi son 1 buçuk aydır Konya’mızın özlediği yağmurları almasıyla birlikte yolların göle dönmesine dayanarak ifade ediyorum. Maalesef Büyükşehir yağmur yağdığında rögarlardan geri basan ve fışkırarak Kültür Park’taki havuzu anımsatan kanalizasyon suyu sorununu çözemediği için sınıfta kalmıştır!
Son olarak Ermenek’te meydana gelen vahim olay hepimizi derinden üzdü. Madencilerin yakınlarına, sevenlerine ve tüm kalbi sızlayanlara sabır diliyorum…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Kömürcü Arşivi
SON YAZILAR