Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

Başkanlar ve Konyaspor

Başkanlar ve Konyaspor

1980-1984 Lütfü Tuncel Belediye Başkanı. A.Yüzbaşıgil ve M. Çolakoğlu dönemin Konyaspor başkanları. Zamanın İkinci liginde geçen yıllar.

1984-1989 Belediye Başkanı Ahmet Öksüz. Konyaspor üç başkanla dönemi tamamlıyor ve aynı zamanda Konyaspor Başkanı Ahmet Öksüz ile 1987-88 sezonunda şampiyon olarak zamanın 1. Ligi ile tanışıyor. Sekizincilikle biten sezon.

1989-1999 Belediye Başkanı Halil Ürün. 10 ayrı Konyaspor Başkanı görev yapıyor. Şampiyonluk sonrası şimdinin Süper liginde geçen 4 sezon. Numan Erkan ile başlayıp Sait Gönen ile biten dönem sonunda yeniden zamanın İkinci Ligine dönüş.

1999-2004 Belediye Başkanı Mustafa Özkafa. Konyaspor Başkanı olarak 5 kişi görev almış. Uzun aradan sonra 2002-2003 sezonunda Mehmet Köseoğlu döneminde bugünün Süper Ligi’ne dönüş. İlk sezonda onbirincilik.

2004’den bugüne; Tahir Akyürek’in Belediye Başkanlığı dönemi. Günümüz Konyaspor Başkanı Ahmet Şan’ın iki kez görev aldığı,  toplam dört kişinin Konyaspor Başkanlığı yaptığı istikrarlı ve bu sezonla 8 yıllık Süper lig dönemi. Bahattin Karapınar hem şampiyonluk hem düşme yaşarken, M. Ali Kuntoğlu ile iddialı başlayan sezon küme düşme; Ahmet Şan ile ise süper lige dönüşler yaşanıyor. En iyi derecemiz 2005-2006 sezonunda yedincilik.

Kulüp Başkanlarının genelde borçlanmalardan sorumlu olmadığı, menajer teslimiyeti ve transfer isabetsizliğinin zirve yaptığı, altyapıya şaşı bakıldığı, izleme ekiplerinin neyi izlediğinin pek belli olmadığı ülkemiz futbol yönetiminde şehir takımları elbette ki genellikle Belediyelerin desteğiyle ayakta kalma mücadelesi veriyor. Kulüp başkanlıkları zorluğu bir yana başkanlar için prestij, protokol, tanıtım, her türlü kolaylık demektir. Kalıcı başarılar için istikrar, doğru yönetim, kentin dinamiklerinin desteği, geniş üyelikli delege yapısı, elbette altyapı ve izleme ekiplerinin kalitesi şarttır. Olağan kongre zamanı yaklaşmakta iken Sn. Tahir Akyürek’e mesajım var. Sn. Başkan lütfen nispi başarı ve istikrar yakalanmışken, desteğinizle Konyaspor bir yerlere gelmişken, yeni stadımızla taraftar destek ve gönüldaşlığı sağlanmışken lütfen kollarınızı sıvayın. Kurumsallaşalım, küskünleri de kucaklayacak güçlü yönetim hazırlığı yapalım. Kentimden kazananların sponsorluğunu sağlayalım. Ciddi altyapı ve hesap verecek izleme ekipleri kuralım. Mali durumumuzu açıkça bilelim. Yarınları planlayalım. Ben çoğunluk sağlanamadığı için ertelenen kongreler, kayyuma gidilecek korkusuyla devredilen yönetimler, yarım saatte ibralaşmalar, üç yılda Avrupa planıyla başlanıp bir yılda alt ligde son bulan sezonlar yaşamak istemiyorum. Eminim Konya da istemiyordur.

Konyaspor’a çok emek verdiniz, gelin bunu taçlandırın ve Konyaspor’un yarınları kurulsun.  Saygı ile.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR