Uğur Özteke

Uğur Özteke

Başkan Fatma Toru’dan “korkun” yazmıştık…

Başkan Fatma Toru’dan “korkun” yazmıştık…

Arşiv kadar güzel bir şey var mı?

Fatma Toru Hanım Başkan aday adayı olup gazeteye ziyarete geldiği ilk gün şöyle yazmışım, “Yaklaşık bir saat görüşme yaptığımız aday adayı Fatma Hanım’dan korktum”…

Evet, lütfen dikkat eder misiniz? Başkan olunca yazmamışız. İlk görüşmemizin ardından ilk intibalarımızı okurlarımızla paylaşırken böyle bir “riskli” yorumda bulunmuşuz.

Tabii “korktum ve korkun” derken “Başarılı hanımefendi” portresini çizmişiz.

O günlerden bugünlere derenin altından çok sular aktı. Her şey bir tarafa Fatma Hanım’a oy verenler bile bir süre “kadın” olması hasebi ile Fatma Hanım’ı kabullenmediler. Hiçbir şey diyemediler, dudak büküp “Kadın işte” demişlerdi.

………….

Dün Fatma Hanım’dan, Meram Belediyesi’nin Başkanlık katındaki dostlarımızdan gelen ısrarlı davet talebine icabet ettik. Aslında bu kadar ısrar olmasa gitme şansımız sıfır idi. Evden 7.30 sularında çıkmıştık. Fatma Hanım’ın bulunduğu salona girerken fark ettim ve utandım ki daha “ayakkabılarımızı bile bağlamamışız”

……….

Ve Başkan toplantıda bombayı patlattı “TANTAVİ AMBARINI BELEDİYEMİZE ALDIK”…

Tantavi Ambarı’nın tarihi yeri konumu ile ilgili geniş bilgileri ve haberleri Gazetemiz PUSULA’nın sayfalarında bol bol okuyabilirsiniz.

Onun için burayı kısa geçip tekrar Fatma Hanım’la ilgili kısa bir yorum yapmak istiyorum.

Belki salonda bulunanların dikkatinden kaçtı ama Başkan satır arasında buranın önemine dikkat çekmek için özellikle vurgu yaptı “Daha önceki 4 Belediye Başkanımız da burası için gerekli girişimleri yapmıştı. Ama bu bize nasip oldu…” !!!

…………

Demek ki kulakları çınlasın Meram’ın Başkanları sıra ile Veysel Candan, Mustafa Özkan, Refik Tuzcuoğlu ve Serdar Kalaycı elbette şehrin göbeğinde Mahmuriye Mahallesinde Gar’a 100 metre mesafedeki bu yerin önemini biliyorlardı. Ama sonuçta yıllardır burası metruk bir vaziyette paha biçilemez bir fiyata dünü bekliyordu. Ama bu işi koparmak için tutsalar da kendilerine nasip olmamıştı.

Fatma Hanım laf arasında ayaküstü fiyatını da açıkladı. Nerede ise 15 yıl önce istenen fiyata burası belediyeye kazandırılmıştı.

……………….

Şimdi Fatma Başkan ile ilk karşılaştığımız zaman kendisi ile ilgili yaptığımız değerlendirmemize katılıyor musunuz?

BAŞKAN ABDÜLKADİR ÖZÖĞÜR’E ÖZEL TEŞEKKÜR

Dünkü toplantının bir başka dikkat çeken özelliği ise Ak Parti Meram ilçe Başkanı Abdülkadir Özöğür’ün Başkan ile birebir ve çok uyumlu çalışma istihbarat bilgilerinin doğruluğu idi. Dün buna saatlerce şahit olduk. İnşallah bu konuya önümüzde ki günlerde daha detaylı değiniriz.   

BELEDİYE BAŞKANLARIMIZA VE YÖNETİCİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ…

Pazartesi günkü köşe yazımızda “Alaaddin-Mevlana hattı, Şükran Mahallesini nasıl kilitler?“ Başlığı ile Şükran Mahallesi Gürcü Hatun Sokak’taki trafik düğümünü fotoğraflarla sizlerin ve büyüklerimizin takdirlerine sunmuştuk.

Bu fotoğrafları ve sorunu da bize güvenen değerli bir hocamız bize iletmişti. İşte aynı hocamız Pazartesi günü öğle saatlerine doğru arıyor ve neşe içerisinde “Yolun tek yön olarak değiştirildiğini” söylüyordu.

Çok mutlu olduk. Dün dile getiremedik ama bugün yazımıza duyarlılık gösteren ve süratle konunun üzerine giden tüm büyüklerimize bu sokağı kullanan insanlarımız adına teşekkürlerimizi ve dualarımızı sunuyoruz.

Birbirimizi art niyetsiz ve B plansız dinleyebildiğimiz zaman tüm güzelliklerin bizim için olduğuna yürekten inanıyoruz.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Gerçek sevgi, iyilik gördüğünde artmayan, kötülük gördüğünde eksilmeyendir.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Konya-Ankara yolu çıkışında organizeye kadar ağır araçların, tırların ve kamyonların terör estirmelerine engel olabildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR