Uğur Özteke

Uğur Özteke

BAŞKAN FATMA TORU NEREDEYDİ?

BAŞKAN FATMA TORU NEREDEYDİ?

Güneş yine kendini hissettirdi. Şu son üç beş gün nerede ise kendimizden utanmasak kışlıkları yeniden çıkartıp giyecektik. O zaman güzel güneşli bir gün içerisinde sağlıklı mutlu huzurlu saatler dileyerek biraz ılık hafta sonu yazımıza başlayalım inşallah. 

SİVASLI ALİ KEMAL

CADDESİNİN TRAFİĞİ

Bir okurumuz sorununu fotoğraflı olarak bizlere dolayısıyla yetkililere durumu şöyle izah ediyordu; “Belediye Başkanı Uğur Altay Bey’e bir sorum olacak. Çalışmaya ne zaman başlayıp bu trafiğe nasıl çözüm bulacaksınız? İstanbul seçimleri de bitti artık Konya'ya da döndünüz.

foto-1-635.jpg

Burası Sivaslı Ali Kemal Caddesi, fotoğrafta görünen kadar bir de arka tarafta daha bu kadar araç sırası var ve günün her saati aynı. Bu kavşakta çok uzun yanan ışıklar saç yolduruyor. Ana cadde burası tali yolla aynı ışık süresi verilmiş. Tali yolda bekleyen araç 1, ana caddede bekleyen 50… Önceki başkan akıllı ışık sistemi diye bir yatırım yapmıştı, anlaşılan çalışmıyor sistem.”

……………

Evet bu yolu ben de zaman zaman kullanırım. Orası yanılmıyorsam Çinili Çeşme kavşağı diye bilinen trafik lambalarında beklememek ve trafiği takılmamak için hep ara yollara dalar kaçarım. Ama gerçekten bu kavşakta ışıklara bir el atmak lazım diye okurumuza katılıyorum.

KAVŞAKTA KONVOY KİLİDİ

Sıkı takipçilerimizden şehir sevdalısı büyüğümüz Selman Bey yine farklı ve sık sık rastladığımız bir konuya imkanları ölçüsünde fotoğrafını da çekerek şöyle diyordu

foto-2-526.jpg

“Uğur abim hani sen hep diyorsun ya ne zaman adam oluruz? Diye işte onlara bir ek ana arterlerde konvoy olarak yolu kesip (düğün asker sevki vb. hangi sebeplerle olursa olsun) yolun ortasında oynamadığımız zaman ADAM oluruz. (Korna çalarak gecenin bir vakti ses kirliliğine gürültü ye hiç girmiyorum daha.)

Avrupa’da aynı eylemi yapanlara verilen ehliyetlerin alınması ve ilave para cezasını duymuşsunuzdur. En orijinali de hâkimin haklı gerekçeleri.

İsteyen Google’dan bulup okusun. İnsan hakları ihlali, ırkçılığı teşvik, kin ve nefret oluşturma cana ve mala zarar verme ihtimali vb…

Bildiğim kadarıyla zaten yasak bir eylem lakin takan yok. Birilerinin canı yanmadan engellenmeli. Kendilerini düşünmeyenler başkalarını zaten hiç düşünmez. Bunun bir şekilde engellenmesi lazım vesselâm.”

…………….

Biz de bir söz vardır değil mi “Doğru söze Hacı Emmin ne desin?”

UTANILACAK VE UTANÇ DUYULACAK BAYRAK (!)

Duyarlı bir okurumuz gördüğü ve şok olduğu manzara karşısında dayanamamış önce anlı şanlı kan dökerek can vererek diktiğimiz Türk Bayraklarımızın fotoğrafını çekmiş

foto-3-369.jpgfoto-4-237.jpg

Sonra da şunları söylüyordu;

“SA. Uğur abi kolay gelsin. Bayrağın haline bir bakar mısınız abi?

Utanmaz herif

Abi bakın bilgini olsun

Türk Bayrağı Tüzüğü 26. Madde.

Yasaklar

Madde 26 – Bayrak, yırtık, sökük, yamalı, delik, kirli, soluk, buruşuk olarak veya taşıdığı manevi değeri zedeleyecek biçimde kullanılamaz; 21 inci madde hükümleri dışında, ne maksatla olursa olsun, örtü olarak serilemez; oturulan veya ayakla basılan yerlere konulamaz; elbise ve üniforma olarak giyilemez. Bu yerlere, masalara, kürsülere vb. eşya üzerine

Bayrağın şekli yapılamaz.

Bayrak yırtılamaz, yakılamaz, yere atılamaz, gerekli itina gösterilmeden kullanılamaz.”

…………..

Okurumuz yüzdü yüz haklı. Az bile yazmış. Bu konuya ve yere görevlilerimizin derhal müdahale edeceklerini umuyorum.

VATANDAŞ UYARINCA BİZİM DE

DİKKATİMİZİ ÇEKTİ

Okurlarımızın gönderdi notlardan birisi de Tantavi Ambarının açılışında bu yeri buraya ve Konya’ya kazandıran eski Başkan Fatma Toru Hanımefendi’nin fotoğraf karelerinde olmayışı idi.

Neyse bakın vatandaş ne diyordu;

Uğur Bey size küçük bir not:

Tantavi Ambarı, 15 Temmuz 2019 tarihinde Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi olarak hizmete açıldı. Harabe haldeki bu ambarın yeniden Konya’ya kazandırılmasında kuşkusuz büyük emekleri olan eski başkan Fatma Toru’yu açılışta göremedik. Belediyenin sitesinde yer alan haberde de ismini göremedik…”

………….

Okurumuz hatırlatınca düşündüm doğru idi. O gün bize gelen fotoğraflarda Fatma Başkan yoktu. Ben şahsen Fatma Hanım’ın unutup davet edilmediğini hiç düşünmedim. Fatma Hanım davet edilmiştir. Ama millet tatillerde. Belki Fatma Hanım da bugünlerde çoluk çocuk yılların yorgunluğunu atıyordur.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Böyle bir çağın insanı olmak, imtihan olarak hepimize yeter.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ? 

Direksiyondaki sürücü ışıklarda beklerken yanında da eşi varken camı açıp yere tükürmediği zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
33 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR