Uğur Özteke

Uğur Özteke

Ahmet Şan’ı kandırmayın Konya sporuna yazık edersiniz

Ahmet Şan’ı kandırmayın Konya sporuna yazık edersiniz

Kabul etseniz de etmeseniz de Tahir Başkan Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu sürece Konya sporunun bazen 1 bazen de 2 numarası Sayın Ahmet Şan’dır.
Bu yorumumu asla ne her iki isme karşı olduğum için, ne de bir sorunum olduğu için yazıyorum.
Hatta zaman zaman Tahir Başkan adına da çok üzülüyorum. Bunu başkana bizzat ifadede de ediyorum. Çünkü bu şehrin büyük sorunu, hatta tüm iyi niyetli çabalara rağmen çözülemeyen ve de çözülemeyecek sorunu “SAMİMİYETSİZLİKTİR” 
Spordaki bu emir komuta işinde en büyük zararı Tahir Başkan, ardından da Sayın Ahmet Şan görmektedir. Tabii bu gerçekleri hiç kimse bu iki ismin yüzüne söyleyemez. Niye? 
Çünkü ya menfaatleri için susarlar ya da “Aman bana dokunmayan yılan bin yaşasın” felsefesi ile günlerini gün etmeye çalışırlar. Hatta spora dünyaları kapatıp başka işle uğraşırlar. 
Spor bizim dünyamız. Sporla büyüdük sporla yaşlanıyoruz. Bu mesleği yapmaya çalıştıkça da spordan kopamıyoruz.
……………….
Şu Anadolu Selçukspor’un yeni yönetimi belli oldu yaaa! Allah rızası için bir kişi de bizi arayıp da “Abi yeni yönetim süper” demedi. Aramayacak isimler bile havayı suyu bahane edip arayıp selam verdikten sonra Anadolu Selçuk ile bilinen bilenmeyen ne varsa döküp indirdiler ve kan kustular. 
Önce hepimizin Anadolu Selçuk’un yeni yönetim kurulu üyelerine saygı duymamız gerekir. Çünkü bir kulübün yasal kongresi yapılıyor ve genel kurul bu beş arkadaşımızı seçiyor. 
Haa her ne kadar bu kulüp Konyaspor’dan sonra futbolda en çok konuşulan ikinci kulübümüz olsa da, genel kurula 68 üyesinden 15’i katılmış olsa da, sonuçta bunun adı “seçim”. 
Fotoğrafa bakıyorsunuz genel kuruldakilerin çoğu da zaten kulüp çalışanı. 
Hani bizim nüfusumuz 2 milyon ya. 2 milyonluk şehrin en büyük ikinci takımının üyesi de 68 ise zaten varın siz düşünün gerisini. 
Bu yönetimi eleştirmek bu seçilmiş beş arkadaşımıza haksızlık olur. Hatta bizim de yıllardır birlikte olduğumuz bu insanların günahı ne? Bunlar da emir kulu!  
“Gel” denir gelirler. “Yaz” denir yazarlar “sus” denir susarlar. Git dedikleri zaman da garipler gidecektir!
Tekrar başa dönüyoruz Tahir Başkan nasıl bu işten zarar görüyorsa şimdi de bu beş isim bir daha yıpranacak. 
………………..
Hemen buradan bir de Konyaspor’a bir çift laf etmek isteriz. 
Çünkü Konya’yı sporda bir, iki hadi bilemediniz üç, hadi cahiliz diyelim son 10 yılda beş kişi yönetir.
Nadir de olsa bu beş kişi aferin alır. Sporun parasını hep bu isimler kazanır. Manevi rant ise hep bu isimlerindir.
Kötü bir şey varsa iş dünyası kötüdür, taraftar kötüdür kısaca şehir kötüdür.
Konyaspor yönetimi Aykut Hoca ile Konyaspor’un geleceğini değil bence önce kendilerini kurtardılar. Çünkü Ömer Ali’nin son dakikadaki şans golü olmasaydı bugün yönetim tartışılıyor olacaktı.
……………
GECE EĞLENCESİNE ÇIKAN FUTBOLCULAR
Neyse burayı da geçtik. Çarşambayı perşembeye bağlayan gece yarısı Konyasporlu bası as yıldız futbolcularımızı şehrin en sosyetik eğlence mekanına girerken görmüşler. O kapının girişinde bekleyen arkadaşımıza da bazı futbolcular fotoğraflarının çekilmemesi için ricacı olmuşlar. Bizim “salak” da fotoğraflarını çekmemiş. (İsteyen yönetici o kulübün kamerasından durumu kontrol edebilir)
Bunu niye diyoruz. Aman gözünüzü seveyim. Hiçbir şey dışarıdan göründüğü gibi değil. 
Gelin bir Konyasporumuz var hiç değilse hafta sonları onunla mutlu olalım. Çünkü gidişat hayra alamet değil. 
GÜNÜN OKKALI SÖZÜ
Büyük adamların hataları güneş tutulmasına benzer, onları herkes görür.
NE ZAMAN ADAM OLURUZ?
Adamlığın hakkını verebildiğimiz zaman ADAM oluruz 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR