Mustafa Kömürcü

Mustafa Kömürcü

Siyaset ısınıyor

Siyaset ısınıyor

Partiler ilçe kongrelerini yapmaya başladılar. İl kongreleri hazırlıkları olanca hızıyla devam ediyor. Kulisler cadı kazanı gibi. Köylerimizden başlamak üzere ilçelerimizde ve nihayetimizde il merkezinde siyasi kadrolar kendilerini yenileyecek, kadrolarını dinamik isimlerle güçlendirmeye çalışacaklar. Zira genel seçim zamanı geldi çattı.
Siyasetteki yerel kadroların güçlü, çalışkan, dinamik olmasının faydası çok büyük. Lakin en önemli konu bu seçimlerde Ankara’ya göndereceğimiz milletvekillerinin çok daha güçlü, çalışkan ve dinamik olması. Bir şeyler yapmış, bugüne kadar ki hizmetleriyle rüştünü ispat etmiş, halkın vatandaşın beklentilerini karşılayabilecek birileri olmalı. Yarın birileri çıkacak ben adayım diyecektir. Bugüne kadar yaşamlarında dikili kuru ağaçları olmayan, hizmet adına ürettikleri koca bir sıfır olanları Ankara’ya göndermemeliyiz.
Konya milletvekilimiz Ahmet Davutoğlu’nun Başbakan olması ilimiz için çok büyük şans. Geçmişte Malatya, Kayseri, Isparta bunu nasıl yaptıysa bizim de bu avantajı yatırım olarak Konya’ya kazandırmamız lazım. Selçuklu’nun Başkenti olan, ticaret güzergahının geçiş noktası olan, Mevlana gibi inanç turizminin mihenk taşlarından birini sınırlarında barındıran Konya hak ettiği yatırımları alabilmeli. İşte bu noktada Başbakanımız hemşehrimiz Davutoğlu’na omuz verecek, gücüne güç katacak isimleri ona yardımcı olarak göndermeliyiz.
O zaman bizim siyasette bir yıldıza, bir takım kaptanına takımın başındaki hocası olan Başbakanımızın taktiklerini sahada uygulatacak iyi başarılı bir isme ihtiyacımız var. Nasıl ki takım oyunlarında öncelikli olarak yıldızın ismini tahtaya yazar etrafına da ona yardımcı olacak kişileri eklerseniz tam da öyle bir şey işte.
Şimdi aklımızdan kim olmalı diye geçirelim. Kimden Konya için bir şeyler beklemeliyiz sorusunu hep birlikte kendimize soralım. Bir çoğunuzun alternatif bulmakta zorlandığını görür gibiyim. Tanıdık eş dost isimlerin dışında bugüne kadar Konya için yatırım yapan, istihdam sağlayan, halkta karşılığı olan sayısı o kadar az ki Recep Konuk ismi açık ara zihnimin en ön safında, direk parlayan bir yıldız konumunda.
Son on yılda Konya ekonomisine çok ciddi katkı sağlaması, ilimize hem de tek başına 35 fabrika kazandırması, sekiz binden fazla gence direk iş, aş imkanı sunması, dolaylı istihdam sağladığı ilçelerimizdeki köylerimizdeki onbinlerce köylüye çiftçiye hakim olması son dönemde tarımda, sanayide yatırımda yıldızlaşması sayın Konuk’u da siyasette açık ara önde kılıyor. Konya tarihinin son elli yılına baktığımızda 2.5-3 milyar dolar yatırım yapan her gün yeni bir fabrika müjdesi veren bir başka isim daha bulabilir misiniz?
Bizim siyasette doğru, dürüst, bulunduğu makamı doldurabilen halka iş aş imkanı sağlayabilen kişilere ihtiyacımız var. Önümüzde koyulmuş bir 2023 hedefi var ki bugünden sonra boş lafa vaade kulaklarımızı tıkamalı işiyle yaptıklarıyla kazandırdığı istihdam ile ilimize ülkemize katkılarıyla değerlendirmeliyiz. Bu yüzden Recep Konuk gibi başarılı insanları siyasete taşımalıyız.
Konya uzun yıllar siyasette yıldızını çıkartamadı, hak ettiği şekilde temsil edilemedi. Durup düşündüğümüzde üç milletvekilinin ismini sayamadık. Dolayısıyla da Ankara’dan, suyun başından hak ettiğimiz yatırımları alamadık. Bugünler siyasetin kızıştığı, cadı kazanlarının kaynamaya başladığı, takımların silinip tekrar kurulmaya başlandığı günler.
Geçmişte yaşadığımız sıkıntıları yaşamamak, siyasette ilimizi en iyi şekilde temsil etmek ve hak ettiğimizi alabilmek için takımı doğru kurmak takımın kaptanını doğru seçmek zorundayız. Son dönemde elimize geçen Başbakanımız Ahmet Davutoğlu avantajını iyi kullanmalı takım kaptanı olarak da son dönemin yıldızı Recep Konuk’u tahtanın başına yazdırmalıyız. Biz neden bir Malatya bir Kayseri olmayalım hayıflanmasını yapmak yerine daha iyiyi daha güzelini nasıl alırızın peşinde koşmalıyız.
Siyaset uzun bir maraton lakin bu maratonda doğru zamanda doğru atakları yapabilirseniz başarılı olursunuz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Kömürcü Arşivi
SON YAZILAR