Uğur Özteke

Uğur Özteke

Bayram önü bayramlık israf

Bayram önü bayramlık israf

Yılda iki kere bizlere nasip olan böylesine güzel günlere girmemize sayılı günler kala kimseyi kırmak istemiyoruz.

Ama dün sabah bir abimin bize gelmiş olan bayram tebrik kartını göstererek “Ya Uğur abi esas yazacağın önemli şeyleri yazmıyorsun” diyerek “Abi şu karta bir bakar mısın? Bu bayram kartını bir de selefonla kaplamışlar” dedikten sonra karttaki selefonu çıkarttı ve “Bak bu gördüğün toprakta bin yıl çürümez. Yok olmaz. Bu nasıl bir israftır? Bu bayram kutlaması bu kartla kaplanmasa ne olur? Bir milli servet nasıl heba oluyor? Tamam. Diyelim ki bu insanların parası çok. Para benim değil mi kardeşim deyip yaptırabilir. Ama ikincisi ve bence esas önemli olan kısım bu selefonun toprağa karışmaması” diyor ve görüyordum ki kahroluyordu. Sizin içinde çok küçük bir ayrıntı gelebilir ama bu küçücük bir naylon parçası bize iki türlü zarar veriyor. Ve ne acıdır ki biz bunu göremiyoruz.

BELEDİYELER ÇALIŞIYOR AMA

Bayram önü yaşanan o tatlı heyecan ile birlikte bazı çirkin görüntüler vatandaşların dikkatlerini çekiyor. Bakın bir okurumuz Salı günü çektiği bir fotoğrafı ve yorumunu bize şöyle ulaştırıyordu;

 

cop-foto.jpg

 

“Uğur abi bu resmi salı günü çektim. Millet caddesindeki çöp görüntüsü saat l7.00. Burada konu çöp kutusuna baktım içi dolu. Vatandaş çöp kutusunun dolu olduğundan dolayı dışına atmış. Bu demek ki günde bir kere geceleri çöp toplama yetmiyor. Bu pislik hem sağlık hem de çevre yönünden kötü görünmekte. Hemde Konya’nın en nezih caddesinde ve herkesin yürüdüğü kaldırımda…”

KONYASPOR TARAFTARININ

ÇİLESİNDE MUHATAP KİM?

 

kuyruk-fotosu.jpg

 

Konyaspor-Erciyes maçının öncesi idi. İşadamı Mehmet Doğanay bey cep telefonundan arayarak PASSOLİG’den cep telefonuna gelen tüm mesajlara referans numaralarına rağmen bilgisayar görmüyor diye maça giremediğini söyledikten sonra “Bir Konyaspor yöneticisine ulaştım. Durumu söyledim. Kusura bakmayın biz bu işin muhatabı değiliz” dedi. Peki bizim kabahatimiz ne? Konyasporlu olmak mı? Çocuğumuzla maça gelmek mi? Buyursunlar bundan sonra kendileri maça girip kendileri seyretsinler. Bir daha ne böyle rezil olurum nede maça gelirim” dedikten sonra orada kuyrukta bekleyip maç başladığı halde içeriye giremeyen taraftarlardan ona yakın fotoğrafı yine cep telefonundan bize gönderiyordu.

Konyasporlu yöneticilerimize ve ilgililere, dolayısıyla yetkililere ithaf olunur.

 

foto-2-019.jpg

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Bil ki güneşe bakmaya cesareti olmayan gölgede kalmaya, gölgeyi ışık sanmaya mahkumdur.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Bayram telaşesi içerisinde iken kalp kırmamaya özen gösterdiğimiz zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR